123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa keskiviikkona Veikkausliiga-kauden neljännen ottelunsa ja saa vastaansa sarjan suurimman suosikin, HJK:n. Ottelu alkaa kello 19. Ottelun liput myy Ticketmaster. Lisätietoa ottelun järjestelyistä, median akkreditoinneista ja OmaSp Stadionin palveluista löydät täältä. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta.

SJK:n kauden ensimmäiset viikot ovat sujuneet erinomaisesti, kun kolmesta ottelusta on irronnut kaksi voittoa ja seitsemän sarjapistettä, mutta nyt edessä on alkukauden ylivoimaisesti kovin haaste, sillä HJK on paperilla sarjan selkeästi kovin joukkue ja suurin mestarisuosikki.

Kerho on kuitenkin antanut muille myrskyvaroituksen kauden ensimmäisissä peleissä ja osoittanut, että nuori joukkue pystyy pelaamaan kovalla tasolla. Sen ovat kokeneet nahoissaan niin AC Oulu, VPS kuin Ilveskin, joilla kaikilla riitti ongelmia seinäjokelaisten nopean ja yritteliään joukkueen kanssa.

SJK avasi kautensa kaatamalla kotikentällään Oulun 2–1. Maaleista vastasivat Pyry Hannola ja Kasper Paananen. Vahvan hyökkäyspelaamisen lisäksi Kerho osoitti sitkeyttä puolustuspäässä ja puolusti johtoasemaansa mallikkaasti. Sama nähtiin myös kauden toisessa kotiottelussa, viime perjantaina pelatussa Ilves-koitoksessa, joka päättyi SJK:lle 1–0. Jaime Moreno iski ottelun ainokaisen avausjaksolla rangaistuspotkusta, ja toisella jaksolla kotijoukkue pysäytti tamperelaiset vahvalla oman kenttäpuoliskon pelillään.

Osoitimme Ilves-ottelussa, että pystymme voittamaan myös niin sanotulla rumalla pelillä. Puolustimme todella hyvin, ja taistelimme esimerkillisesti jokaisesta kakkospallosta. Ilves piti palloa ja pakotti pelin meidän boksiin, mutta olimme organisoituneet hyvin, eikä vastustaja saanut montaakaan vaarallista paikkaa. Tällaiset voitot ovat tärkeitä joukkueelle, sillä tämä on taas yksi todiste siitä, että pystymme voittamaan kaikenlaisia pelejä, summasi SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

SJK jäi tasapeliin VPS:n kanssa Vaasassa, mutta tuossakin ottelussa Kerho oli hallitsevampi osapuoli. Moreno iski SJK:n ainokaisen myös VPS-ottelussa.

SJK jakaa Veikkausliigan kärkipaikkaa kolmen kierroksen jälkeen VPS:n kanssa. Keskiviikon vastustaja HJK hengittää niskaan pisteen päässä voitettuaan kaksi ottelua.

Olen todella tyytyväinen siihen, kuinka kolme ensimmäistä ottelua ovat menneet. Ilves ja Oulu ovat tehneet täksi kaudeksi merkittäviä investointeja, mutta nappasimme molemmista otteluista voitot. VPS:ää vastaan hallitsimme etenkin avausjaksoa, joten tasapeli oli lopulta pettymys. Derbyn voittaminen vieraissa olisi ollut kova juttu. Kokonaisuudessaan voimme kuitenkin olla tyytyväisiä alkukauteemme, Lehtinen jatkoi.

Klubin kauden ainoa tappio on sarja-avauksesta, jossa se hävisi KuPSille 1–3. Kuopiolaiset johtivat ottelua jo kolmen maalin erolla, mutta David Ezeh rikkoi HJK:n kuparisen lisäajalla.

Kaksi seuraavaa ottelua päättyivät odotetusti HJK:n juhliin, kun vastassa ovat olleet FC Lahti ja IFK Mariehamn. Lahti-ottelussa Klubin peliä johti nuori tähti, Suomi-futiksen suurlupaus Topi Keskinen, joka iski pallon verkkoon kahdesti ja vei joukkueensa 4–0-voittoon. Keskikentän kapellimestari Lucas Lingman sekä Hassane Bandé osuivat kertaalleen. Viime lauantaina pelattu IFK Mariehamn -ottelu oli Klubille vaikeampi, mutta Keskisen ja Joona Toivion maalit riittivät tuomaan joukkueelle 2–1-voiton.

SJK:n organisaatiostakin tutun Ossi Virran valmentaman HJK:n joukkue on paperilla täynnä laatua. Puolustuksessa pelaavat Toivion lisäksi muun muassa Aapo Halme, Diego Tomas ja Noah Pallas. Keskikentällä Lingmanille tuo tulitukea muun muassa Atomu Tanaka. Hyökkäyksessä Keskinen kuuluu Veikkausliigan vaarallisimpiin pelaajiin. Keskiviikkona maalilla pelannee SJK:n entinen luottovahti Jesse Öst.

Seuraa heitä:

Babacar Fati: SJK:n vasemmalla laidalla viilettävä wingback tiedetään nopeaksi ja taitavaksi pelaajaksi, jossa riittää potentiaalia. Alkukauden perusteella Fatilla on kaikki edellytykset tehdä Veikkausliiga-läpimurtonsa tällä kaudella. Keskiviikkona hän pääsee kovimpaan mahdolliseen testiin.

Jaime Moreno: SJK tarvitsee HJK-ottelussa kovuutta boksissa – molemmissa päissä kenttää. Hyökkäyksessä Morenolla on suurin vastuu. SJK:n onneksi hyökkääjä on löytänyt oivan vireen ja pääsee keskiviikon koitokseen kahden ottelun maaliputkessa.