123 456 7890

SJK matkustaa maanantai-illaksi Kotkaan, missä se kohtaa Arto Tolsa Areenalla klo 18:00 alkavassa Veikkausliigan ottelussa KTP:n. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta ja Seinäjoella sitä voi katsoa myös Vekseli Plazan kisakatsomossa. Jos paikalle matkaa omatoimisesti SJK-kannattajia, sijoittuu SJK-väki Arto Tolsa Areenan päätykatsomoon, vieraskannattajien paikoille.

Ottelu on viikon ensimmäinen Veikkausliigan ottelu SJK:lle, ja se pelaa toisen ottelun jo ensi perjantaina Seinäjoella, kun se kohtaa KuPS:n OmaSp Stadionilla. Samalla se on paluu nopeasti tositoimiin viime keskiviikon Suomen Cup-pettymyksen jälkeen.

Se on paras mahdollinen skenaario, että pelit jatkuvat nopeasti, erityisesti, koska olemme hyvässä formissa tällä hetkellä. Ja on myös hauska lähteä vieraspeliin, sillä emme ole hetkeen vieraskentällä pelanneet, joten se on hieman erilaista. Kohtaamme myös joukkueen, joka on todennäköisesti vaikea vastustaja, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez 

Itseasiassa, arvelen, että tämä voi olla taktisesti meille kaikkein kovin haaste tähän asti. KTP on joukkue, joka haluaa olla todella pro-aktiivinen, he prässäävät todella korkealta ja pitää palloa niin paljon kuin mahdollista. Siksi uskon, että tästä tulee todella hyvä testi, ja erittäin viihdyttävä ottelu. 

Samalla olemme kuitenkin varsin positiivisia sen suhteen, että voimme mennä sinne ottamaan jälleen yhden voiton, sillä olemme todella hyvässä iskussa juuri nyt, Gómez toteaa vielä lopuksi.

SJK kierrätti pelaajia Suomen Cupin pelissä, ja Veikkausliigassa paljon pelanneista pelaajista suurin osa aloitti joko vaihdosta tai oli kokonaan katsomossa. Siten he pääsevät nyt tuoreempana maanantain vierasotteluun. Myös pelikieltonsa Veikkausliigassa edellisessä ottelussa kärsinyt Diego Rojas, ja cupin ottelun samasta syystä missannut Jake Dunwoody ovat taas käytettävissä. Loukkaantuneena ei varsinaisesti ole pelaajia, joitain pieniä kolhuja on, ja pelikuntoa katsotaan vielä lähempänä ottelua. Ainakin Matias Vainionpää joutui tulemaan vaihtoon, saatuaan osuman päähänsä Suomen Cupin ottelussa AC Oulua vastaan.

Vaikka SJK:n pelit Suomen Cupissa päättyivätkin tappioon AC Oulua vastaan, Veikkausliigassa meno on ollut hurjaa. SJK on taulukossa kolmantena, vaikka sillä on kaksi tai jopa kolme peliä vähemmän pelattuna, kuin muilla kärkijoukkueilla. SJK on ainoa joukkue ilman tappiota ja vain kaksi maalia päästettynä. Pistekeskiarvon perusteella SJK johtaisi sarjaa tällä hetkellä. Joukkueen paras maalintekijä on Jaime Moreno, jolla on neljä tehtyä maalia. Kun miehen maalisaldoon lasketaan mukaan kaikki talven aikana pelatut harjoitusottelut ja Liigacup, on Moreno iskenyt jo 11 maalia SJK-paidassa. Neljällä liigamaalillaan Moreno jakaa Veikkausliigan maalipörssin toisen sijan ja on vain maalin päässä HJK:n kärjessä olevasta Bojan Radulovicista.

Jaime Moreno on osunut SJK:lle jo yhteensä 11 kertaa kaikissa tämän vuoden otteluissa.

Sarjanousija KTP jatkaa joukkuetta jo Ykkösessä valmentaneen Jussi Leppälahden komennossa, ja maanantaina ovatkin vastakkain kaksi Veikkausliigan nuorinta päävalmentajaa. Elokuussa syntynyt Leppälahti on kuukauden SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómezia nuorempi, ja molemmat ovat syntyneet vuonna 1986. Leppälahti on tullut tutuksi myös piikikkäänä jalkapallotoimittajana, vaikka onkin ollut valmennushommissa jo pitkään. Kaksikolle on yhteistä myös se, että molemmilla palo on ollut nimenomaan valmentajan hommaan, eikä kummallakaan ole takanaan merkittävää pelaajauraa.

Ykkösestä noussut KTP on kuitenkin rakennettu uudelleen Veikkausliigaa varten, ja joukkueeseen on tälle kaudelle tullut useita uusia pelaajia. Jopa toistakymmentä. Myös yhteistyö Italian Serie B:ssä pelaavan Venezian kanssa, on tuonut muutaman nuoren lainapelaajan Kotkaan. Heistä nimekkäimpinä amerikkalainen laitapelaaja Jack de Vries ja ruotsalainen Gabriel Sandberg, jotka molemmat ovat laatupelaajia Veikkausliigaan. Hyökkäyksessä KTP:lla jyrää espanjalainen Mika, joka voitti Ykkösen maalipörssin 16:sta maalilla KTP:n riveissä jo kaudella 2020. Tuon jälkeen Mika käväisi maailmalla, mutta palasi takaisin Kotkaan, missä pelejä on kolmella kaudella kasassa 44 ja niissä on tullut yhteensä 33 malia.

KTP:n keskikentällä on kovasti kokemusta kapteeni Dave Ramadingayen ja SJK-legenda Johannes Laaksosen muodossa. Heidän yhteenlasketut pelimäärät kahdelta Suomen korkeimmalta sarjatasolta lähentelee 700 pelattua ottelua. SJK:ssa Laaksonen ehti urallaan pelata kaikissa kilpailussa yhteensä 200 ottelua, tehdä 18 maalia ja antaa 19 maaliin johtanutta syöttöä. Virallisissa otteluissa Laaksonen on SJK:n kolmanneksi eniten pelejä pelannut pelaaja koskaan.

Vaikka KTP onkin pelillisesti esiintynyt melko hyvin Veikkausliigakauden alussa, on sillä voittoja vain yksi seitsemästä pelistä, ja se on päästänyt eniten maaleja omiin. Tasapelejä on kolme ja kolme on myös tappioita. Edellinen kotipeli oli kuitenkin tähänastisen sarjan maistuvin, kun KTP nousi 3-3 tasapeliin runsaslukuisen kotiyleisön edessä HJK:sta. Kotona se on ottanut tasapelin myös KuPS:sta ja voittanut IFK Mariehamnin. Yhtenä Suomen jalkapallon klishéistä onkin aina ollut, että Kotka on vaikea vieraspaikka, ja tämän kauden tulokset todistavat tuota.

KTP ja SJK kohtasivat viimeksi Veikkausliigassa kaudella 2021. SJK voitti silloin Kotkassa 1-0 ja Seinäjoella pelattiin 1-1 tasan.

Veikkausliigan ottelu KTP – SJK maanantaina 22.5. klo 18:00 Kotkan Arto Tolsa Areenalla. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta.

SJK:n seuraava ottelu on jo ensi perjantaina 26.5. klo 18:00, kun se saa OmaSp Stadionilla vastaansa Jani Honkavaaran valmentaman KuPS:n. Ennen tämän viikonlopun pelejä, juuri SJK ja KuPS ovat olleet Veikkausliigan kuumimmat joukkueet. Ennakkoliput myynnissä Ticketmasterin kanavissa. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.