123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho viettää jälleen kahden ottelun viikkoa, ja viikon ensimmäinen koitos on edessä keskiviikkona, jolloin SJK jatkaa urakkaansa Suomen Cupissa. Kerho kohtaa Cupin neljännellä kierroksella OLS:n Oulussa. Ottelu alkaa kello 18, ja sitä voi seurata Ruutu-palvelussa

SJK pelasi Suomen Cupia viimeksi huhtikuun puolivälissä, jolloin Kerho haki 8–0-voiton rovaniemeläisestä RoPosta. SJK:n esitystä johtivat tuolloin Otto Kemppainen ja Kasper Paananen, jotka molemmat onnistuivat maalinteossa kahdesti.

RoPo pelaa Kolmosessa, joten tasoero oli luonnollisesti valtava. Neljännellä kierroksella vastustaja koveneekin, sillä oululainen OLS pelaa Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, Ykkösessä.

SJK pelasi viimeksi lauantaina, jolloin se isännöi Veikkausliigassa KuPSia. Hyvä uutinen oli se, että Kerhon tappioton linja jatkui, mutta kotijoukkueelle oli tarjolla enemmänkin kuin tasapeli. Ottelu päättyi 1–1, ja tasuri nosti SJK:n 12 sarjapisteeseen, joka riittää Veikkausliigassa toiseen sijaan.

Kuopiolaiset hallitsivat tapahtumia ensimmäisellä puoliajalla, mutta SJK pääsi ottelun tauolle 1–0-johdossa, kun Valentin Gascin syöttöyritys kimposi KuPSin Clinton Antwin kautta omaan maaliin 25. minuutilla. Toisella jaksolla Kerho otti hallintaa, mutta ryhdistäytyminen ei tuonut lisäosumia. Sen sijaan KuPS väänsi pelin tasoihin Otto Ruopin onnistuessa noin vartti ennen loppua.

Kyseessä oli SJK:n kauden kolmas tasapeli. Kerho on jakanut pisteet myös HJK:n ja VPS:n kanssa. Voitot ovat irronneet AC Oulusta, Ilveksestä ja Gnistanista. 

Olen todella tyytyväinen alkukauteemme. Olemme näyttäneet luonnetta ja kestävyyttä sekä pelanneet todella ammattimaisesti kovissa paikoissa. HJK-ottelu oli hyvä esimerkki siitä, että pystymme dominoimaan peliä alusta alkaen, vaikka vastassa on sarjan paras joukkue. Olen todella tyytyväinen myös siihen, ettemme ole loistaneet vain yhdessä asiassa, vaan olemme pelanneet kokonaisvaltaisesti hyvin, SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen kiteytti.

Keskiviikon vastustaja OLS on pelannut Ykkösessä neljä ottelua keräten kaksi voittoa ja seitsemän sarjapistettä. AC Oulun yhteistyöseuran jalkoihin ovat jääneet EPS ja FC Jazz, joka taipui oululaisille viime sunnuntaina 0–4. OLS:n sankari oli Otto Salmensuu kahdella osumallaan. Eemeli Raittinen ja Aleksi Räisänen tekivät maalin mieheen.

Meidän täytyy olla varuillaan OLS:n kanssa. Olemme tarkkailleet heitä, joten tiedämme, millainen joukkue sieltä tulee vastaan. Cupissa nähdään aina yllätyksiä, joten meidän täytyy valmistautua otteluun hyvin. Nämä kahden ottelun viikot voivat olla haastavia, sillä pelaajien pitäminen raikkaana on normaalia haastavampaa, Lehtinen jatkoi.

SJK:n Veikkausliiga-ottelut jatkuvat jo lauantaina, joten Lehtisen johtamalla valmennusryhmällä on Suomen Cupissa hyvä mahdollisuus tehdä kokeiluja kokoonpanoon.

Muutamat pelaajat jäävät reissusta pois, kuten Rovaniemen-ottelussakin. Haluamme, että kaikki pelaajat pysyvät hyvässä lyönnissä pitkässä juoksussa. Rotaatio ei kuitenkaan tarkoita, että lähtisimme reissuun normaalia heikommalla porukalla. Meillä on paljon syvyyttä, joten jalkeille saadaan aina kova ryhmä. Jokainen pelaajamme janoaa peliaikaa, ja haluamme myös antaa heille mahdollisuuksia näyttää osaamistaan, Lehtinen päätti.

Seuraa heitä:

Lauri Laine: Vasta 18-vuotias laitahyökkääjä on väläytellyt osaamistaan SJK:ssa, ja hän saattaa saada näytön paikan Oulussa. Peliaikaa on tullut sarjapeleissä yhteensä 66 minuutin verran. RoPoa vastaan Laine pelasi täyden 90-minuuttisen ja esiintyi edukseen. 

Otto Kemppainen: Lupaava wingback on jo laatutekijä Veikkausliiga-nurmille, mutta hän on saanut sarjaotteluissa peliaikaa vasta 84 minuutin verran. RoPo-ottelussa hän pelasi reilut 30 minuuttia ja tehtaili kaksi maalia. Nyt Kemppainen saanee uuden tilaisuuden näyttää osaamistaan.