123 456 7890

SJK aloittaa Veikkausliiga-kautensa tulevana lauantaina kotikentällään OmaSp Stadionilla, jossa vastaan asettuu AC Oulu. Ottelu alkaa kello 17:00. Kauden Ensi-illassa on juhlan tuntua, ja paikalla OmaSp Stadionilla nähdään myös elokuvatähtiä, sillä ennen ottelua median edustajille järjestetään Atria Lounge VIP-tiloissa Solar Filmsin tuottaman Häjyt 2 -elokuvan lehdistötilaisuus. Lehdistötilaisuudessa julkistetaan tulevan pohjalaiselokuvan näyttelijöitä. Lisäksi pelissä on paikalla Luottomies-Elokuvasta ja tv-sarjasta tuttu Antti Luusuaniemi, joka suorittaa ottelun avauspotkun. Pelin jälkeen näyttelijöitä on haastattelussa toisen kerroksen Carlsberg Sports Barissa. Ottelun liput myy Ticketmaster. Lisätietoa ottelun järjestelyistä, median akkreditoinneista ja OmaSp Stadionin palveluista löydät täältä. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta.

Kerho lähtee sarjaan hyvässä vireessä, sillä harjoituskausi sujui nousujohteisesti. Liigacupissa seinäjokelaiset jäivät lohkonsa neljänneksi eivätkä päässeet mukaan jatkopeleihin, mutta alla on kokonaisuudessaan lupaava harjoituskausi.

SJK aloitti Liigacupin kahdella tappiolla, kun sekä VPS että AC Oulu olivat eteläpohjalaisia askeleen edellä, mutta kolmesta viimeisestä ottelusta irtosi kaksi voittoa. FC Haka kaatui maalein 2-1 ja lohkon voittanut Ilves maalein 3-1.

Kerhon paras maalintekijä Liigacupissa oli hyökkäyksen tähtipelaaja Jaime Moreno neljällä osumallaan. Moreno oli SJK:n ykköstykki myös viime kaudella Veikkausliigassa, kun hän taituroi 26 ottelussa 11 täysosumaa ja sijoittui koko Veikkausliigan maalipörssissä neljänneksi.

Liigacupin jälkeen Kerho pelasi vielä neljä harjoitusottelua ja osoitti ottaneensa merkittäviä kehitysaskeleita talven ensimmäisinä kuukausina. Neljästä ottelusta tuli yksi tasapeli ja kolme voittoa. Neljässä ottelussa syntyi yhteesä kahdeksan maalia, joista huippuvireinen Moreno naulasi peräti kuusi. 

– Harjoituskausi on sujunut todella hyvin. Pelillisesti katsottuna emme ehkä ansainneet ainuttakaan tappiota, mutta olen todella tyytyväinen niistä tuloksista, joita saavutimme talven peleissä. Pelitapamme on kehittynyt, ja olemme menneet vauhdilla eteenpäin etenkin puolustuspelimme suhteen, sillä aloimme keskittyä puolustuspään asioihin vasta helmikuun puolessa välissä, sanoo SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

Pelaajiston suhteen SJK:n tilanne näyttää hyvältä, sillä lähes kaikki pelaajat ovat kunnossa. Uusista pelaajista katseet kohdistuvat etenkin Rasmus Karjalaiseen, Eetu Mömmöön, Kelvin Piresiin ja Hemmo Riihimäkeen, joille kaikille on kaavailtu merkittävää roolia nuoressa joukkueessa. Vanhoista nimistä soihtua kantavat etenkin Moreno, Pyry Hannola, Valentin Gasc ja Ville Tikkanen.

SJK pelasi jo viime kaudella nuorella joukkueella, mutta nyt ryhmä on entistä nuorempi. SJK Akatemiassa marinoituneisiin pelaajiin kohdistuukin suuria odotuksia.

– Akatemian jätkät ovat tulleet erinomaisesti sisään. Lisäksi uudet hankinnat ovat olleet todella hyviä. Mömmö ja Pires ovat onnistuneet mainiosti, ja Karjalainen on näyttänyt todella positiivisia otteita. Vanhoista tähdistä Moreno viettää viikoittain kahden maalin iltoja, mikä on on ollut todella kova suoritus. Hannola taas näyttää aivan uudelta pelaajalta, Lehtinen jatkoi.

Lauantain vastustaja AC Oulu jäi Liigacupissa SJK:n taakse viidenneksi. Joukkue voitti lohkossa ainoastaan Kerhon. Oululaisten harjoituskausi on ollut tulosten valossa vaikea, mutta Seinäjoelle saapuu todella iskukykyinen joukkue, joka tuntuu olevan aina paha vastustaja Kerholle.

Viime kaudella AC Oulu tiputti SJK:n eurolopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella, joten SJK:lla on kalavelkoja maksettavanaan. 

– Oulu pelannee paljon ilmassa ja laittaa pitkää palloa, mikä saattaa aiheuttaa kaaosta. Meidän pitää siis kontrolloida peliä ja minimoida heidän nopeat suunnanmuutokset. Heillä on todella paljon kovia pelaajia, mutta heidän itseluottamuksensa ei liene korkeimmalla mahdollisella tasolla harjoituskauden jälkeen. He kuitenkin tiputtivat meidät liigassa viime syksynä ja kaatoivat meidät myös Liigacupissa tänä talvena, joten toivottavasti pystymme kääntämään Oulu-trendimme lauantaina, Lehtinen päätti.

SJK saa olla hereillä etenkin hyökkääjä Ashley Coffeyn kanssa, joka naulasi viime kaudella 13 maalia ja sijoittui maalipörssin kolmanneksi. Hänen takanaan isoa roolia kantaa uransa parhaan kauden pelannut Niklas Jokelainen. Uusista pelaajista mielenkiintoisimpien nimien joukkoon kuuluvat ex-SJK-pelaaja Jake Dunwoody ja HJK:sta tullut Aleksi Paananen.

AC Oulua luotsaa kokenut Rauno Ojanen, joka on tuttu myös SJK Akatemiasta.

Seuraa heitä

Jaime Moreno: Viime kauden maalitykki ja talvikauden sensaatio lähtee sarjakauteen tulikuumassa vireessä. Talvella verkko heilui 10 kertaa, mikä kertoo kaiken oleellisen. Moreno on yksi Veikkausliigan pelätyimmistä hyökkääjistä ja yksi suurimmista suosikeista viemään sarjan maalipörssi.

Rasmus Karjalainen: Vielä viime kaudella AC Oulun riveissä pelannut hyökkääjä on kolunnut ulkomaita ja pelannut myös Huuhkajissa. Parhaalla liigakaudellaan peräti 17 maalia takonut Karjalainen hakee SJK:sta uutta alkua, ja talven perusteella hän on valmis palaamaan huipputasolle. Peli-ilo löytyi takaisin Oulussa, mutta nyt tavoitteena on palata koko Veikkausliigan hyökkääjäeliittiin.

Ottelun Ennakkostudio

Ottelun liput myy Ticketmaster. Lisätietoa ottelun järjestelyistä ja OmaSp Stadionin palveluista löydät täältä. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta.