123 456 7890

HUOM! Otteluiden alkamisajat ovat muuttuneet vierasjoukkueen logististen haasteiden vuoksi. Edustusjoukkueen ottelu pyritään aloittamaan kello 17:00.
SJK Akatemia – VIFK 14:00
SJK – IFKM 17:00

Sekä SJK että SJK Akatemia pelaavat treenimatsit tulevana lauantaina 16.3. OmaSp Stadionilla. Edustusjoukkue kohtaa klo 17:30 alkavassa ottelussa IFK Mariehamnin ja SJK Akatemia puolestaan ottaa mittaa Vasa IFK:sta. Akatemian ottelu alkaa klo 14:00. Samalla lipulla (aikuiset 10€ / lapset 5€) pääset molempiin otteluihin, ja luonnollisesti kausikortin haltijat ovat tervetulleita otteluihin. Maksutapoina käyvät vain korttimaksu sekä etusetelit, eli lipunmyynnissä ei käsitellä käteistä. Otteluista ei ole saatavilla striimattua ottelulähetystä.

Ahvenanmaalta Seinäjoelle matkustava IFK Mariehamn oli 2010-luvun lopussa Kerholle jollakin tapaa haastava vastus, mutta viime kausina pelit ovat Seinäjokisittain sujuneet aivan mukavasti. Veikkausliigassa viime kaudella SJK oli vahvempi molemmissa joukkueiden kohtaamisissa.

IFK Mariehamnin riveissä on tapahtunut jonkin verran muutoksia viime kauden jälkeen. Huuhkajistakin tuttu Albin Granlund siirtyi mantereen puolelle Turun FC Interiin. Uransa lopetti puolustuspään profiilipelaaja Timi Lahti, ja viisi maalia viime kaudella tehneen keskikenttäpelaajan Jamie Hopcuttin uusi seura on Ruotsin Superettanin Östersunds FK. Maalivahti Elmo Henriksson palasi kahden vuoden lainapestin jälkeen HJK:n miehistöön. Vierailijoiden joukkueessa ei nähdä enää myöskään Seinäjokisille hyvin tuttua Ariel “Tuco” Ngueukamia, joka Kerhon paidassa voitti Veikkausliigan mestaruuden, Suomen Cupin, sekä Veikkausliigan maalikuninkuuden kaudella 2021.

Lähtijöiden lisäksi liikettä on tapahtunut myös toiseen suuntaan. Keskikentän Sebastian Dahlström tuli talven aikana vahvistamaan IFKM:ia Kuopion Palloseurasta. Uusia kasvoja Ahvenanmaalla ovat mm. aiemmin FC Interiä edustanut keskikenttäpelaaja Matias Ojala ja viime kaudella FC Hakassa pelannut puolustaja Eero-Matti Auvinen. Ilveksen kärki Adam Larsson siirtyi niin ikään tulevaksi kesäksi maarianhaminalaisten joukkueeseen. Luonnollisesti mukaan mahtuu myös muita tulijoita ja lähtijöitä.

–Heillä on paljon vauhtia ja nopeutta laidoilla, heidän molemmat laitansa ovat vaarallisia pallon kanssa. He kykenevät saamaan laitojen kautta palloa boksiin sekä etenemään linjojen taakse. Meidän täytyy olla puolustuksessa organisoituja suunnanmuutoksissa, ja lisäksi meidän tulee kyetä luomaan painetta heidän laidoilleen heidän pitäessään palloa siellä. Heidän pelityylinsä on melko moderni 4-3-3, ja kierrättävät palloa alakerran kautta. He prässäävät ylhäältä ja heidän keskikenttänsä on tiivis, joten meidän täytyy työskennellä kovasti pallollisena saadaksemme murrettua linjoja ja siirrettyä peliä viimeiselle hyökkäyskolmannekselle. Tulossa on hyvä peli ja mainio testi meille. Odotamme haastetta innolla!, sanoo Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentaja Toni Lehtinen.

Lauantaina 6.4. alkavaan Veikkausliigakauteen valmistautuvan edustusjoukkueen lisäksi myös SJK Akatemia pääsee Ykkösliigacupin matsien välissä pelaamaan harjoitusottelun OmaSp Stadionilla, ja se aloittaa ottelunsa Vasa IFK:ta vastaan kello 14:00.

SJK Akatemia pelasi viime viikonloppuna itsensä hienosti jatkoon Ykkösliigacupissa, kun se kävi voittamassa SalPa:n vierasottelussa Salossa lukemin 1–2. Seinäjokisten molemmista maaleista vastasi brasilialainen laitahyökkääjä Vinícius Ribeiro. Voitollaan Akatemia päätyi lohkonsa kakkoseksi ja jatkaa Ykkösliigacupin välierään, jossa se kohtaa helsinkiläisen PK-35:n ensi lauantaina klo 14:00 Pihlajamäen Algeco Areenalla.

–VIFK-peli on tärkeä osa meidän kautta ja taas hyvä paikka viedä peliä eteenpäin. Onnistuttiin luomaan hyvin maalipaikkoja SalPaa vastaan, ja sitä onkin harjoiteltu paljon treenikentillä. Pyritään jatkamaan sitä. Samalla on tärkeää, että pääsemme pelaamaan nyt ensimmäisen pelin  OmaSp Stadionilla ja näemme missä mennään, kun etäisyydet kasvavat niin puolustus-, kuin hyökkäyssuuntaankin. Pelin perusteella näemme jälleen, mitä asioita pitää parantaa ensi viikon aikana ennen PK-35 peliä, kertoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Arttu Aromaa.

Liput otteluihin myydään portilta hintaan 10€ (lapset 5€). Alle 7-vuotiaat pääsevät otteluun aikuisen seurassa maksutta. Yhdellä lipulla pääset molempiin otteluihin. Luonnollisesti myös kausikortit ja uudet seurakausikortit käyvät tässä ottelussa. Voit ostaa kausikorttisi Ticketmasterista. OmaSp Stadionille sisäänkäynti tapahtuu Pääportin viereistä portaikkoa pitkin toiseen kerrokseen ja Carlsberg Sports Bar -ravintolan kautta Pääkatsomoon, joka on auki tässä ottelussa. Muut katsomot ovat suljettuina, eivätkä katsomoiden alapuolella sijaitsevat palvelupisteet tai WC-tilat ole käytössä kylmän sään takia. Kaikki tarvittavat palvelut löytyvät kuitenkin Carlsberg Sports Barista. Ottelussa on anniskeluoikeudet.