123 456 7890

Veikkausliiga jatkuu lauantaina, kun ilman tappioita kauden aloittanut SJK kohtaa kotiottelussa Tampereen Ilveksen klo 17:00 OmaSp Stadionilla. Portit aukeavat klo 15:30 ja katsomot palveluineen klo 16:00. Lauantaille on luvattu upeaa säätä, ja ennen ottelua OmaSp Stadionin etupihan Hetki-stagen lavalla esiintyy trubaduuri Jesse Joensuu klo 15:45 – 16:45. Happy hour hinnat voimassa tapahtuma-areenalla tunti ennen ottelua. Myös pelin jälkeen tapahtumaa Carlsberg Sports Barissa ja siellä happy hour pelin jälkeen klo 19-20. Carlsbergissa myös klo 20:20 alkavan Saksa – Suomi MM-jääkiekko-ottelun K18-kisastudio! Tervetuloa viettämään huippuiltaa OmaSp Stadionille. Lisätietoa ottelutapahtuman järjestelyistä ja palveluista tämän otteluennakon loppuosasta.

SJK on parhaillaan Veikkausliigan sarjataulukossa kolmantena, mutta sillä on peräti kaksi peliä vähemmän pelattuna, kuin ensimmäisenä ja toisena olevilla HJK:lla ja KuPS:lla. Silti piste-ero kärkeen on vain kolme pistettä, joten rästiottelut voittamalla SJK johtaisi sarjaa. Se voisi johtaa sitä myös voittamalla lauantain kotiottelun. SJK on myös ainoa Veikkausliigan joukkue ilman tappioita ja vähiten maaleja päästänyt joukkue. Kaikki tämä on saavutettu sarjan nuorimmalla joukkueella tähän asti.

Jälleen kotipeli, ja tämä on todella hienoa aikaa olla osa tätä seuraa, olit sitten seuran työntekijä, valmennusryhmää, pelaaja tai seuran kannattaja. Meillä on todella hyvä kauden alku. Olemmekin erittäin iloisia, että saamme jatkaa kotikentällä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Ja kuten sanoin, juuri nyt on mahtava olla Seinäjokinen SJK-kannattaja tämän alun vuoksi. Kannattajamme ovatkin olleet massiivinen osa sitä, ja he ovat tuoneet peliimme sen terän sekä luoneet mahtavan tunnelman OmaSp Stadionille. Voin vain sanoa heille kaikille, että tulkaa edelleen otteluihin, tulkaa kannustamaan. Ottakaa mukaanne ystävät, naapurit ja sukulaiset. Siten pystytte tehdä massiivisen vaikutuksen, kasvattaa yleisöämme entisestään sekä jonain päivänä nähdä tämän stadionin täynnä. Sillä meille se merkitsee paljon, Gomez jatkaa.

Tämä on jälleen myös vaikea ottelu ja vaikea joukkue, jota vastaan pelaamme. Heillä on hyviä pelaajia, ja hyvä rakenne pelissä, millä he pyrkivät saamaan pelistä mukaan jotain.

Siksi meidän täytyy olla tarkkana ja pitää peli omassa kontrollissamme. Meidän pitää myös luoda paikkoja, että pystymme itse ottamaan tästä jotain. Toivottavasti pystymme jatkamaan tällä samalla menolla mitä olemme tällä hetkellä esittäneet. Olemme luoneet paljon paikkoja ja olleet todella vaarallisia hyökkäyskolmanneksella, samalla kun olemme olleet kurinalaisia puolustuspäässä. Kenties meidän pitää olla tässä hieman tarkempia kuin edellisessä ottelussa, eikä saa antaa heille vastahyökkäyksiä, joissa he ovat vaarallisia.

Jos onnistumme kaikissa näissä, niin olemme hyvissä asetelmissa pisteiden kotona pitämisen suhteen. Siten voimme jatkaa tätä mahtavaa kauden alkua entistä pidemmälle, toteaa Gómez vielä lopuksi.

Pelaajatilanne on erinomainen, sillä yhtään pelaajaa ei ole loukkaantuneena ainakaan siten, etteikö kaikki voisi tarvittaessa olla mukana. Pelikiellossa on viime ottelun vaihdosta sisään tullessa voittomaalin iskenyt Diego Rojas. Rojas sai ensin keltaisen pallontavoittelutilanteessa, ja toisen aivan pelin lopussa, kun hän tuuletti lisäajalla tekemäänsä maalia ottamalla pelipaidan pois ja kiipeämällä halaamaan omaa perhettään katsomossa. Tuloksena kahdella keltaisella punakortti ja yhden pelin pelikielto, jonka hän kärsii nyt tässä ottelussa. Ainakin voittomaali oli joka tapauksessa ikimuistoinen.

