123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki.

SJK kohtaa Töölön Bolt Arenalla vierasottelussa tiistaina 7.9. klo 18:30 Helsingin IFK:n. Ottelu näkyy suorana Ruudusta ja Seinäjoella lähetystä voi seurata Vekseli Plazassa.

Ottelu on rästipeli, joka alunperin piti pelata heinäkuun alussa, mutta se siirrettiin myöhemmin pelattavaksi koronaviruksen takia. Ottelu aloittaa SJK:n osalta todella tiiviin ottelurupeaman, jossa vajaan kolmen viikon aikana pelataan peräti kuusi ottelua. Näistä kuudesta ottelusta kotipelejä ovat ottelut FC Interiä vastaan 18.9. sekä FC Lahtea vastaan 26.9.

SJK lähtee tiistain otteluun ennakkosuosikkina, sillä joukkue on erinomaisessa kunnossa ja jopa johtaa viiden ottelun kuntopuntaria ennen Helsingin Jalkapalloklubia ja Kuopion Palloseuraa. Joukkue on viiden ottelun tappiottomassa putkessa, ja ainut kauneusvirhe viimeaikaisissa tuloksissa on elokuun lopussa pelattu vierastasapeli HJK:a vastaan. SJK on sarjassa tällä hetkellä neljäntenä, edellään vain edellämainitut HJK ja KuPS sekä kahden pisteen päässä majaileva FC Inter. SJK:lla on kuitenkin kaksi ottelua muita vähemmän pelattuna, joten niistä hyvän tuloksen poimimalla asetelmat loppukauteen ovat todella positiiviset. Myös joukkueen pelaajat ovat nostaneet tasoaan kauden edetessä. Hyökkäyspään pelaajat Denys Oliinyk, Tuco sekä Jake Jervis ovat olleet huippuvireessä ja kunnostautuneet maalinteossa. Jake Jervis pitää hallussaan Veikkausliigan maalipörssin kolmossijaa, ja hänet valittiin Veikkausliigan heinäkuun kuukauden joukkueeseen. Oliinyk ja Tuco ovat molemmat parannelleet tilastojaan todella tehokkaasti parissa viimeisessä ottelussa, ja molemmat valittiinkin aivan äskettäin Veikkausliigan elokuun kuukauden joukkueeseen.

Joukkueen mainioon liitoon saanut Jani Honkavaara voi valita kokoonpanonsa ilman loukkaantumismurheita, ja pelikieltojakaan ei pelaajilla ole. Pyry Hannola, Daniel Håkans ja Matias Vainionpää ovat kuitenkin Suomen U21 -maajoukkueen mukana EM-karsinnoissa, eivätkä ole käytettävissä tiistain ottelussa. Suomen joukkue kohtaakin juuri tiistaina Kroatian Oulussa.

“IFK on pelannut viime aikoina vähän, mutta 3-0-voitto Hongasta kertoo paljon heidän tasostaan. Heillä on sarjan kokenein joukkue ja paljon laadukkaita pelaajia. He ovat erityisen vaarallisia vastahyökkäyksissä ja keskittävät paljon. Niihin olemme tällä viikolla harjoituksissa keskittyneet. Nuorten maajoukkuepelaajat puuttuvat kokoonpanosta, mutta se oli jo etukäteen tiedossa”, ennakoi SJK:n päävalmentaja Honkavaara.

HIFK pelasi edellisen ottelunsa Espoon FC Honkaa vastaan, ja voitti sen 0-3 Sakari Mattilan sekä ainoastaan toista otteluaan joukkueessa pelanneen uuden hyökkääjähankinnan Kei Kamaran maaleilla. Kamara vaikuttaakin siis varsin vaaralliselta pelaajalta. HIFK:n viimeisintä ottelua edeltäneet ottelut olivat kotiotteluita Töölössä, ja niissä HIFK kärsi 1-5 tappion KuPS:lle ja pelasi 2-2 -tasurin KTP:n kanssa. HIFK pitää tällä hetkellä hallussaan sarjan kuudetta sijaa, ja myös sillä on useita rästipelejä pelaamatta, viimeisimpänä perjantailta 3.9. tulevaisuuteen siirretty FC Haka – HIFK. Myös HIFK:n otteluruuhka tulee tulevien viikkojen aikana olemaan karmiva.

SJK:n seuraava kotiottelu on lauantaina 18.9.2021 klo 17:00, jolloin OmaSp Stadionille vieraaksi saapuu FC Inter.