123 456 7890

Kautensa vahvasti aloittanut Seinäjoen Jalkapallokerho kohtaa lauantaina Veikkausliigassa KuPSin, joka vierailee Seinäjoella. Kyseessä on kärkipään taisto, sillä molemmat joukkueet ovat yhä tappioitta tämän kauden sarjaotteluissa ja kuuluvat sarjassa neljän parhaan joukkoon. Ottelu alkaa OmaSp Stadionilla kello 19. Ottelun liput myy Ticketmaster. Lisätietoa ottelun järjestelyistä, median akkreditoinneista ja OmaSp Stadionin palveluista löydät täältä. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta. Ennen ottelua Oma Säästöpankki tarjoaa OmaSp Stadionilla Hevisauruksen ilmaiskeikan, joka alkaa kello 17.30. Ottelun jälkeen Atria Loungen VIP-tiloissa VIP-lipun ostaneille esiintyy Olli Halonen.

SJK lähtee otteluun voitto allaan ja viiden ottelun pisteputkessa, joka on tuonut Kerholle 11 sarjapistettä. Seinäjokelaiset ovatkin ennen perjantain VPS–FC Lahti-ottelua sarjataulukon kärjessä.

SJK pelasi viime viikolla kaksi ottelua, joista ensimmäisessä joukkue jäi kotikentällään 3–3-tasapeliin HJK:n kanssa. Kerho hallitsi tapahtumia etenkin ottelun avausjaksolla ja pelasi kauden parasta peliään sarjan suursuosikkia vastaan. Klubi pääsi peliin paremmin mukaan toisella jaksolla ja oli lopulta kiinni 3–2-voitossa, mutta Kerho näytti jälleen henkisen kovuutensa ja nousi lopussa tasoihin Kasper Paanasen osumalla. SJK:n muista maaleista vastasivat Jaime Moreno ja Rasmus Karjalainen

Viikon toisessa ottelussaan SJK kaatoi vieraissa IF Gnistanin 1–0. Seinäjokelaiset olivat jälleen lopussa vahvoja ja onnistuivat viime hetkillä, kun ottelun ainokainen syntyi 90. minuutilla. Osumasta vastasi keskikentän luottomies Valentin Gasc, joka sai tuikata pallon lähietäisyydeltä tyhjään maaliin Babacar Fatin ja Pyry Hannolan esityöstä. 

Olemme olleet monien otteluiden lopussa vahvoja, ja se kertoo etenkin kahdesta asiasta. Ensinnäkin olemme fyysisesti vahva joukkue, mistä täytyy kiittää meidän fysiovalmentajia. Olemme todella kovakuntoinen joukkue, ja sen takana on iso määrä työtunteja. Toiseksi hyvät loput kertovat meidän henkisestä lujuudesta. Opimme paljon harjoituskauden aikana, ja tiesimme kauteen lähtiessä, että olemme mentaalisesti vahvoja, vaikka olemmekin nuori joukkue, kommentoi SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

Gnistan-ottelun osuma oli Gascin kauden ensimmäinen, ja hänestä tuli Kerhon kauden viides maalinteossa onnistunut pelaaja. Moreno johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä kolmella rysällään, ja Paananen tulee toisena kahdella täysosumallaan. Gascin ja Karjalaisen lisäksi yhden maalin on latonut Hannola.

Gnistan-ottelussa SJK:n avaintekijöinä oli myös loistava maalivahtipeli. Kauden ensimmäisissä otteluissa erinomaisesti esiintynyt Roope Paunio joutui jättämään kentän HJK-ottelun puolivälissä, ja hänet korvannut Miquel Rodriguez jatkoi maalinsuulla myös Oulunkylässä, jossa hän venyi useampaan tärkeään pelastukseen ja mahdollisti SJK:n voiton.

Roope on yksi sarjan parhaista maalivahdeista, ja hänellä on vain taivas rajana. Miquel taas on teknisesti todella hyvä maalivahti, joka reagoi tilanteisiin erinomaisesti. He molemmat ovat olleet merkittävässä roolissa alkukauden aikana, ja uskon, että he molemmat tulevat loistamaan myös jatkossa, Lehtinen jatkoi.

Lauantain vastustaja KuPS on pelannut SJK:ta ottelun vähemmän ja kerännyt yhteensä kahdeksan sarjapistettä. Ilman tappioita pelannut joukkue on voittanut kaksi peliä ja jäänyt kahdesti tasuriin. KuPS saapuu Seinäjoelle voitto allaan: Jani Honkavaaran luotsaama ryhmä kaatoi viime lauantaina FC Lahden vieraissa 1–0 Arttu Heinosen osumalla.

Aiemmin kuopiolaiset olivat kaataneet HJK:n sarja-avauksessa vakuuttavasti 3–1. Sen jälkeen joukkue jäi kuitenkin tasoihin niin IFK Mariehamnin kuin FC Interin kanssa. 

Myös KuPSin riveistä on löytynyt tällä kaudella viisi maalinteossa onnistunutta pelaajaa. Heinonen on iskenyt kahdesti, ja kertaalleen maaliverkkoa ovat heiluttaneet Saku Savolainen, Axel Vidjeskog, Otto Ruoppi ja Petteri Pennanen

SJK:lla on lauantaina vastassaan yksi sarjan nimekkäimmistä nipuista, joka on esittänyt alkukaudella väkevää tekemistä etenkin puolustuspäässä. Samuli Miettisen ja Ibrahim Cissén johtama puolustus on päästänyt vain neljä maalia, joka on sarjan pienin lukema. SJK on päästänyt toiseksi vähiten maaleja yhdessä VPS:n ja FC Hakan kanssa.

Vastaan tulee todella vahva joukkue, joten odotan siitä hyvin hankalaa ottelua. Honkavaara on tehnyt seurassa hyvää työtä, kuten hän teki täälläkin. Luulen, että meidän täytyy pystyä etenkin reagoimaan pelin sisällä vastustajan tekemiseen, mutta olen todella luottavainen pelimme suhteen. Olemme pelanneet kovalla tasolla koko alkukauden, ja meidän viimeinen tappio on helmikuulta. Itseluottamuksemme on siis korkealla, Lehtinen päätti.

Seuraa heitä:

Pyry Hannola: Gnistan-ottelun vaihdossa aloittanut taituri tuli sisään toisella jaksolla ja piristi Kerhon hyökkäyspelaamista huomattavasti. Hannola on ollut alkukauden suurimpia onnistujia ja pelannut uransa parasta jalkapalloa. KuPS ottaa SJK-tähden varmasti erityistarkkailuun.

Kelvin Pires: Raamikas ja sulavaliikkeinen toppari on saanut hyvän alun SJK-uralleen ja pelannut esimerkillisesti puolustuspäässä. Pires tekee tärkeitä katkoja, voittaa kaksinkamppailuja kovalla prosentilla ja pelaa varmasti pallon kanssa. Samaa vaaditaan lauantaina vaarallisen KuPS-hyökkäyksen edessä.