Lauantain ottelu on Ruutu Urheilu-palvelussa studio-otteluna, ja siten lauantaina lähetys alkaa jo klo 16:15. Viikon aikana ottelun ennakkoasetelmiin on pureuduttu myös Veikkausliiga-podcastissa, jossa vieraana oli SJK:n 21-vuotias keskikenttäpelaaja Pyry Hannola ja Ruudun asiantuntija Marko Rajamäki. Pääset kuuntelemaan toimittaja Panu Markkasen juontamaa Veikkausliiga-podcastia Suplan-alustalta, tästä linkistä. 

SJK:n omassa asiantuntevassa ennakkostudiossa, ottelun asetelmiin pureutuu SJK:n stadiontirehtööri Arttu Seppälä ja entinen SJK-pelaaja Tero Mäntylä.

 

Toni Kallion valmentama Ilves on aloittanut kauden kahdella voitolla, kahdella tappiolla ja yhdellä tasapelillä. Se löytyy sarjataulukosta sijalta seitsemän, mutta SJK:n tapaan, sillä on vähemmän pelejä pelattuna kuin edellä olevilla, ja rästipelit hoitamalla, sekin löytyisi ylempää taulukosta. Ilves on kuitenkin hävinnyt jo otteluita, ja se on päästänyt yhtä monta maalia kuin se on tehnyt, joten aivan suunnitelmien mukaan ei kauden alku ole mennyt.

Joukkueen paras tehomies on ollut kapteeninnauhaa kantava Petteri Pennanen, joka myös valittiin koko Veikkausliigan huhtikuun kuukauden pelaajaksi. Pennanen on joukkueensa tehokkain pelaaja kolmella maalilla ja hän on myös toiseksi eniten maalia kohti laukonut pelaaja. Pennanen kuitenkin puuttuu lauantain ottelusta varmuudella, sillä hän otti suoran punaisen kortin edellisessä tappioon päättyneessä AC Oulu kotiottelussa. Pennanen taklasi turhautuneena AC Oulun hyökkääjää takaapäin ja siten hän joutuu pakkohuilille kahdesta seuraavasta ottelusta. Keskikentältä on puuttunut jo ennestään Doni Arifi, mikä saattaa pientä päänvaivaa aiheuttaa Ilves-leirissä.

Ilves sai täksi kaudeksi takaisin Italian Serie B:ssä pelaavasta Veneziasta Lauri Ala-Myllymäen. 25-vuotias oma kasvatti oli ennen Italian reissuaan Ilveksen tähtipelaaja, joka vielä kaudella 2020 teki 7 Veikkausliigamaalia ja sitä edellisellä peräti 12. Loukkaantumiskierre on kuitenkin vaivannut, ja Veneziassa ei tullut parissa kaudessa peliäkään, ja lainalla sarjapykälää alempana Triestinassa Ala-Myllymäki pelasi keväällä 2022 kymmenessä ottelussa. Siten mies ei ole vielä päässyt täyteen iskuun Veikkausliigassakaan. Potentiaalia hänellä siihen kuitenkin on.

SJK-laisittain mielenkiintoinen pelaaja on laitapuolustaja Felipe Aspegren, joka valittiin Suomen A-maajoukkueeseen hienosti SJK:ssa menneen kauden 2022 jälkeen, mutta hän lähti kuitenkin säännöllisen peliajan perässä Ilvekseen. 29-vuotias Aspegren on ollut yksi Ilveksen parhaita pelaajia yhdessä Pennasen kanssa, ja myös hänet valittiin huhtikuun kuukauden Veikkausliiga-joukkueeseen.

Maalin suulle Ilves teki talvella kovan kaappauksen, kun kokenut Otso Virtanen siirtyi KuPS:sta Tampereelle. 29-vuotias Virtanen on yksi Veikkausliigan eliittivahdeista, ja taatusti vaikea ohitettava jälleen lauantaina.

SJK ja Ilves kohtasivat jo tänä talvena Liigacupissa Pirkkahallissa, ja SJK haki ottelusta voiton 2-1 tuloksella. Voittomaalin iski Ville Tikkanen komealla vaparilla.

Paikalle mahdollisesti lauantaina tulevat Ilves-kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionilla Itäpäädyn vieraskatsomoon, lohkoon 114, minne on oma sisäänkäynti katsomon takaa. Liput sinne tulee ostaa ennakkoon Ilves-väelle toimitetusta lippulinkistä, tai tästä linkistä.

