123 456 7890

Yhä tappioitta Veikkausliigassa oleva Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa sunnuntaina kauden toisen vierasottelunsa ja kohtaa Helsingin Oulunkylässä sarjanousija IF Gnistanin, joka on aloittanut kautensa vahvasti. Ottelu alkaa kello 16. Vääntöä voi seurata Ruutu-palvelusta.

Kyseessä on SJK:n viikon toinen ottelu, sillä Kerho pelasi keskiviikkona kotonaan viihdyttävän koitoksen HJK:n kanssa. Sarjan mestarisuosikki joutui tyytymään pisteeseen Seinäjoella, kun loppulukemat olivat 3–3. 

SJK oli jo matkalla kauden avaustappioonsa, mutta Kasper Paananen tasoitti pelin 88. minuutilla ja jatkoi seinäjokelaisten pisteputkea nostaen joukkueen Veikkausliigan piikkipaikalle. Kerho on voittanut kauden neljästä ottelustaan kaksi ja kerännyt yhteensä kahdeksan sarjapistettä. Ennen viikonlopun otteluita HJK ja VPS tulevat SJK:n perässä molempien kerättyä seitsemän pistettä. Gnistan on neljäntenä kuudella pisteellään.

SJK kaatoi kauden avauksessaan AC Oulun 2–1, minkä lisäksi alle on tullut 1–0-voitto Ilveksestä. Kauden toistaiseksi ainoasta vierasottelusta irtosi yksi sarjapiste, kun VPS ja SJK päätyivät 1–1-tasapeliin Vaasassa.

SJK:n riveistä on löytynyt kauden alussa useita onnistujia. Hyökkäyksessä Jaime Moreno on jatkanut kliinistä viimeistelyään ja on Kerhon paras maalintekijä kolmella osumallaan. Kaiken lisäksi Moreno on kolmen ottelun maaliputkessa. Paananen puolestaan on tehnyt kaksi maalia, ja Rasmus Karjalainen tehtaili HJK-ottelussa kauden ensimmäisensä. Hyökkääjät ovat siis latoneet yhteensä kuusi täysosumaa, mikä on todella positiivinen signaali.

Hyökkäys ei voi tietenkään toimia ilman muun joukkueen panosta, ja SJK:lla onkin ollut jokaisella osa-alueella isoja onnistujia. Hyökkäystä on ruokkinut etenkin Pyry Hannola, mutta myös Valentin Gasc ja Markus Arsalo ovat esiintyneet mallikkaasti keskikentällä. Arsalo oli pelipäällä etenkin HJK-ottelussa, jossa hän oli tärkeässä roolissa alustamassa Morenon tekemää avausmaalia.

Puolustuksessa Ville Tikkanen ja Kelvin Pires ovat ottaneet merkittävää roolia. Samaa voi sanoa vasemmalla laidalla viilettävästä Babacar Fatista, joka muun muassa hankki Ilves-ottelussa SJK:n voittomaaliin johtaneen pilkun ja oli mukana alustamassa kahta maalia keskiviikon Klubi-ottelussa.

Olemme henkisesti todella vahva ryhmä, minkä näytimme myös HJK-ottelussa. Teimme lopussa tasoituksen, ja yritimme heti perään voittomaalia. Oulu- ja Ilves-otteluissa näytimme taas henkistä kovuutta puolustuspäässä. Olemme niin henkisesti, fyysisesti, taktisesti kuin teknisestikin vahva joukkue, kiteytti SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

Sunnuntain vastustaja Gnistan on sarjanousija, mutta oulunkyläläiset ovat tulleet liiganurmille ennakkoluulottomasti ja voittaneet kolmesta ottelustaan kaksi. Gnistanin kovuuden ovat jo kokeneet FC Inter ja Ilves. VPS sen sijaan onnistui lyömään joukkueen 3–2.

Gnistan on vakuuttanut etenkin hyökkäyspään tehokkuudellaan, sillä joukkue on tehnyt kolmessa ottelussa 10 maalia, jolla se jakaa maalitilaston kärkipaikan Klubin kanssa. 

He liikuttavat palloa hyvin ja laittavat miestä boksiin. He ovat kompakteja myös puolustuksessa, jossa heillä riittää kokemusta. He tietävät, mitä pitää tehdä. Ottelusta tulee varmasti vaikea. Meidän on pystyttävä pitämään heidät pois hyviltä paikoilta. Se on yksi avainasioista, Lehtinen tuumasi.

Kauden avauksessa Jussi Leppälahden piiskaama Gnistan kaatoi Interin Joakim Latosen ja SJK:n organisaatiosta tutun Vertti Hännisen maaleilla. Toisessa ottelussa Ilves kaatui 6-4. Kaikki Gnistanin maalit syntyivät ottelun viimeisen puolen tunnin aikana. Benjamin Tatar ratkaisi näytöksen lopussa iskemällä kahdesti, mutta aluksi näytöstä johti hattutempun tehnyt Latonen, joka jakaa Veikkausliigan maalipörssin ykköspaikan HJK:n Topi Keskisen kanssa. 

VPS-ottelussa Gnistanilta löytyi jälleen uusia maalintekijöitä Roope Pyyskäsen ja Jonas Enkerudin onnistuessa, joten helsinkiläisryhmästä on löytynyt heti alkukaudesta myös leveyttä ratkaisijarintamalla. 

Seuraa heitä:

Kasper Paananen: Paananen tuli vaihdosta sisään HJK-ottelussa ja teki ison vaikutuksen. Kirsikkana kakun päälle tuli lopussa 3–3-tasoitusmaali. Gnistanin kanssa voi joutua todelliseen maalintekokilpailuun, joten hyökkäyksessä täytyy olla tehokkaana. Tällä kaudella jo kaksi maalia tehnyt Paananen pääsee ainakin hyvässä vireessä vieraskoitokseen.

Kelvin Pires: Kuten on nähty, Gnistanilla on hyökkäyspäässä potentiaalia. Siitä pitää huolen Latonen, joka viimeisteli viime kaudella Ykkösessä 19 täysosumaa ja on jatkanut vahvaa tekemistä myös sarjaporrasta ylempänä. SJK-puolustuksella riittää varmasti tekemistä, mutta Pires ja kumppanit ovat näyttäneet heti kauden alussa, että Kerho voi olla omassa päässä todella vahva joukkue. Pires oli vakuuttava etenkin HJK-ottelun avausjaksolla, ja häneltä odotetaan samanlaista tekemistä myös Oulunkylässä.