123 456 7890

SJK Akatemia matkustaa lauantaina Kokkolaan, missä se kohtaa KPV:n klo 16:00 alkavassa Ykköscupin ottelussa. Ottelu pelataan Kokkolan Kippari-Hallissa, ja vastoin aiempia tietoja, pelistä on livestream KPV:n YouTube-kanavalla.

Avauskierroksella Jaron vierasottelussa kaatanut SJK Akatemia on hyvissä asemissa Ykköscupin jatkopaikan suhteen, sillä yksi voitto kahdesta jäljellä olevasta pelistä riittänee jatkopaikkaan. Ykköscup pelataan kolmessa neljän joukkueen lohkossa, yksinkertaisena sarjana ja kaksi parasta, sekä kaksi parasta lohkokolmosta menee jatkoon. SJK Akatemia, KPV ja FF Jaro on kaikki tasapisteissä yhdellä voitolla, mutta Jaro on pelannut kolmikosta pelin enemmän. Lohkon viimeisenä on kaksi tappiota kärsinyt JJK. Alkulohkon päätöskierroksella SJK Akatemia kohtaa JJK:n kotikentällään. Jos SJK Akatemia voittaisi lauantaina KPV:n nousisi se yksin lohkon kärkeen, ja kaikilla joukkueilla olisi vain yksi peli jäljellä.

KPV tulee otteluun JJK-voiton jälkeen, ja olen varma, että he ovat tehneet entistä kovempaa töitä omaa peliään parantaen ennen tätä ottelua. Tiedämme hyvin, että Christian Sundin joukkue on todella hyvin valmennettu, se on organisoitu ja kurinalainen ryhmä. Ja heillä on aina pelisuunnitelma, jota vastaan on vaikea pelata. Eli tiedämme, että tästä tulee vaikea peli ja hyvä testi meille, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page. 

Se tulee näyttämään meille, miten olemme parin viime viikon aikana kehittyneet, saatuamme voiton Jarosta erittäin hyvällä esityksellä aiemmin avauskierroksella. Joten tästä tulee taatusti hyvä ottelu, Page jatkaa.

Menemme sinne kuitenkin voittamaan ottelua. Olemme siitä positiivisin mielin, vaikka meillä onkin hieman ollut pelaajia kipeänä viime viikon aikana. Joudumme sen vuoksi hieman odottelemaan vielä, että millä ryhmällä lopulta pääsemme otteluun. Se on ainoa asia, joka hieman tuottaa päänvaivaa. Olemme joka tapauksessa treenanneet erittäin hyvin, olemme valmiina ja hyvällä asenteella, kertoo Page vielä lopuksi.

SJK Akatemian avauskierroksella maalinteossa onnistui uutena tälle kaudelle mukaan tullut Miro Turunen. Maalissa Saku Kankaanpää otti hyviä pelastuksia, ja koko joukkue esitti erinomaisia otteita.

Lauantaina vastaan tuleva KPV ei ole mikään helppo vastustaja, varsinkaan kotikentällään, jossa kentän pinta tuo oman vaikutuksensa otteluun. Pallo pomppii siellä enemmän kuin vaikkapa Wallsport Areenassa, ja katto on erityisesti reunoilla matalalla, joka luo halliin tunnelimaisen tunnelman.

KPV on myös hyvin valmennettu joukkue, ja erittäin kokenut ryhmä. Päävalmentajana on entinen SJK Akatemian talenttivalmentaja ja SJK:n pelaaja Christian Sund ja pelaajistosta löytyy Sebastian Mannströmin tapaisia pitkän linjan liigapelaajia. Mannström on myös entinen maajoukkuepelaaja ja toimii joukkueen kapteenina. Puolustuksessa jatkaa kreikkalainen Haris Chantzopoulos, kokenut Patrick Byskata sekä maalissa venäläinen Sergey Lazarev. Harri Heiermann aiheuttaa vaaraa keskikentän laidalla ja kärjessä tekee tuhoja Willem Haapiainen. Heiermann iski joukkueen avausvoittoon vieneen 1-0 maalin JJK:a vastaan. KPV etsii vielä vahvistuksia joukkueeseensa, joten mukana on varmasti testipelaajia. Yhtenä mielenkiintoisena uutena pelaajana KPV:n riveissä tullaan näkemään entinen SJK Akatemian puolustaja Sami Sipola.

Ykköscupin ottelu KPV – SJK Akatemia lauantaina 11.2. klo 16:00 Kokkolan Kippari-Hallissa. Pelistä ei ole livestreamia saatavana.

SJK Akatemia pelaa Ykköscupin lohkovaiheen päätösottelun seuraavan viikon sunnuntaina 19.2. klo 13:15 Wallsport Areenalla, ja silloin vieraaksi saapuu Toni Lehtisen valmentama JJK. Otteluun pääsee kauden 2023 SJK Akatemian kausikorteilla, ja lippuja myydään myös ovelta. Kausikortit myynnissä Ticketmasterin-kanavissa ja Torikeskuksen SJK Storessa. Voit liittää SJK Akatemian pelit SJK:n edustusjoukkueen kausikorttiin edullisella 29 euron hinnalla. Ilman SJK-kausikorttia SJK Akatemian kausikortin hinta on 49 euroa. Löydät SJK Akatemian kaikki Ykkösen ja Ykköscupin ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Ykkösen kausi 2023 alkaa perjantaina 14.4. kotiottelulla FF Jaroa vastaan.

Ps. SJK Akatemian alaisuuteen kuuluva SJK U17-joukkue kohtaa tänä sunnuntaina 12.2. klo 13:00 Ilveksen B-nuorten SM-karsintasarjassa. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla ja siihen on vapaa sisäänpääsy. Wallsport Areenan kioski palvelee ottelun aikana. Voit lukea B-nuorten ottelusta lisää SJK Akatemian Facebook-sivuilla olevasta otteluennakosta.