123 456 7890

SJK Akatemia pelaa tulevana lauantaina Ykkösliigacupin välieräottelun Helsingin PK-35:a vastaan Algeco Areenalla Helsingin Pihlajamäessä klo 14:00 alkaen. 

PK-35 pelasi vielä kaudella 2023 Kakkosessa, mutta nousi Ykkösliigaan voitettuaan karsintarupeamassaan ensin Espoon Palloseuran ja sitten Joensuun Jipon. Kim Raimin valmentama joukkue on pelannut talven Ykkösliigacupissa tuloksellisesti hyvin – neljästä ottelustaan se on hävinnyt vain yhden, kun Mikkelin Palloilijat kävi ryöstöretkellä Talin hallissa helmikuun alussa. Tämän jälkeen helsinkiläisseura on kaatanut JäPS:n, KTP:n sekä Jipon, ja se vei nimiinsä B-lohkon voiton.

Viipurissa alun perin perustetun PK-35:n rosterissa on lukuisia kokeneita pelaajia. Nimekkäin pelaaja lienee entinen maajoukkuemies, keskushyökkääjä Eero Markkanen. Myös muiden muassa keskikenttäpelaaja Xhevdet Gela, hyökkääjä Erikson Carlos sekä VPS:n puserossa pelannut laitapelaaja Samba Sillah lienevät tuttuja nimiä suurimmalle osalle jalkapallon seuraajista.

SJK Akatemia oli FF Jaron voittaman A-lohkon kakkonen. Viime kaudesta hieman uudistunut joukkue on täynnä pelimiehiä ja paljon potentiaalia. Talven otteluiden aikana joukkueessa on näkynyt rohkea tapa pelata. Nuoruuden intoa puhkuva joukkue saakin nyt vastaansa keski-iältään Ykkösliigan vanhemmasta päästä olevan vastustajan.

–Tulossa on iso peli. Yritämme tottakai päästä finaaliin ja on todella hieno haaste päästä pelaamaan tulos tai ulos -peli. Vastustajalta löytyy paljon kokemusta, jota vastaan taistelemme hyvällä energialla. Lähdetään kehittämään peliä eteenpäin ja pysytään samalla hyvällä tiellä jota olemme talvella kehityksellisesti kulkeneet, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Arttu Aromaa.

Ottelun jatkoonmenijä saa vierasottelussa vastaansa voittajan ottelusta FF Jaro – JäPS. Finaalin runkopelipäivä on 6.4.

Edustusjoukkue matkustaa Viroon

Seinäjoen Jalkapallokerhon edustusjoukkue matkustaa viikonlopuksi Viroon, jossa se pelaa harjoitusottelun Paide Linnameeskondia vastaan. Talvella Seinäjoella perinteisesti vieraillutta Paide Linnameeskondia edustavat mm. ikoninen entinen SJK-maalivahti Mihkel Aksalu. Entinen SJK-pelaaja Tarmo Kink toimii joukkueen valmennuksessa, ja seuran urheilutoimenjohtaja on SJK:n entinen pelaaja Gert Kams.

6.4. alkavaan Veikkausliigakauteen valmistautuva SJK on vaikuttanut olevan hyvässä iskussa. Se voitti viime lauantain harjoitusottelussaan IFK Mariehamnin vahvahkolla esityksellä lukemin 2–1. Ottelun molemmista SJK-maaleista vastasi Jaime Moreno.

–Joukkueen yhteen hitsaamisella on suuri rooli tulevalla harjoitusottelumatkallamme. Tulemme asettamaan matkan aikana erilaisia tavoitteita kaudelle sekä valitsemme virallisesti kapteeniston. On kiva lähteä vierasmatkalle ja kuitenkin päästä pelaamaan tuttua joukkuetta vastaan, jonka kanssa kohtaamiset ovat jo perinne. Toivottavasti paamme hyvin ja saamme arvokasta tietoa joka auttaa meitä valmistautumaan tulevaan kauteen, sanoo SJK-päävalmentaja Toni Lehtinen.

Harjoitusottelu pelataan Paiden tekonurmikentällä klo 12:30 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy. Tiedossa ei ole, että ottelu olisi nähtävissä striimin välityksellä kotisuomeen.