123 456 7890

Ykkösen pelit jatkuvat torstaina, ja SJK Akatemia matkustaa Mikkeliin MP:n vieraaksi klo 18:30 alkavaan otteluun. Ottelu pelataan Mikkelin Urheilupuistossa ja siitä on suora lähetys Ruutu Urheilu palvelussa. 

Torstain ottelu on samalla Ykkösen kärkipään kamppailu, sillä MP on juuri SJK Akatemian yläpuolella kolmantena, ja SJK Akatemia pisteen päässä neljäntenä. SJK Akatemian ero sarjakärki Gnistaniin on vain kaksi pistettä, joten torstain ottelun voittajalla on mahdollisuus nousta jopa sarjakärkeen. Muut kärkijoukkueet pelaavat kierroksen omat ottelunsa vasta lauantaina. Viime kierroksella SJK Akatemia kaatoi sarjan kovimmalla budjetilla operoivan TPS:n ja MP puolestaan pelasi tasapelin sarjakärki Gnistanin kanssa. Kova ottelu on taatusti tiedossa.

Emme varsinaisesti ajattele siten, että tämä olisi kärkikamppailu, vaan keskitymme joka peliin vain yksittäisinä otteluina. Mutta tietenkin se tuo itseluottamusta joukkueelle. Mutta pohjimmiltaan menemme päivä kerrallaan töitä tehden, sanoo SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve.

Odotamme tekevämme jälleen maaleja, sillä olemme yksi sarjan eniten maaleja tehneistä joukkueista. Joten, lähdemme peliin sillä ajatuksella, että teemme enemmän maaleja kuin vastustaja. 

Olemme tietenkin tyytyväisiä meidän omaan edelliseen peliimme, ja vaikka emme onnistuneetkaan maalinteossa vasta kuin ihan lopussa, niin me dominoimme sitä ottelua. Se antaa meille lähtökohdat tähän otteluun MP:a vastaan. Mutta kuten sanoin, en ajattele sitä kärkikamppailuna, vaan vain otteluna, jonka haluamme voittaa ja tietenkin haluamme jatkaa sarjan kärkipuoliskossa. Siten kasvatamme pelaajia meidän edustusjoukkueeseemme ja maajoukkueisiin, korostaa Grieve.

Ottelu pelataan luonnonnurmella, joten aiheuttaako se muutoksia joukkueen valmistautumiseen?

Ei. Tämä on sama peli edelleen, yksi pallo ja kaksi maalia. Ja ainakin alussa molemmilla on 11 pelaajaa kentällä, naurahtaa Grieve.

Ei sillä oikeasti ole niin suurta merkitystä. Olemme erittäin hyvä joukkue, ja erittäin hyviä juuri hyökkäyssuuntaan. Ja uskon, että myös meidän fysiikkamme on ratkaisevassa osassa, sillä vastustajat alkavat hyytyä siinä 65–70 minuutin kohdilla meitä vastaan. Toki meillä on vastassa hyvä joukkue, joka on aloittanut kauden todella hyvin. He ovat myös nuori joukkue, ja yksi heidän keskuspuolustajistansa on maajoukkuepelaaja. 

Emme siis odota helppoa peliä. Emme tee sitä koskaan, vaan tiedämme, että joka peli on kova. Mutta olemme nyt hyvässä iskussa, ja pelaamme hyvin. Emme ole saaneet vielä vieraspisteitä kuitenkaan tällä kaudella, ja nyt meillä olisi siihen mahdollisuudet, päättää Grieve.

Pelaajien osalta SJK Akatemialla on erinomainen tilanne, sillä käytettävissä olevia pelaajia riittää jopa kahteen joukkueeseen, ja osa pelaajista pelaa tällä hetkellä miesten Kolmosen otteluita SJK Akatemian toisen ryhmän kanssa. Viikonloppuna joukkue ottikin juuri Kolmosessa komean 9-1 vierasvoiton KPV Akatemiasta, Olatoundji Tessilimin ja Eemeli Honkolan mättäessä kolme maalia mieheen. Pelissä pelasi myös loukkaantumisesta pelikuntoon toipunut Joona Lahdenmäki, joka saatetaan pian nähdä taas mukana Ykkösen peleissä. Myös maalivahti Asseri Heinämäki teki paluun Kolmosen ottelussa tositoimiin, pitkän loukkaantumisen jälkeen. Sivussa on varmuudella ainoastaan maalivahdit Saku Kankaanpää ja Topi Säilynoja. 

Juha Pasojan valmentama Mikkelin Palloilijat on ollut kovassa iskussa tämän kauden Ykkösessä, sillä se löytyy sijalta kolme. Kaiken lisäksi joukkue on SJK Akatemian jälkeen sarjan toisiksi nuorin, joten nuorissa on voimaa.

Mikkelin Palloilijat ja koko suomalainen jalkapalloväki sai kuitenkin äitienpäiväviikonloppuna kauheimpia mahdollisia uutisia, kun vasta 21-vuotias MP-puolustaja Joona Juntunen menehtyi auto-onnettomuudessa. Joona ehti lyhyellä urallaan edustamaan myös SJK Akatemiaa kaudella 2019, joten suru on todellakin seurojen yhteinen, ja SJK on kunnioittanut hänen muistoaan kaikkien joukkueidensa toimesta, aloittamalla ottelut hiljaisella hetkellä. MP-leirissä suru on taatusti murskaava, ja monella pelaajalla on saattanut viime päivinä olla vaikeaa keskittyä jalkapalloon. Elämän ja jalkapallon täytyy kuitenkin jatkua.

Ykkösessä MP on voittanut neljä pelaamistaan kuudesta ottelusta, ja hävinnyt ainoastaan sarjanousija Käpylän Pallolle. Kertaalleen se on pelannut tasan, ja tuo tapahtui juuri viime ottelussa sarjakärki Gnistanin vieraana. Suomen Cupissa pelit päättyivät Ykkösessä pelaavaa JJK:a vastaan, mutta ratkaisu syntyi vasta rangaistuspotkukilpailussa. Paras maalintekijä on 20-vuotias laitapelaaja Joslyn Luyeye-Lutumba, jolla on kaksi tehtyä maalia. Samaan on pystynyt myös 21-vuotias puolustaja Väinö Vehkonen. 

Viime kaudella SJK Akatemia ja MP kohtasivat Ykkösessä kolme kertaa, ja runkosarjassa Mikkelissä pelattiin 1-1 tasapeli ja sen jälkeen SJK Akatemia voitti Seinäjoella ja Mikkelissä 2-1 luvuin. SJK Akatemia oli vahvempi myös viime vuoden Ykkösen Cupissa, kun se kaatoi MP:n 3-1.

Ykkösen kärkipään kamppailu MP – SJK Akatemia torstaina 25.5. klo 18:30 Mikkelin Urheilupuistossa. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. 

SJK Akatemian seuraava ottelu ensi tiistaina pelattava Kolmosen kotiottelu Nykarleby IK:a vastaan. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla ja se alkaa klo 19:00. Kolmosen otteluihin on vapaa sisäänpääsy.

Seuraava Ykkösen peli on Pohjanmaan alueen paikalliskamppailu SJK Akatemia – KPV, ja se pelataan sunnuntaina 4.6. klo 18:00 OmaSp Stadionilla. Ennakkoliput peliin Ticketmasterin kanavista, ja löydät kaikki SJK Akatemian tulevat ottelun SJK:n nettisivujen otteluohjelmista, SJK Akatemian omalta alasivulta.