123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho pyrkii takaisin voittojen tielle keskiviikkona, jolloin sarjanousija EIF vierailee Seinäjoella. Ottelu alkaa kello 18. Liput myy Ticketmaster. Lisätietoa ottelun järjestelyistä, median akkreditoinneista ja OmaSp Stadionin palveluista löydät täältä. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta.

SJK lähtee keskiviikon kamppailuun uudenlaisesta tilanteesta, sillä seinäjokelaiset ovat ensimmäistä kertaa tällä kaudella tappioputkessa. Kerho koki kauden ensimmäisen kotitappionsa toukokuun lopussa IFK Mariehamnille, joka haki lakeuksilta yllätysvoiton lukemin 2–0. Viime perjantaina SJK taipui Helsingissä HJK:lle, joka kuittasi voiton maalein 4–1.

Kahden tappion lisäksi päänvaivaa tuottivat tehottomuus ja puolustusalueen pelaaminen. SJK on ollut vaarallinen hyökkäyksessä tehden kauden ensimmäiseen yhdeksään otteluun 16 maalia, mutta nyt verkko on heilunut kahdessa viime ottelussa vain kertaalleen. Omassa päässä on soinut peräti kuudesti, kun taas kauden yhdeksässä ensimmäisessä ottelussa SJK:lle tehtiin vain yhdeksän rysää.

Kahden viime ottelun tulokset eivät kuitenkaan kerro koko kuvaa, sillä SJK:lla oli molemmissa väännöissä vahvat aihiot. IFK Mariehamnia vastaan Kerho oli hallitsevampi osapuoli, mutta saarelaisten tiivis puolustus ja toisen jakson jäätävän kova tehokkuus ratkaisivat leikin vieraille. HJK-ottelussa Kerho pelasi todella vahvan alun ja siirtyi jo viidennellä minuutilla 1–0-johtoon Fallou Ndiayen puskumaalilla. Tilanne oli tasan aina viimeiselle vartille asti, kunnes Klubin Luke Plange astui esiin ja iski kolmesti putkeen vieden kotijoukkueen 4–1-voittoon.

– Pelasimme viime ottelussa hyvin. Olimme parempi joukkue 82. minuutille asti. Se on selvä, että meidän täytyy parantaa tehokkuuden suhteen. Palloa on laitettava paikoista sisään. Olemme olleet vahva, vaarallinen joukkue koko kauden ajan, sillä olemme luoneet hyviä paikkoja jokaisessa ottelussa. Jos jatkamme samalla tavalla ja pelaamme aiempaa tehokkaammin, voittoja alkaa taas tippua. Puolustuksen suhteen meidän täytyy parantaa tilanteenvaihtojen puolustamisessa, kommentoi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

18 pistettä kerännyt SJK on yhä sarjassa hyvissä asemissa viidentenä – tasapisteissä neljäntenä olevan Ilveksen kanssa ja yhden pisteen perässä kolmantena olevaa Klubia, joka on vieläpä pelannut yhden ottelun seinäjokelaisia enemmän. KuPS on sarjan kärjessä 25 pisteellään, VPS toisena 23 pisteellään.

EIF puolestaan on voittanut 10 ottelustaan vain yhden ja kerännyt kuusi pistettä, jolla se on sarjan toiseksi viimeisenä. Jumbojoukkue FC Lahti on kerännyt yhtä monta pistettä, mutta EIF:lla on hiukan parempi maaliero.

Tammisaarelaiset lähtevät kuitenkin Seinäjoelle helpottuneena, sillä kauden ensimmäinen voitto irtosi viime lauantaina sarjanousijoiden kohtaamisessa: EIF kaatoi Gnistanin 1–0 Lucas Kaufmannin 90. minuutilla syntyneellä rankkarimaalilla. 

Kaufmann on joukkueen sisäisen maalipörssin ykkösenä tehtyään jo kolme maalia. Noah Lundström on iskenyt kaksi maalia. Simon Lindholm, Abdoulaye Kante, Salomo Ojala ja Väinö Vehkonen ovat iskeneet yhden per mies. Puolustuksessa tammisaarelaisten peliä ovat johtaneet muun muassa Arian Kabashi ja Kalle Katz.

EIF:n puolustus joutuu kuitenkin todella kovaan testiin keskiviikkona, sillä SJK:n hyökkäyspelaaminen on ollut suuressa kuvassa todella laadukasta. Kasper Paananen ja Jaime Moreno ovat olleet vaarallisimmat nimet, sillä molemmat ovat jo iskeneet neljä maalia. Keskikentällä peliä ovat johtaneet Pyry Hannola ja Valentin Gasc, jotka ovat alustaneet yhteensä yhdeksän täysosumaa. Lisäksi molemmat ovat myös onnistuneet maalinteossa.

– EIF:llä on hyvä viiden miehen puolustuslinja, jossa riittää kokemusta. Heidän alkunsa Veikkausliigassa ei ole ollut helpoin mahdollinen, mutta EIF on vahva joukkue, joka yrittää tehdä meidän pelin vaikeaksi. He tulevat tänne puolustamaan 90 minuutiksi, mutta olemme näyttäneet tällä kaudella monta kertaa, että löydämme tarvittavat tilat. Nyt palloa pitää vain laittaa maaliin, Grieve päätti.

Seuraa heitä:

Babacar Fati: Vasemmalla laidalla wingbackin roolissa viilettävä Fati on täynnä potentiaalia, joka on tullut useasti esiin tämän kauden aikana. Nuorukainen pystyy ottamaan entistä isompaa ruutua Kerhon hyökkäyspelaamisessa, ja keskiviikkona sitä häneltä kaivataankin, jotta SJK pystyy murtautumaan EIF:n puolustuksen taakse.

Dario Naamo: Myös oikean laidan vauhtikoneella on merkittävä vastuu keskiviikkona. Naamo on Fatin tavoin todella potentiaalinen ja kykynsä näyttänyt pelimies, mutta häneltäkin odotetaan kauden aikana kehitysaskeleita. Niitä on jo nähty – ja nähdään varmasti jatkossakin.