123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon Veikkausliiga-urakka jatkuu perjantaina OmaSp Stadionilla, jossa vastaan asettuu Tampereen Ilves. Ottelu alkaa kello 18. Ottelun liput myy Ticketmaster. Lisätietoa ottelun järjestelyistä, median akkreditoinneista ja OmaSp Stadionin palveluista löydät täältä. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta. Ottelun yhteisönä toimii SJK Para, joka pelaa heinäkuussa seurajoukkuiden MM-kilpailuissa Barcelonassa. Lue lisää joukkueen ainutlaatuisesta projektista SJK-junioreiden sivuilta.

SJK on aloittanut kautensa lupaavasti esittäen kauden molemmissa otteluissa raikasta ja viihdyttävää jalkapalloa. Kerho kaatoi kauden avauksessaan AC Oulun 2–1, ja viime viikolla seinäjokelaiset naarasivat pisteen Vaasasta Pohjanmaan derbyssä, joka päättyi VPS:n ja SJK:n välillä 1–1.

OmaSp Stadionilla pelatussa Oulu-ottelussa Kerho esitti väkevää peliä molemmissa päissä kenttää. SJK loi tilanteita mutta myös puolusti johtoaan mallikkaasti. Kauden ensimmäisestä maalista vastasi ottelun alussa Kasper Paananen, jolle osuma oli ensimmäinen liiganurmilla. Oulu painoi pelin tasoihin toisen jakson alussa, mutta kotijoukkue ei hätkähtänyt, vaan nousi uudelleen johtoon 68. minuutilla Pyry Hannolan liigauran ensimmäisellä.

Vaasassa SJK osoitti jälleen henkistä kovuutta ja nousi takaa-ajoasemasta rinnalle. Voittokaan ei olisi ollut vääryys, sillä Kerho oli suurimman osan illasta hallitsevampi osapuoli. SJK:n ainokaisen derbyssä iski viime Veikkausliiga-kauden maalitykki Jaime Moreno.

SJK pääsee kuitenkin Ilves-otteluun voitto allaan, sillä seinäjokelaiset pelasivat maanantaina Suomen Cupia ja hakivat 0–8-voiton Rollon Pojista, joka pelaa Kolmosessa. 

– Olen tyytyväinen kahden ensimmäisen pelimme suorituksiin. Voitto ja tasapeli on hyvä alku, mutta meillä oli myös hyvä tilaisuus kaataa VPS. Pelasimme todella hyvin. Haluaisin nähdä, että olisimme vielä hieman aggressiivisempia boksissa ja keskittyisimme viimeisen syötön laatuun. Jatkamme näiden asioiden työstämistä, kommentoi SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

Hyvän puolustuspelaamisen lisäksi myös maalivahtipeli on ollut kovalla tasolla, sillä molemmissa otteluissa tolppien välissä häärinyt Roope Paunio on venynyt moniin tärkeisiin pelastuksiin.

– Pelissämme ei ole ollut suuria yllätyksiä, mutta moni saattoi yllättyä siitä, kuinka pelasimme Oulu-pelin lopun. Näytimme todella kokeneelta joukkueelta, kun puolustimme johtoasemaa erinomaisesti. Sellaista peliä ei ehkä odoteta tällaiselta nuorelta joukkueelta, mutta osoitimme epäilyt vääriksi, Lehtinen jatkoi.

Ilveksen kauden aloitus on ollut selvästi vaikeampi kuin SJK:lla, ja tamperelaisjoukkue metsästääkin yhä avausvoittoaan. Ilves jäi kauden avauksessaan 0–0-tasapeliin FC Lahden kanssa, ja viime viikonloppuna joukkue kärsi 4–6-tappion sarjanousija FC Gnistanille. Ilveksen turmioksi koitui Gnistanin hyökkääjä Joakim Latonen, joka tehtaili hattutempun. Ilveksen riveissä loisti puolestaan entinen SJK-hyökkääjä Roope Riski, joka osui kahdesti. Myös Oiva Jukkola ja Doni Arifi onnistuivat maalinteossa.

Täksi kaudeksi Joonas Rantasen komentoon siirtynyt Ilves ja SJK kohtasivat talvella Liigacupissa, jossa Kerho oli vahvempi maalein 3–1. Tolppien väliin osuivat tuolloin Paananen ja Moreno, joka rokotti kahdesti.

Ilveksen riveissä on monia kovan luokan yksilöitä, ja ryhmässä riittää runsaasti kokemusta ja laatua. Sen myötä Ilves lähtikin tähän kauteen kovin odotuksin. Hyökkäyksessä loistaa Riski, jolle palloja jakelee keskikentältä Lauri Ala-Myllymäki. Keskikentän nimimiehiin kuuluu myös Anton Popovitch, puolustuksessa puolestaan Tatu Miettunen ja Felipe Aspegren. Maalilla vastuuta kantaa Otso Virtanen

– Ilves on vaikea vastustaja. He tekivät viime ottelussa neljä maalia, ja heillä on paljon laatua kokoonpanossa. He ovat tehneet isoja investointeja ja tavoittelevat paikkaa kolmen parhaan joukkoon, joten heillä on kovat paineet. He tulevat hakemaan täältä voittoa, mutta meillä on kova luotto itseemme, Lehtinen päätti.

Seuraa heitä:

Roope Paunio: Loistavan alun kauteen saaneelta Pauniolta vaaditaan paljon perjantaina, mutta lupaava veskari on osoittanut olevansa valmis haasteeseen. Paunio on ottanut kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa paitsi tukun isoja torjunta myös pelannut esimerkillisesti pallon kanssa johtaen alakerran peliä.

Ville Tikkanen: Paunion huippuotteiden lisäksi SJK:n puolustuspelin on oltava timanttista Ilvestä vastaan, ja siinä tehtävässä merkittävää roolia kantaa toppari Tikkanen. Nuori mutta jo suhteellisen kokenut puolustaja on pelannut lupaavan kauden alun.