LAUANTAIN OTTELUN JÄRJESTELYT SEKÄ PALVELUT OMASP STADIONILLA

Veikkausliigan ottelu SJK – Ilves pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla lauantaina 13.5. klo 17:00. Stadionin palvelut päärakennuksessa ja etupihan tapahtuma-areenalla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelua, lauantaina klo 15:30 ja siellä Hetki-stagella esiintyy klo 15:45 – 16:45 trubaduuri Jesse Joensuu. Tapahtuma-areenalla myös esiintymisen aikana happy hour. Katsomot ja katsomoiden alla olevat palvelut aukeavat aina tuntia ennen ottelua, eli lauantaina klo 16:00. HUOM! Tämän ottelun jälkipelit pelataan Carlsberg Sports Barissa, missä on jälleen happy hour klo 19:00 alkaen. Klo 20:20 alkaa jääkiekon MM-ottelu Saksa – Suomi, ja sen kisastudioa pidetään Carlsberg Sports Barissa. Tilaisuuteen pääsee ilmaiseksi, mutta se on K18-tapahtuma.

Liput ja kausikortit otteluun ennakkoon Ticketmasterin kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Portilla lipunmyyntikoju aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelua.

Vieraskannattajien katsomoon liput myydään omasta erikseen toimitetusta lippulinkistä. Tähän otteluun vieraskannattajien liput voi ostaa tästä ja vieraskannattajien katsomo löytyy Itäpäädyn lohkosta 114. Sinne on oma sisäänkäynti katsomon takaa.

Löydät kaikki lippujen hinnat Ticketmasterin kanavien lisäksi tästä linkistä. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä.

Otteluun pääsee Härmän Liikenteen Stadionbusseilla, jotka kulkevat kahta linjaa. Löydät Stadionbusseista tarkemman tiedon tästä linkistä. Lisäksi Lontoon Bussi kulkee taas Vekselin ja OmaSp Stadionin väliä ennen ja jälkeen ottelun. Lontoon bussi on ilmainen kaikllle Vekselin asiakkalle.

Parkkitila OmaSp Stadionin alueella on rajallinen, mutta tilaa löytyy Jääurheilukeskuksen parkkipaikoilta, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkipaikoilta, tien varresta ja hyödyntää voi myös Framin parkkihallia sekä Seinäjoki Areenan parkkipaikkoja. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan edessä. OmaSp Stadionin piha-alueet on täysin suljettu autoliikenteeltä.

Ottelussa on avoinna kaikki OmaSp Stadionin katsomot, ja ne ovat katetut ja niissä on istumapaikat kaikille katsojille. Pääkatsomon mustat penkit ovat osakkaiden sekä VIP-asiakkaiden käytössä. Pääkatsomosta on pääsy toisen kerroksen Carlsberg Sports Bariin sekä kolmannen kerroksen Atria Loungeen, joka toimii VIP-tilana. Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa on K18-anniskelukatsomo. Pääkatsomoon ja Kannattajapäätyyn kulku on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta löytyvästä pääportista. Jatkossa kulku myös Eteläkatsomoon tapahtuu pääportista.

Kannattajapäädyn keskisektorit ovat SJK:n kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoa, ja siellä on myös anniskelu, joten se on kielletty alle 18-vuotiailta.

Eteläkatsomossa anniskelu ja kioskipalvelut löytyvät katsomon takaa. Juniorit ja lapset sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn Junnupäätyyn, jonne sisäänkäynti on Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta löytyvästä Itäportista. Sieltä löytyy omat räätälöidyt palvelut lapsille ja lapsenmielisille. Myös SJK-junioreiden paikat löytyvät sieltä. Junnupäädyssä ei ole anniskelua.

Ruokapisteitä löytyy OmaSp Stadionin Hetki-stagen edestä, tapahtuma-areenalta. Lisäksi ruokaa saa stadionin ravintoloista. Katsomoiden alla on kioski- ja makkaramyynti.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeita ottelutapahtumissa. Voit tutustua sääntöihin tästä linkistä.

Kaikki Veikkausliigan ottelut näkyy suorana maksullisesta Ruutu Urheilu -palvelusta. Lähetys alkaa studiolla jo klo 16:15, studioisäntänä toimii Lassi Hurskainen, asiantuntijan rooleissa ovat Mika Hilander ja Marko Rajamäki, Velja Engström selostaa ottelun.

SJK pelaa seuraavan kerran OmaSp Stadionilla ensi keskiviikkona 17.5. klo 18:00 Suomen Cupin 4.kierroksen ottelun, missä se kohtaa Veikkausliigajoukkue AC Oulun. Vain voittaja etenee jatkoon ja peli pelataan ratkaisuun saakka. Seuraava Veikkausliigan ottelu on maanantaina 22.5. pelattava vierasottelu KTP:a vastaan. Löydät kaikki tulevat ottelun SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.