123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho palaa tositoimiin maanantaina ja kohtaa vieraissa FC Lahden. Lahden stadionilla pelattava vääntö alkaa kello 18. Ottelua voi seurata Ruutu-palvelusta.

SJK:n edellisestä ottelusta on kulunut jo reilu viikko, joten Kerho pääsee Lahden-reissuun tuoreilla jaloilla hektisen kevätkauden jälkeen. Vielä parempaa on se, että SJK palaa nurmille loistavan alkukauden siivittämänä.

SJK on on voittanut kahdeksasta ottelustaan neljä ja kerännyt 15 sarjapistettä, joka oikeuttaa Veikkausliigassa viidenteen sijaan. Erot ovat kuitenkin pieniä kärkipäässä: kärkikolmikon muodostavat Ilves, KuPS ja VPS ovat kaikki keränneet 16 pistettä. SJK ja HJK tulevat pisteen perässä.

Tämä tauko oli tärkeä etenkin mentaalisesti. Olemme harjoitelleet kovaa ja pelanneet paljon joulukuulta lähtien, joten tämä tuli hyvään paikkaan, sanoi SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

Edellisessä ottelussaan Kerho kaatoi komeasti FC Interin maalein 3–1. Darren Smith vei turkulaiset heti alussa 1–0-johtoon, mutta seinäjokelaisten vahvasti toiminut hyökkäys ei antanut Interille mahdollisuuksia. Jaime Moreno tasoitti pelin, ja Kasper Paananen latoi voittomaaliksi jääneen 2–1-osuman vielä ennen taukoa. Toisella jaksolla Rasmus Karjalainen kaunisteli lukemia.

Moreno nousi onnistumisellaan neljään rysään, jolla hän yltää Veikkausliigan maalipörssissä jaetulle kolmannelle sijalle. Ykköspaikalla viilettää AC Oulun Ashley Coffey (6 maalia) ja kakkospaikalla VPS:n Mads Borchers (5). SJK:n sisäisen maalipörssin toisella sijalla on läpimurtoaan pääsarjatasolla tekevä Paananen, joka on onnistunut jo kolmesti. Kokenut Karjalainen on puolestaan kahdessa maalissa.

SJK:n onnistuneen hyökkäyspelaamisen yhtenä suurimpana mahdollistajana on ollut Pyry Hannola, joka alusti Inter-ottelussa kaksi komeaa maalia. Hän on Kerhon syöttöpörssin kärjessä kolmella syötöllään.

Sarjan ensimmäiset kuukaudet ovat sujuneet melltä todella vahvasti. Olemme pitäneet hyvää tasoa yllä ja usein kontrolloineet pelejä mallikkaasti. Olemme puhuneet paljon siitä, miten onnistumme pitämään momentumia yllä ja tekemään parempia päätöksiä pallolla. Olemme parantaneet tässä asiassa paljon, mistä olen todella vaikuttunut. Olemme olleet vahvoja muun muassa otteluiden lopuissa niin takaa-ajoasemassa kuin johtoasemassa, Lehtinen jatkoi.

Maanantain isäntä FC Lahti on tuskaillut alkukaudella, mutta saanut parissa viime ottelussa tärkeitä onnistumisia. Kauden viidestä ensimmäisestä ottelusta vain kaksi pistettä kerännyt lahtelaisnippu otti viimein ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan voittonsa parisen viikkoa sitten, kun joukkue kaatoi IFK Mariehamnin 3–0. Viime ottelussaan Lahti jäi 1–1-tasapeliin sarjanousija EIF:n kanssa, joten kotijoukkue lähtee uuteen viikkoon pisteputkessa.

Lahdella on ollut haasteita etenkin hyökkäyspäässä, jossa se on onnistunut maalinteossa vasta viidesti. Tuo on myös koko liigan pienin lukema. Lahtelaiset ovat laukoneet kaikista joukkueista kolmanneksi vähiten (60) ja pelannut heikoimmalla laukaisuprosentilla (8,33 %).

Tosin kelkka on kääntynyt viimeisessä kahdessa ottelussa, joissa on syntynyt yhteensä neljä osumaa. Toisin sanoen joukkue on viisinkertaistanut kauden maalimääränsä kahden viime ottelun aikana. IFK Mariehamnia vastaan verkkoa heiluttivat Otso Koskinen, Colin Odutayo ja Julius Tauriainen. EIF-ottelussa Lahden ainokaisen viimeisteli Odutayo. 

He ovat tehneet puolustukseensa muutoksia, minkä myötä tulokset ovat parantuneet. Meidän täytyy olla varuillamme myös heidän vaarallisen hyökkäyksen kanssa, joten edessämme on todella iso haaste. Meidän kuitenkin pitää hoitaa nämä pelit, mikäli haluamme taistella liigan kärkipaikasta, Lehtinen viimeisteli.

Seuraa heitä:

Roope Paunio: SJK:n ykkösvahti on pelannut loistavan alkukauden ja ollut koko sarjan parhaimmistoa pelipaikallaan. SJK on päästänyt koko sarjassa toiseksi vähiten maaleja (9), ja siitä suuri kiitos kuuluu Pauniolle.

Salim Yussif: Nuori keskikenttäpelaaja oli viime ottelussa ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa Veikkausliigassa ja teki välittömän vaikutuksen. Taitava ja juonikas pelimies nappaa tällaisten otteiden jatkuessa isompaa roolia edustusjoukkueessa.