123 456 7890

SJK saa vieraakseen Ykkösen kärkijoukkueisiin kuuluvan TPS:n harjoitusottelussa, lauantaina 11.3. klo 14:30. Ottelu pelataan ulkona OmaSp Stadionilla. Tulevan viikonlopun säätila näyttää sellaiselta, että pikkupakkasessakin kenttä saadaan kuntoon. SJK on myös jo harjoitellut OmaSp Stadionilla viime viikosta alkaen. Käytössä on yleisölle OmaSp Stadionin pääkatsomo ja Carlsberg Sports Bar. Peliin pääsee SJK:n kausikorteilla, osakas- ja yrityskorteilla, sekä viime kauden seurakorteilla. Liput ovelta 10 € / 5 €. Lisätietoa ottelutapahtuman järjestelyistä ja käytännöistä portilla kausikorttien suhteen, tämän otteluennakon lopussa. Stadionilla pelattavasta ottelusta on saatavana myös maksullinen älykameralla tuotettu Spiideo livestream, ilman selostusta hintaan 4,90 €. Striimilinkki löytyy tästä.

Lauantain peli on SJK:lle kolmas putkeen ulkokentillä, kun se pelasi viime sunnuntaina harjoitusottelun Norjassa pääsarjajoukkue Tromsø IL:aa vastaan ja keskiviikkona kohdattiin HJK Bolt Arenalla Helsingissä. Ulkona pelaaminen sopii SJK:lle merkittävästi paremmin kuin pienellä kentällä sisällä hallissa, ja tulokset ovatkin olleet mainioita. Tromsø IL pelissä ottelu päättyi 3-3 tasapeliin, ja HJK kaatui Helsingissä 3-2 luvuin.

Tämä viikko on sujunut suunnitelmien mukaan, ja meillä on tarkoituksena pelata kolme ottelua tiiviissä tahdissa, sekä samalla näyttää kentällä niitä asioita, mitä olemme harjoitelleet. Ja kaikki se kova työ, mitä olemme tehneet viime viikkoina, erityisesti näiden viimeisen kahden viikon aikana, alkaa näkymään näissä otteluissa. Tähän asti kaikki on sujunut hyvin. Kaksi erittäin vahvaa esitystä vieraskentillä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez. 

Meillä onkin tarkoituksena parantaa nimenomaan vieraspelien esityksiä viime kaudesta. Siksi halusimme rakentaa tämän viikonkin niin, että ensin kaksi vieraspeliä ja sitten kotona lauantaina. Olemme suoriutuneet tästä korkealla tasolla, ja haluamme nähdä nyt lauantain ottelun seuraavana haasteena. Eli haluamme nähdä jatkuvuutta esityksessä, riippumatta siitä, keitä pelaajia kentällä on. Ja jatkaa vähintään samalla tasolla, mieluusti jopa parantaa vielä hieman. Tämä on meidän tavoitteemme TPS:a vastaan.

SJK:lla on ollut hieman loukkaantumisia puolustuspään pelaajistossa, ja viime keskiviikkona Ville Tikkanen otettiin vaihtoon ensimmäisellä puoliajalla, kun hän loukkasi itseään juostessaan kentän rajojen ulkopuolelle.

Tämä on ollut tietenkin hieman haastava viikko. Ja tuntuu, että aina kun löydämme jonkun pelaajan sopivaan rooliin, jotain tapahtuu. Joskus jotain aivan ihmeellistä, kuten Tikkaselle viime pelissä, joka osui kentän laidalla olleeseen traktoriin, naurahtaa Gómez.

Mutta, olemme aina löytäneet korvaajan joka paikalle. Ja aina nämä ovat esiintyneet hyvin. Eli meillä on hyviä vaihtoehtoja, Gómez jatkaa.

Matias Vainionpää on varmuudella kuitenkin sivussa ainakin pari viikkoa, saatuaan loukkaantumisen harjoituksissa ennen Norjan reissua. Matej Hradecky puolestaan palaa takaisin, oltuaan hieman kipeänä. Oikeastaan, ainoastaan Matias ja Pablo Andrade ovat varmuudella sivussa lauantaina. Tikkanenkin pystyy pelaamaan, samoin Otto Kemppainen tekee nyt paluun mukaan pelaavaan kokoonpanoon. Meillä on ollut hieman haasteita puolustuspään pelaajien kanssa, mutta olemme aina löytäneet keinot. Tämä osoittaa mielestäni meidän pelaajaryhmän vahvuuden, sanoo Gómez vielä lopuksi.

Jaime Moreno ja Jere Streng osuivat molemmat kahdesti kahdessa viime ottelussa ja yhdet maalit iskivät Terry Yegbe ja Diego Rojas. Peliaikaa on pelaajistolle tullut laajalla ringillä, ja tulevana viikonloppuna, kun myös SJK Akatemia pelaa oman harjoitusottelunsa sunnuntaina OmaSp Stadionilla klo 13.00, alkavat kaikki pelaajat päästä pelikuntoon kauden lähestyessä. SJK U17-joukkueella ei ole peliä tällä viikolla.

Terry Yegbe oli vahva SJK:n puolustuksessa, HJK:a vastaan. Kuva: Mira Lönnqvist

Lauantaina vastaan tuleva TPS on Ykkösen kärkijoukkueita, tavoitteenaan jo toista kautta putkeen sarjan voitto ja paluu takaisin Veikkausliigaan. TPS on yksi Suomen perinteikkäimpiä ja menestyneimpiä seuroja kahdeksalla Suomen mestaruudella sekä 22:lla muulla SM-mitalillaan.

