123 456 7890

SJK matkustaa lauantaina 25.2. klo 14:45 pelattavaan Liigacupin lohkovaiheen päätösotteluun Tampereelle, ja kohtaa Ilveksen Pirkkahallissa. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-kanavalta. 

Otteluun SJK saa kenties ensimmäistä kertaa mukaan ryhmään uutena mukaan liittyneen paluumuuttaja Murilon. Vielä ei ole tiedossa, että nähdäänkö Murilo jo lauantaina tositoimissa. Muuten SJK:n loukkaantumistilanne on hyvä, ja SJK pääsee antamaan peliaikaa laajalla ringillä itselleen jatkopaikan kannalta merkityksettömässä pelissä, oman pelin kehittäminen tärkeimpänä mielessä.

Haluamme nähdä lauantain pelissä osin samoja asiota, joita olemme nähneet jo viime otteluissa. Teemme asioita hyvin, ja haluamme jatkaa samalla suunnalla, mutta toivottavasti myös kehitymme eteenpäin entisestään, sanoo SJK:n valmentaja Guillem Santesmases, joka toimii päävalmentaja Joaquin Gómezin apuna valmennusryhmässä.

Lauantain vastustaja Ilves pelasi KuPS:a vastaan kolmen alakerralla, mutta sitten vaihtoivat neljän alakertaan seuraavassa pelissä. Joten näyttää, että hekin vielä hakevat mikä on heille paras mahdollinen lähestymistapa peleihin. 

Itse haluamme olla siinä mielessä joustavia, että pystymme vastaamaan heidän mahdollisiin eri pelitapoihin. Haluamme onnistua hyvin, tehdä pelistä heille vaikean, prässätä ylhäältä ja olla organisoituja sekä kurinalaisia. Näitä asioita haluamme nähdä omassa pelissämme. 
 
Mutta kuten sanoin, Liigacupissa moni joukkue vielä kokeilee asioita, ja haluamme nähdä pelissämme asioita, joita olemme harjoitelleet ja haluamme kehittyä niissä entisestään. Se on kaikkein tärkeintä, sanoo Santesmases vielä lopuksi.

Voitolla SJK voisi nousta vielä tasapisteisiin toisena olevan KuPS:n kanssa, mutta koska KuPS voitti keskinäisen ottelun, ei SJK voi enää edetä jatkoon. Liigacupissa keskinäiset pelit ratkaisevat sijoituksen ennen maalieroa. Myös Haka on tällä hetkellä samassa pistetilanteessa kolmantena, ja myös he ovat hävinneet KuPS:lle. Ilves sen sijaan voisi vielä voitolla edetä jatkoon, tai jopa ohi kärjessä olevan AC Oulun, jos muut päätöskierroksen pelit menevät heidän kannaltaan sopivasti.

SJK Akatemia pelaa samana päivänä oman Ykköscupin puolivälieräottelun Helsingissä IFK:n vieraana. Siten Akatemian pelaajat ovat siellä. Ykköscupin ottelu alkaa Talin Hallissa klo 16:30, mutta se ei näy suorana mistään. Myös SJK:n B-nuoret pelaavat lauantaina, kun heillä on kotiottelu OLS:a vastaan Wallsport Areenalla. Voit lukea lisää SJK Akatemian ja SJK U17-joukkueen otteluista heidän omista ennakoistansa SJK Akatemian Facebook-sivuilta.

Toni Kallion valmennuksessa jatkava Ilves omaa vielä mahdollisuuden jatkoon Liigacupissa, sillä voitolla se nousisi tasapisteisiin kärjessä olevan AC Oulun kanssa, ja se pelasi Liigacupin avauskierroksella 0-0 tasapelin heidän kanssaan. Siten maaliero ratkaisee heidän keskinäisen sijoituksensa, ja Ilveksellä se olisi voiton myötä parempi kuin AC Oululla, jonka pitäisi hävitä oma pelinsä päätöskierroksella. AC Oulu kohtaa päätöskierroksella FC Hakan, joka taas voitolla nousisi yhdeksään pisteeseen, Ilveksen tavoittamattomiin. Liigacupin päätöskierroksella kohtaavat myös KuPS ja VPS, ja jos KuPS voittaa, nousee sekin yhdeksään pisteeseen, ja silloin suoraan jatkoon. On siis hyvin mahdollista, että Ilves ei edes voitolla lauantaina olisi enää jatkossa.

Ilveksen pelit Liigacupissa ovat olleet vähämaalisia, sillä se on tehnyt vain kolme osumaa, ja ne tulivat kaikki samassa ottelussa KuPS:a vastaan. Myös omiin on mennyt vain yksi osuma, kun Haka voitti sen Pirkanmaan derbyssä 1-0. AC Oulua ja VPS:a vastaan pelit päättyivät 0-0 tulokseen. Ilveksen ainoat maalit on tehnyt Bermudan maajoukkuemies, laitahyökkääjä Djair Parfitt-Williams, joka tuli Ilvekseen viime kauden lopulla. Parfitt-Williams osui KuPS:a vastaan kahdesti, ja yksi osuma syntyi KuPS:n oman pelaajan kautta.

Ennen Liigacupin alkua, Ilves pelasi kaksi harjoitusottelua, joissa se tasasi maalit Kakkosesta Ykköseen nousseen SalPan kanssa 1-1 tuloksella ja hävisi VPS:lle 1-2 tuloksella.

SJK-laisittain mielenkiintoa lauantain otteluun lisää laitapuolustaja Felipe Aspegren, joka pelasi viime kauden lopun SJK:ssa niin hyvin, että sai palkinnoksi kutsun Suomen A-maajoukkueeseen. Aspegrenin sopimus SJK:n kanssa päättyi viime kauden loppuun, ja hän siirtyi vapailla papereilla Ilvekseen. Muita isoja nimiä Ilveksen ryhmässä on KuPS:sta tänä talvena siirtynyt maalivahti Otso Virtanen, Italiasta takaisin Tampereelle palannut Lauri Ala-Myllymäki, sekä viime kaudella kapteenina joukkuetta edustanut Petteri Pennanen. Ilves vahvisti tänä talvena hyökkäystään myös KuPS:sta tulleella Santeri Haaralalla. 

Liigacupin lohkovaiheen päätösottelu Ilves – SJK lauantaina 25.2. klo 14:45 Tampereen Pirkkahallissa. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. 

SJK matkustaa seuraavana viikonloppuna Norjaan, ja kohtaa siellä Norjan pääsarjassa pelaavan Tromsø IL:n sunnuntaina 5.3. klo 14:30 Suomen aikaa. Ottelu pelataan Tromsön Alfheim Stadionilla ulkona, eli se on samalla SJK:n ensimmäinen ulkopeli tälle talvelle. Tuon jälkeen SJK kohtaa keskiviikkona 8.3. klo 17:00 HJK:n Bolt Arenalla, ja lauantaina 11.3. TPS:n kotikentällä klo 14:45. Jos säät sallii, pelataan tuo ottelu jo OmaSp Stadionilla. SJK on myös sopinut neljännen harjoitusottelun maaliskuulle, kun IFK Mariehamn saapuu Seinäjoelle 18.3. klo 13:00 pelattavaan otteluun. Veikkausliiga alkaa keskiviikkona 5.4. kotiottelulla FC Hakaa vastaan. Löydät kaikki tulevat, jo sovitut ottelut, SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. 

Kausikortit kaudelle 2023 myynnissä Ticketmasterin-kanavissa ja Torikeskuksen SJK Storessa.