123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon Suomen Cup -taival jatkuu tämän viikon keskiviikkona, kun SJK isännöi AC Oulua puolivälierissä. OmaSp Stadionilla kello 19 alkavan ottelun liput myy Ticketmaster. Lisätietoa ottelun järjestelyistä, median akkreditoinneista ja OmaSp Stadionin palveluista löydät täältä. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta.

SJK on pelannut Cupissa neljä ottelua ja lähettänyt jo kaksi Veikkausliiga-seuraa laulukuoroon. Kolmannella ja neljännellä kierroksella Kerho löi odotetusti Kolmosessa pelaavan RoPon 8–0 ja Ykkösessä pelaavan OLS:n 2–1. Tämän jälkeen viime vuoden Cup-voittaja Ilves ja VPS kokivat SJK:n kovuuden.

SJK kaatoi VPS:n derbyssä viime viikolla selvin lukemin, kun ottelu päättyi Kerholle Seinäjoella 5–1. Jaime Moreno ja Kelvin Pires tekivät molemmat kaksi maalia. Rasmus Karjalainen osui kertaalleen.

Kerho lähtee keskiviikon otteluun muutenkin kovassa vireessä, sillä Cupin pelit mukaan laskettuna seinäjokelaiset ovat pelanneet viisi viimeistä otteluaan ilman tappioita. Viime viikko päättyi Veikkausliigan kamppailuun FC Hakaa vastaan, ja SJK poistui tuosta ottelusta 2–1-kotivoitto harteillaan. 

Kerhon maalit latoivat Moreno ja Babacar Fati, joka myös alusti Morenon maalin. Haka painoi päälle toisella jaksolla, mutta Nicolas Dantasin osuma jäi vieraiden ainoaksi. Voitto nosti SJK:n Veikkausliigassa kolmanneksi. Edellä oleva KuPS ja takana oleva VPS ovat keränneet yhtä monta sarjapistettä kuin SJK (25). Sarjan kärjessä on HJK, joka on pelannut SJK:ta, KuPSia ja VPS:ää yhden ottelun enemmän ja kerännyt 28 pistettä.

AC Oulu on puolestaan 12 pisteessä voitettuaan kaksi ottelua ja pelattuaan kuusi tasapeliä. Tappioita on kertynyt viisi. Oululaisten kausi on ollut pettymys, sillä se on sarjassa kolmanneksi viimeisenä.

Oululaiset ovat kuitenkin saaneet juonesta paremmin kiinni, sillä joukkue saapuu Seinäjoelle viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Osasyy kurssin muuttumiseen löytyy valmentajavaihdoksesta, sillä AC Oulu siirtyi kesäkuussa kreikkalaisen Konstantinos Bratsosin valmennukseen. Suurin onnistuminen nähtiin viime perjantaina, jolloin joukkue kaatoi sarjapelissä KuPSin 1–0 Niklas Jokelaisen maalilla. 

Katsoin Oulun KuPS-pelin, ja he olivat todella kurinalaisia. He eivät antaneet kovin paljoa painetta, mutta puolustivat tiloja hyvin ja tekivät KuPSin murtautumispelistä vaikeaa. He ovat hyvin organisoitu joukkue, jonka uudella valmennuksella on selvä visio siitä, kuinka heidän täytyy pelata, tuumasi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Suomen Cupissa AC Oulu on päässyt SJK:ta helpommalla, sillä se ei ole vielä kohdannut yhtäkään Veikkausliigan seuraa. Joukkue aloitti Cupin pelit kaatamalla Nelosessa pelaavan Lapuan Virkiän 7–1, minkä jälkeen kaatui Kakkosessa pelaava GBK 3–0. Kesäkuussa oululaiset löivät viidennellä kierroksella Ykkösliigan KäPan 5–1. Jokelainen oli jälleen suurimpia onnistujia tehtyään kaksi maalia. Kuudennella kierroksella kaatui Kakkosen VJS maalein 2-0. Voitto ei tullut helpolla, sillä Ashley Coffey vastasi Oulun molemmista maaleista vasta ottelun viimeisillä minuuteilla.

SJK ja Oulu ovat kohdanneet tällä kaudella Veikkausliigassa kertaalleen. Kauden avauskierroksella pelattu koitos päättyi SJK:lle OmaSp Stadionilla 2–1. Kasper Paananen vastasi ottelun avausmaalista, mutta Yassin Daoussi tasoitti leikin toisen jakson alussa. Pyry Hannola pelasti kuitenkin pisteet SJK:lle 68. minuutilla syntyneellä 2–1-maalilla.

SJK ja Oulu ovat pelanneet viime viikkoina tiuhaan Cupin pelien takia. Molemmat joukkueet pelasivat kesäkuussa kuusi ottelua noin kolmen viikon sisään.

Olemme selvinneet otteluruuhkasta hyvin, sillä olemme harjoitelleet korkealla intensiteetillä. Se on auttanut meitä pelaamaan vahvoja 90-minuuttisia. Harjoituksissa keskitymme otteluruuhkan aikana etenkin tiettyihin hyökkäyspään asioihin, jotta pääsemme murtautumaan boksiin ja viimeistelemään paikoista entistä tehokkaammin. Tällaisessa tilanteessa on tärkeää pitää pelaajat tuoreina, joten palautuminen on avainsemassa, Grieve kiteytti.

Seuraa heitä:

Dario Naamo: Nuori laitapuolustaja on napannut suuren roolin SJK:sta ja jatkanut kehittymistään. Taitava ja nopea pelaaja osoitti taitonsa viime viikon Haka-ottelussa, jossa hän alusti upeasti Fatin tekemän voittomaalin. Oikealla puolelta pelaavalta Naamolta odotetaan vastaavanlaisia yksilösuorituksia jatkossakin.

Babacar Fati: Myös SJK:n vasen laitapuolustaja kannattaa ottaa tarkkaan syyniin. Fati on Naamon tavoin nuori ja lupaava pelimies, joka pystyy luomaan laidalta vaarallisia tilanteita. Haka-ottelussa Fati teki paitsi hienon maalin myös upean alustuksen Morenon tekemään osumaan.