123 456 7890

Viime viikolla kauden toisen tappionsa kokenut SJK pelaa seuraavan kerran perjantaina, jolloin joukkue kohtaa vieraissa HJK:n. Helsingissä pelattava ottelu alkaa kello 20. Vierasliput voi ostaa osoitteesta Lippu.fi. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta.

SJK:n perjantain teemana on kasvojenpesu, sillä seinäjokelaiset pelasivat viime perjantaina Veikkausliiga-kautensa heikoimman ottelun ja kokivat kotonaan 0–2-tappion IFK Mariehamnille. 

Kerho hallitsi palloa ja onnistui luomaan etenkin avausjaksolla useampia potentiaalisia maalintekopaikkoja, mutta viimeiset ratkaisut boksissa jättivät rutkasti toivomisen varaa. Vieraille tosin täytyi antaa kunniaa erinomaisesta puolustuspelaamisesta ja tehokkuudesta. Saarelaisten maalit syntyivät toisen jakson alussa noin neljän minuutin erolla toisistaan: voittomaalin takoi Sebastian Dahlström 54. minuutilla, ja Oskari Sallinen lisäsi johtoa 58. minuutilla. 

Meidän olisi pitänyt hoitaa voitto kotiin ensimmäisen jakson aikana, jolloin meillä oli parhaat paikkamme. Loimme riittävästi tilaisuuksia, mutta teimme liikaa virheitä. Vastustaja pääsi sitten rokottamaan kahdesti. Nyt tehtävänämme on vain parantaa edellisestä, kommentoi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Tappio oli SJK:n kauden toinen. Ensimmäinen tappio oli noin kolmen viikon takaa, jolloin FC Haka kaatoi Kerhon Valkeakoskella maalein 2–0. Kerho on voittanut kauden 10 ottelustaan viisi ja kerännyt yhteensä 18 sarjapistettä, jolla irtoaa Veikkausliigassa kolmas sija. Edellä olevat KuPS ja VPS ovat keränneet neljä pistettä enemmän.

Perjantain vastustaja HJK on yllättäen vasta sarjan viidentenä, vaikka joukkue on pelannut yhden tai kaksi ottelua muita enemmän. Se on napannut 11 ottelustaan neljä voittoa ja 16 pistettä. Suurena ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt Klubi on voittanut neljästä viime ottelustaan vain yhden. Viime viikolla joukkue koki shokkitappion vieraissa AC Oululle, joka oli vahvempi maalein 1–0.

Klubi aloitti kauden Ossi Virran ja Ferran Sibilan alaisuudessa, mutta Toni Korkeakunnas hyppäsi takaisin päävalmentajan paikalle parisen viikkoa sitten. Oulu-tappion lisäksi HJK on pelannut Ilveksen kanssa tasapelin ja kaatanut Gnistanin Korkeakunnaksen alaisuudessa.

SJK:n ja HJK:n kauden ensimmäisessä kohtaamisessa pisteet jaettiin maalein 3–3. Kerho oli huhtikuun loppupuolella pelatussa ottelussa vieraitaan edellä, mutta ei onnistunut hyödyntämään momentumiaan. Lopulta SJK joutui ottelussa takaa-ajajaksi tehden kuitenkin komean nousun rinnalle Kasper Paanasen 88. minuutilla syntyneellä 3–3-maalilla. Seinäjokelaisilta ottelussa osuivat myös Jaime Moreno ja Rasmus Karjalainen. Klubin maaleista vastasivat Brooklyn Lyons-Foster, Anthony Olusanya ja Topi Keskinen.

HJK on Suomen suurin jalkapalloseura, ja heidän odotetaan voittavan jokaisen ottelunsa. Kun voittoja ei tule odotetulla tavalla, he eivät ole tyytyväisiä. Siksi odotamme saavamme vastaan todella päättäväisen joukkueen, joka haluaa näyttää tasonsa. Meidän pitää vastata haasteeseen ja näyttää, mihin kykenemme, Grieve jatkoi.

SJK:n toppari Kelvin Pires on perjantaina sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. Pires on myös parhaillaan maajoukkuekomennuksella, kuten ovat myös hyökkääjä Moreno ja maalivahti Miguel Rodriguez. Koko kolmikko on sivussa perjantain ottelusta.

Kauden aikana eteen tulee tilanteita, jolloin pelaajia puuttuu kokoonpanosta. Se ei kuitenkaan muuta pelissämme mitään. Meillä on laaja pelaajamateriaali, ja nyt muut pelaajat saavat mahdollisuuden näyttää osaamistaan, Grieve painotti.

Seuraa heitä:

Kasper Paananen: SJK:n nuori hyökkääjä on yltynyt hyvään vireeseen ja tehnyt tällä kaudella jo neljä maalia, jolla hän jakaa joukkueen sisäisen maalipörssin ykkössijan Morenon kanssa. SJK tarvitsee hyökkääjiltään jälleen onnistumisia, ja katseet kääntyvät perjantaina muun muassa tulokaspelaaja Paanaseen.

Fallou Ndiaye: Pitkä ja hyvin liikkuva puolustaja on tullut väkevästi Veikkausliiga-nurmille ja ottanut paikkansa SJK:n alakerrassa. Ndiaye voittaa palloja kovalla prosentilla niin maassa kuin ilmassa, ja hänen roolinsa on nyt entistä suurempi, kun Pires on sivussa HJK-ottelusta.