123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho jatkaa Veikkausliiga-otteluitaan lauantaina kotikentällään, kun FC Haka vierailee OmaSp Stadionilla. Ottelu alkaa kello 12. Ottelun liput myy Ticketmaster. Lisätietoa ottelun järjestelyistä, median akkreditoinneista ja OmaSp Stadionin palveluista löydät täältä. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta. Provinssi-peliin pääsee festarirannekkeella 5 euron hintaan.

SJK pääsee Provinssi-peliin loistavista asetelmista, sillä SJK on saavuttanut viime aikoina erinomaisia tuloksia niin Suomen Cupissa kuin Veikkausliigassakin. Kerhon viimeisin koitos on viime tiistailta, jolloin joukkue hurjasteli Suomen Cupissa tiputtaessaan VPS:n jatkosta maalein 5–1. 

Cupin pelit mukaan laskien SJK on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme ja pelannut yhden tasan. Näissä otteluissa seinäjokelaiset ovat tehneet yhteensä peräti 14 täysosumaa. Ennen juhannusta SJK pelasi 2–2-tasapelin Ilveksen kanssa Veikkausliigassa, mutta muutamaa päivää aiemmin Kerho kaatoi tamperelaisryhmän Suomen Cupissa maalein 4–2. Edellisin Veikkausliiga-ottelun voitto on reilun parin viikon takaa, jolloin EIF hävisi Seinäjoella maalein 3–1.

Vahvat otteet niin sarjassa kuin Cupissa ovat pedanneet Kerholle vahvat asetelmat jatkoon. Cupissa SJK eteni jo puolivälieriin, jotka pelataan 3. heinäkuuta. Veikkausliigassa SJK on 22 sarjapisteessä ja viidennellä sijalla, mutta kärkipäässä on huipputasaista. Kolmen kärjessä olevat HJK, KuPS ja VPS ovat kaikki keränneet 25 pistettä. Neljännellä sijalla oleva Ilves on SJK:n kanssa tasapisteissä. 

Viime aikoina SJK:n suurin ilonaihe on ollut tehokkuus, sillä maaleja on syntynyt liukuhihnalta. Jaime Moreno on osunut neljässä edellisessä kilpailullisessa ottelussa ja tehnyt näissä koitoksissa yhteensä viisi kaappia. Hän on Veikkausliigan maalipörssissä jaetulla kolmannella sijalla kuudella osumallaan. Puolustaja Kelvin Pires on noussut esiin kahdessa viime ottelussa, joissa hän on tehnyt kolme maalia. Pyry Hannola alusti Piresin molemmat maalit VPS-ottelussa, ja hän onkin ollut hyökkäyksessä totutun vahva tekijä. Pelinrakentelun lisäksi hän on tehnyt neljän viime ottelun aikana kaksi maalia. Väkevässä vedossa on ollut myös Rasmus Karjalainen, joka on tehnyt neljän viime ottelun aikana kolme täysosumaa.

Lauantain vastustaja FC Haka on pelannut tähän mennessä erinomaisen kauden ja kuuluu myös sarjan kärkikamppailuun. Joukkue on kerännyt 21 pistettä, jolla se on vain pisteen päässä Kerhosta ja neljän pisteen päässä sarjan kärjestä. 

Valkeakoskelaiset ovat keränneet kolmesta viime Veikkausliiga-ottelustaan kaksi voittoa ja yhden tasapelin päästämättä ainuttakaan maalia. Joukkue jäi viime ottelussa tasapeliin FC Interin kanssa, mutta sitä ennen se kaatoi KuPSin ja IFK Mariehamnin. Lisäksi joukkue on edennyt Kerhon tavoin Suomen Cupin puolivälieriin. Kesäkuun Cup-peleissä Haka kaatoi Kakkosessa pelaavan EBK:n ja Ykkösliigassa pelaavan PK-35:n.

SJK ja Haka kohtasivat viimeksi toukokuussa, jolloin valkeakoskelaiset tuottivat kotonaan Kerholle kauden ensimmäisen tappion. Haka vei ottelun 2–0 Imani Lanquedocin ja Maissa Fallin maaleilla. Fall ja Evangelos Patoulidis ovat Hakan parhaimmat maalintekijät molempien onnistuttua jo viidesti Veikkausliigassa. Fall ei ole kuitenkaan kokoonpanossa lauantaina, sillä hänen korttitilinsä tuli täyteen viime ottelussa.

Haka on todella hyvin puolustava joukkue, jonka muoto ei vaihtele paljoa pelin aikana. He myös hyökkäävät vahvasti, etenkin vastahyökkäysten kautta. Heillä on 3-4 todella taitavaa pelaajaa, jotka murtautuvat boksiin vahvasti. Edessämme on vaikea peli, kuten viimeksikin, jolloin hävisimme 2–0. Meidän täytyy uskaltaa haastaa pallolla ja olla aggressiivisia, kuten viime ottelussa VPS:ää vastaan. Jos onnistumme siinä, saamme varmasti taas hyvän tuloksen, kommentoi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Seuraa heitä:

Rasmus Karjalainen: Karjalainen on tällä hetkellä kuuma pelaaja. Neljässä viimeisessä kilpailullisessa ottelussa on syntynyt kolme maalia, ja se näkyy kentällä vahvana itseluottamuksena. Karjalainen uskaltaa laukoa, ja sen hän tekee laadukkaasti. Tätä menoa pallo uppoaa sisään kovalla prosentilla jatkossakin.

Pyry Hannola: Hannola on pelistä toiseen vaarallinen luodessaan muille paikkoja. Viime aikoina hän on alkanut käyttää myös omaa laukaustaan, joka on myös tuottanut tulosta. Veikkausliigan syöttöpörssin toisena oleva SJK-tähti on liki pysäyttämättömässä lennossa.