123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho palaa kotikentälleen perjantaina, jolloin IFK Mariehamn vierailee Seinäjoella. Ottelu alkaa kello 18. Liput myy Ticketmaster. Lisätietoa ottelun järjestelyistä, median akkreditoinneista ja OmaSp Stadionin palveluista löydät täältä. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta.

SJK lähtee toukokuun viimeiseen otteluunsa väkevässä vireessä, sillä alla on upea 4–0-voitto FC Lahdesta viime maanantailta. Lahti on ollut perinteisesti vaikea paikka SJK:lle, mutta tällä kertaa Kerho venyi kauden yhteen parhaimpaan suoritukseensa ja nappasi ison vierasvoiton.

SJK ratkaisi voiton jo avausjaksolla, jossa syntyi ottelun kaikki maalit. Voittomaalin latoi Fallou Ndiaye. Myös Kasper Paananen, Babacar Fati ja Salim Yussif onnistuivat heiluttamaan verkkoa. Ndiaye, Fati ja Yussif juhlivat ottelussa uriensa ensimmäisiä osumia Veikkausliigassa. 

Kliinisen hyökkäyspelaamisen ohella SJK esitti loistavaa puolustuspään peliä ja jätti Lahden ilman huippupaikkoja. Kerhon oman pään peli onkin ollut loistavalla tolalla läpi kauden, sillä joukkueelle on tehty kauden yhdeksässä ottelussa vain yhdeksän maalia, joka on koko liigan toiseksi pienin lukema. Paremmaksi on laittanut vain KuPS, joka on antautunut kahdeksan kertaa.

Kerholla on mennyt lujaa myös hyökkäypäässä, jossa seinäjokelaiset ovat taituroineet 16 maalia, neljänneksi eniten koko sarjassa. SJK on vieläpä iskenyt laajalla rintamalla, sillä jo kahdeksan eri pelaajaa on heiluttanut maaliverkkoa. Paananen ja Jaime Moreno jakavat joukkueen sisäisen maalipörssin kärkipaikan molempien onnistuttua neljästi. Rasmus Karjalainen on takonut kaksi täysosumaa. Yussifin, Ndiayen ja Fatin lisäksi Valentin Gasc ja Pyry Hannola ovat iskeneet kertaalleen. Gasc ja Hannola ovat olleet suuressa roolissa etenkin pelinrakentelussa, sillä heillä on kasassa yhteensä kahdeksan maaliin johtanutta syöttöä. Hannola on koko Veikkausliigan syöttöpörssin ykkösenä viidellä passillaan.

Nyt meidän tärkeimpänä tehtävä on yrittää esittää tasaisia otteita. Teemme sen eteen töitä joka viikko. Lahti-ottelussa teimme avausjaksolla neljä maalia, mutta toisella jaksolla nolla, vaikka olisimme voineet tehdä pari lisää. Olen todella tyytyväinen viime otteluun, mutta haluamme esittää koko ajan tasaisempia otteita, sanoi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Lahti-voitto nosti SJK:n 18 pisteeseen ja sarjassa kolmanneksi vain pisteen päähän kärkipaikasta, jota pitää hallussaan KuPS. VPS on toisena tasapisteissä KuPSin kanssa. Perjantain vastustaja IFK Mariehamn on seitsemäntenä yhdeksällä pisteellään. Saarelaiset ovat voittaneet kahdeksasta pelistään kaksi ja pelanneet kolme tasapeliä. Joukkue saapuu Seinäjoelle kahden ottelun pisteputkessa, sillä MIFK:llä on allaan 1–1-tasapelit sekä Gnistanin että AC Oulun kanssa. 

IFK Mariehamn on väläytellyt iskukykyään alkukauden aikana, ja sillä on hyökkäyspäässä pari todella vaarallista tekijää. Adam Larsson on onnistunut tällä kaudella maalinteossa jo neljästi. Olawalella on kasassa kolme maalia, mutta häntä ei nähdä nurmella Seinäjoella, sillä hyökkääjän korttitili tuli täyteen viime sunnuntain Gnistan-ottelussa. Sebastian Dahlström, joka vastasi sunnuntaina joukkueensa ainokaisesta, on tehnyt yhteensä kaksi kaappia. Oskari Sallinen ja Hugo Cardoso ovat iskeneet maalin mieheen.

Maarianhamina on saanut hyvän alun kauteen. Kyseessä on hyvin valmennettu ryhmä, joten edessä on kova ottelu. Emme odota mitään muuta. Olemme kuitenkin luottavaisia oman pelaamisemme suhteen, joten odotuksissa on jälleen yksi vahva esitys lisää, Grieve päätti.

Seuraa heitä:

Valentin Gasc: Argentiinalaispelaaja on noussut elintärkeään rooliin Kerhon keskikentällä. Gasc riistää palloja ja edistää peliä syötöillään mallikkaasti. Akatemian kautta edustukseen nousseesta monipuolisuuspakkauksesta puhutaan jo Veikkausliiga-tähtenä. 

Pyry Hannola: Hannolan tarkat syötöt löytävät yleensä perille, ja etenkin viime otteluissa tahti on ollut vakuuttavaa. Taitava pelimies on noussut jo Veikkausliigan syöttöpörssin kärkeen viidellä syötöllään. Viime kaudella Hannola saalisti vain yhden syötön.