123 456 7890

SJK ja VPS kohtaavat perjantaina Pohjanmaan derbyssä Vaasassa. Ottelu alkaa kello 19. Ilmoittaudu mukaan fanimatkallamme torstaihin 11.4 klo 12.00 mennessä. Otteluliput jaetaan paikan päällä Lemonsoft Stadionilla. Voit myös seurata ottelua Ruutu-palvelusta.

Kauden ensimmäiseen Pohjanmaan derbyyn lähdetään mielenkiintoisista asetelmista, sillä molemmat joukkueet avasivat Veikkausliiga-kautensa viime lauantaina voitoilla. SJK kaatoi kotonaan AC Oulun 2–1, VPS puolestaan haki Valkeakoskelta 2–1-voiton FC Hakasta.

SJK pelasi kokonaisuudessaan vahvan ottelun lauantaina ja osoitti vaarallisuutensa. Nuori ja nälkäinen seinäjokelaislauma loi runsaasti maalintekopaikkoja mutta näytti myös väkevää tekemistä puolustuspäässä, kun AC Oulu haki vimmmatusti tasoitusmaalia lopussa. 

Kerhon kauden ensimmäisestä maalista vastasi Kasper Paananen, joka iski liigauransa ensimmäisen rysän ottelun 10 . minuutilla. Toisella jaksolla Pyry Hannola tinttasi voittomaalin vapaapotkusta. Ottelun hahmoihin kuulunut Hannola teki Paanasen tavoin ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa. Hän ehti pelaamaan pääsarjatasolla 78 ottelua ilman maaleja.

Kerhon kauden avauksessa oli monia onnistujia. Paananen esitti lupaavia otteita hyökkäyksessä yhdessä Jaime Morenon ja Rasmus Karjalaisen kanssa. Hannola rakensi peliä esimerkillisesti keskikentällä. Vasta 18-vuotias Oskari Väistö pelasi kuin aikamies oikean laitapakin tontilla, ja Ville Tikkanen johti puolustuslinjaa mallikkaasti. Roope Paunio oli puolestaan ottelun ratkaisevia tekijöitä maalin suulla.

Pelasimme hienot ensimmäiset 20 minuuttia. Olimme pallon kanssa nopeita, ja saimme tietenkin ensimmäisen onnistumisen jo aikaisessa vaiheessa. Viimeistely olisi vielä voinut olla hieman parempaa, mutta olimme teknisesti hyviä. Vaasassa meidän täytyy olla yhtä päättäväisiä ja halukkaita kuin avausottelussakin, ja koska olemme nuori joukkue, meidän täytyy pystyä parantamaan peliämme viikosta toiseen, tuumasi SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

VPS nappasi kauden avauksestaan voiton vahvan alun turvin. Mikko Pitkänen ja Teemu Hytönen tehtailivat maalin mieheen ottelun ensimmäisellä 20-minuuttisella, mikä riitti tuomaan voiton vaasalaisille.

SJK ja VPS kohtasivat talvikaudella kaksi kertaa. Liigacupissa SJK taipui vaasalaisille lukemin 1–2, ja myöhemmin keväällä harjoitusottelussa peli päättyi tasan 2–2. Viime kauden Veikkausliiga-kohtaamiset menivät VPS:lle 2–1: SJK voitti kauden ensimmäisen ottelun maalein 2–1, mutta VPS vei kaksi seuraavaa maalein 3–2 ja 2–0.

Odotan fyysistä derbyä. Kaikki tietävät, että paikallisotteluissa riittää fyysisyyttä ja aggressiivisuutta. Me myös näytimme näitä ominaisuuksia Oulu-ottelussa. Haluamme ennen kaikkea pelata hyvää jalkapalloa, kun taas vastustaja yrittää todennäköisesti laittaa kapuloita rattaisiin fyysisyydellään, Lehtinen jatkoi. 

SJK:n kokoonpanoon ei ole odotettavissa isoja muutoksia sitten lauantain. Tuomas Kaukua palannee 1–2 viikon sisällä, mutta ei ole vielä käytettävissä Vaasassa.

Jussi Nuorelan valmentama VPS ei ole kokenut erityisen suuria muutoksia sitten viime kauden. Maalilla pelaa yhä SJK-taustainen Teppo Marttinen. Alakertaan on tullut SJK:sta tuttu Martti Haukioja, joka muodostaa yhdessä Pitkäsen ja Miika Niemen kanssa kovan oman pään kaluston. Keskikentällä nähdään Vahteran lisäksi muun muassa Prosper Ahiabu ja Jevgeni Bashkirov. Laidoilla ravaavat Jesper Engström ja FC Interistä tullut Juho Hyvärinen. Hyökkäyksessä pelaavat muun muassa kokenut Multanen ja uusi tulija Mads Borchers

Seuraa heitä:

Pyry Hannola: SJK:n keskikentän tähti teki viimein ensimmäisen Veikkausliiga-osumansa, minkä lisäksi hän pelasi väkevästi läpi ottelun. Hannola myös alusti SJK:n kauden ensimmäisen maalin. Oulu-ottelun perusteella Hannola on valmis nousemaan seuraavalle tasolle Veikkausliiga-nurmilla.

Oskari Väistö: Nuori puolustaja asetettiin oikean laitapuolustajan tontille, ja hän selvisi urakastaan erinomaisesti. Väistö piti oululaiset kurissa ja teki toistuvasti järkeviä ratkaisuja. Tätä menoa nuorukainen tekee tällä kaudella läpimurtonsa pääsarjatasolla.

Juttua muokattu 11.4.: talvikauden keskinäisten harjoitusotteluiden tulokset.