123 456 7890

SJK Akatemian pelit Ykkösessä jatkuvat sunnuntaina, jolloin joukkue isännöi Seinäjoella OmaSp Stadionilla paikallisvastustaja KPV:tä klo 18:00 alkavassa ottelussa. Ennakkoliput peliin voi ostaa Ticketmasterilta.

Tällä hetkellä SJK Akatemia pitää Ykkösessä viidettä sijaa kerättyään seitsemässä ottelussa 12 sarjapistettä. Ero kärkijoukkue Gnistaniin on viisi pistettä, ja seuraavana edessä oleva HIFK on vain kahden pisteen päässä. Toisena olevaan EIF:iin ja kolmantena olevaan MP:hin ero on neljä pistettä.

Akatemia avasi kauden kahdella peräkkäisellä voitolla, mutta sen jälkeen tulokset ovat ailahdelleet, sille viidessä viime koitoksessa voittoja ja tappioita on tullut vuorotellen. Akatemia on kaatanut tällä kaudella FF Jaron, SalPan, KäPan ja TPS:n. Ilman tasapelejä oleva seinäjokelaisryhmä on hävinnyt JJK:lle, EIF:lle ja MP:lle.

Viime viikolla Akatemia koki tappion MP:lle, joka oli vahvempi maalein 2–0. Mikkeliläiset voittivat Väinö Vehkosen ja Benjamin Urgencin maaleilla. Akatemia hyökkäsi etenkin ottelun lopun isommalla riskillä ja sai painetta vastustajan päätyyn, mutta pallo ei uponnut sisään. Aleksi Heino sai parhaan paikan, mutta nuorukaisen pusku pysähtyi MP:een maalivahtiin. Akatemian avainnimiin kuului kahdesta päästetystä maalista huolimatta Otto Huuhtanen, joka joutui torjuntatöihin useampaan kertaan.

SJK:n viimeisin voitto on vajaan parin viikon takaa. Tuolloin seinäjokelaiset kaatoivat kotonaan TPS:n 1–0. Isäntien maalista vastasi Kasper Paananen, joka osui ottelun lopussa. Maali oli Paanasen kauden ensimmäinen.

Akatemian yhtenä vahvuutena on ollut laaja ratkaisijarintama. Yksikään pelaaja ei ole vielä noussut ylitse muiden, vaan maalintekijöitä on löytynyt useampia. Ainoat kahden maalin miehet ovat Babacar Fati ja Miro Turunen. Yhden osuman ovat viimeistelleet Markus Arsalo, Adam Mekki, Oliver Günes, Weslen Júnior, Denis Cukici ja Paananen.

Vierailija KPV on pelannut alkukautensa täysin alakanttiin, sillä kokkolalaiset löytyvät sarjan jumbosijalta. Joukkue ei ole voittanut seitsemästä ottelustaan vielä ensimmäistäkään, ja tilillä on vain kaksi sarjapistettä.

KPV avasi kautensa kahdella tasapelillä, mutta ongelmista kertoi jo se, ettei joukkue tehnyt neljään ensimmäiseen otteluunsa yhtään täysosumaa. Kolmessa viime ottelussa on sentään syntynyt kaksi maalia, mutta se ei ole auttanut, sillä kokkolalaiset saapuvat Seinäjoelle viiden ottelun tappioputkessa. 

KPV on hävinnyt tappioputkensa aikana MP:lle, HIFK:lle, JäPSille, Jarolle ja Gnistanille. Christian Sundin luotsaaman ryhmän kauden ensimmäinen maali syntyi JäPSiä vastaan, kun Santeri Mäkinen toi helpotusta joukkueensa tuskaan ja iski pallon sisään. JäPS vei ottelun 2–1. Viime ottelussaan KPV teki kauden toisen osumansa, josta vastasi Joonas Paananen. Gnistan vei tuon ottelun 2–1. 

KPV sai hieman balsamia haavoihinsa tämän viikon keskiviikkona, kun joukkue otti voiton Suomen Cupissa edeten kuudennelle kierrokselle. Joukkue kaatoi vieraissa Atlantis FC:n, joka pelaa sarjaporrasta alempana Kakkosessa. Ottelu päättyi KPV:n 1–0-voittoon Vitor Venancio Gomesin maalilla.

Ykkösen paikalliskamppailu SJK Akatemia – KPV pelataan sunnuntaina 4.6. klo 18:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ennakkoliput peliin myy Ticketmaster, ja löydät kaikki SJK Akatemian tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.