Joukkuetta valmentaa Mika Laurikainen, joka otti tehtävän viime kauden jälkeen, kun ensin Marko Rajamäki korvasi Jonathan Johanssonin kesken kauden. Laurikaisen apuna toimii pelaajavalmentajana kokenut A-maajoukkuepelaaja Kasper Hämäläinen. 

Ykköscup ei sujunut TPS:lta kuitenkaan suunnitelmien mukaan, kun joukkue hävisi kaikki kolme ottelua. Tuon kilpailun lisäksi, se on pelannut talven aikana kolme harjoitusottelua ja voittanut niissä Pargas IF:n tammikuussa ja nyt viime viikonloppuna PK-35:n 2-1 luvuin.

Joukkueessa pelaa entisiä SJK-pelaajia, SJK-kasvatti, puolustaja Joonas Sundman sekä maalivahti Jere Koponen. Kovimpana kiinnityksenä tänä talvena uutisoitiin maajoukkuepelaaja Riku Riskin paluusta toiseen kasvattajaseuraansa. TPS vahvisti rivejään tällä viikolla myös nigerialaishyökkääjä Alhaji Gerolla, joka vielä viime kauden lopussa pelasi FF Jaron riveissä. Gerolla on yli 100 Ruotsin pääsarjapeliä tilillään ja Jarossa hän teki kahdeksassa pelaamassaan pelissä kuusi maalia.

OTTELUINFO JA LAUANTAIN JÄRJESTELYT

Lauantaina 11.3. klo 14:30 SJK ja TPS kohtaavat harjoitusottelussa Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Portit ja lipunmyynti aukeaa klo 13:30 ja sisäänkäynti on pääportin luota, päärakennuksen päädystä. Lipunmyynti on Carlsberg Sports Barin puolella sisätiloissa. Sisään pääsee kauden 2023 kausikorteilla, osakas- ja yrityskorteilla, sekä viime kauden seurakorteilla. Liput ovelta 10 € ja alle 15-vuotiaat 5 €. Alle kouluikäiset lapset pääsevät ilmaiseksi vanhempien seurassa. Käytössä on ainoastaan OmaSp Stadionin pääkatsomo ja sen takana oleva Carlsberg Sports Bar. Katsomoiden alla olevat tilat ja WC:t eivät ole käytössä, palvelut ja WC-tilat löytyvät lämpimästä Carlsberg Sport Barista.

Kausikortteja voi tilata myös ovelta, ja pääset sillä sisään heti. Ottelu näkyy suorana maksullisen Spiideo-älykamerajärjestelmän kautta, hintaan 4,90, linkki lähetykseen löytyy tästä.

Koska fyysisiä kausikortteja on vasta alettu toimittamaan torstaina 9.3. postitse, kausikortin ostaneita pyydetään ottamaan mukaan tilausvahvistus, josta selviää kausikortin tilaus kaudelle 2023. Tämä nopeuttaa sisäänpääsyä ovella ja ehkäisee ruuhkautumista. Ovella on myös aakkostettu nimilista kortin ostaneista. Osakas- ja yrityskausikorttien osalta ovella on lista osakkaiden- ja yrityksien nimistä, mutta myös heille suositellaan tilausvahvistuksen ottamista mukaan. Perjantaina 9. päivä klo 12:00 jälkeen ostetuista korteista tulee joka tapauksessa olla mukana tilausvahvistus tai maksukuitti, sillä nuo eivät välttämättä ehdi mukaan nimilistaan.

Carlsberg Sports Bar palvelee ottelun aikana normaalisti, ja siellä on myös anniskelu. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Median edustajille varataan pöytätilaa pistokepaikoilla lämpimästä tilasta, erillisten akkreditointien mukaan.

SJK:n kannattajaryhmä Klopit sijoittuu pääkatsomossa kannattajapäädyn puoleiseen laitaan, ja mahdollisesti paikalle tulevat TPS-kannattajat itäpäädyn puoleiseen laitaan.

Ottelutapahtuman varakenttänä toimii viereinen Wallsport Areena, ja jos säätila muuttuu radikaalisti ennen lauantaita, voidaan ottelu siirtää pelattavaksi Wallsport Areenalla, samaan kellon aikaan.

Ottelutapahtumassa noudatetaan yleisesti Palloliiton sääntöjä ja ohjeita, ja pullojen sekä purkkien tuominen sisään on kiellettyä. Ovella voidaan tehdä turvatarkastus tarvittaessa. OmaSp Stadionin pääkatsomoon mahtuu lähes 3000 katsojaa, mutta jos ottelu joudutaan siirtämään viereiselle Wallsport Areenalle, on yleisökapasiteetti rajattu pelastusviranomaisten toimesta 500 katsojaan. Huomioithan, että myös pienet lapset lasketaan mukaan yleisökapasiteettiin.

SJK pelaa myös lauantaina 18.3. harjoitusottelun OmaSp Stadionilla, kun se kohtaa IFK Mariehamnin klo 13:00 alkavassa ottelussa. Veikkausliigan kausi alkaa neljän viikon päästä 5.4. klo 18:00 SJK – FC Haka ottelulla. Löydät kaikki jo sovitut harjoitusottelut sekä Veikkausliigan tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Kausikortit kaudelle 2023 myynnissä Ticketmasterin-kanavista sekä Torikeskuksen SJK Storesta.