123 456 7890

SJK Akatemia matkaa keskiviikoksi Pietarsaareen Ykkösen otteluun, ja kohtaa siellä FF Jaron klo 18:30. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. 

Ykkösen runkosarjan puoliväli on ohitettu, ja SJK Akatemia on komeasti neljäntenä, viiden pisteen päässä sarjakärki Gnistanista ja toisella sijalla olevasta MP:sta. SJK Akatemian tavoitteena on olla kuuden parhaan joukossa runkosarjan päätteeksi, ja tällä hetkellä seitsemäntenä oleva KäPa on kahdeksan pisteen päässä takana. Keskiviikkona vastaan tuleva FF Jaro lähti kauteen nousu Veikkausliigaan mielessä, mutta kausi ei ole mennyt suunnitelmien mukaan, ja Jaro löytyy toiseksi viimeiseltä sijalta. Se on voittanut 11 ottelustaan vain kaksi, molemmat kotonaan. Keskiviikkona SJK Akatemia ei lähde kuitenkaan tekemään palveluksia, vaan pyrkii synkentämään tilannetta entisestään.

Olemme saaneet 19 pistettä ensimmäisistä 11 ottelusta, joten olemme tyytyväisiä pistemäärään. Sitäkin vaikuttavampaa on ollut se tapa, millä ne pisteet on otettu, pelaamalla avointa, eteenpäin pyrkivää sekä kiinnostavaa jalkapalloa, toteaa SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve.

Samalla kun meidän SJK Akatemian kakkosjoukkue on pelannut erittäin hienosti Kolmosen peleissä, on meillä vaikeita päätöksiä sen suhteen edessä, että kuka pelaa keskiviikkona, Grieve jatkaa.

Odotamme Jaron olevan siinä mielessä hieman samanlainen joukkue kuin me, joka on kova kotijoukkue, ja heillä on pelaajaryhmä, joka kehittyy viikko viikolta paremmaksi. En todellakaan usko, että heidän sarjasijoituksensa kertoo siitä tasosta, mitä heillä on joukkueessaan. Ykkönen on kova sarja, joukkueet ovat hyvin samantasoisia ja niissä paljon samankaltaisuuksia.

Ja kuten aina, odotamme nytkin kovaa ottelua, vaikealla kentällä, mutta meidän tavoitteenamme on saavuttaa sieltä ne pisteet, joita tarvitsemme päästäksemme kuuden parhaan joukkoon. Tarvitsemme sitä varten vahvan esityksen meiltä, että saamme ne pisteet Jarolta, Grieve toteaa vielä lopuksi.

Ennen juhannustaukoa, SJK Akatemia kohtasi Ykkösen ottelussa Helsingin IFK:n ja tasasi pisteet 2-2 tuloksella. Ottelussa molemmat SJK Akatemian maalit iski brasilialaispelaaja Weslen Júnior, ja toinen hänen osumistaan valittiin kierroksen maaliksi Ykkösessä. Samoin kävi edellisellä viikolla, kun Weslen Júnior iski Gnistanin verkkoon. Weslen Júniorilla onkin nyt koossa neljä maalia ja sillä hän johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä. Kolmessa maalissa ovat Miro Turunen, Kasper Paananen ja Babacar Fati. SJK Akatemia on tehnyt yhdessä Gnistanin kanssa eniten maaleja Ykkösessä, yhteensä 19 maalia 11 peliin.

Pelikieltoja ei SJK Akatemialla ole, ja varmuudella sivussa on ainoastaan maalivahdit Topi Säilynoja ja Otto Huuhtanen. Säilynoja alkaa jo lähenemään pelikuntoa. HIFK-otteluun teki paluun tolppien välin loukkaantumisestaan toipunut Saku Kankaanpää.

SJK Akatemian Kolmosessa pelaava joukkue kohtaa omassa ottelussa torstaina Närpes Kraftin OmaSp Stadionilla, ja tuo ottelu alkaa klo 19:00. Kolmosessa erityisesti Eemeli Honkola on ollut liekeissä, ja hän johtaa sarjan maalipörssiä 15:sta osumalla. Myös SJK Akatemian Olatoundji Tessilimi on kärkipäässä seitsemällä maalilla. Myös keskiviikon vastustaja FF Jaron kakkosjoukkue pelaa samassa Kolmosen lohkossa, ja heillä on peli jo maanantai-iltana. SJK Akatemia johtaa Kolmosen lohkoa kuuden pisteen erolla Vaasan FC Kiistoon verrattuna.

SJK:n edustusjoukkueella taas on kaksi Veikkausliigan peliä kuluvalla viikolla, kun se kohtaa ensin tiistaina kotona AC Oulun ja lauantaina Tampereella Ilveksen.

Päävalmentaja Stephen Wardin suunnitelmat FF Jaron kanssa eivät ole menneet putkeen, ja sarjanousua hakemaan lähtenyt pietarsaarelaisryhmä, löytyy toiseksi viimeiseltä sijalla, vain kahden pisteen päässä viimeisestä paikasta. Jaro on voittanut kauden aikana vain kaksi ottelua Ykkösessä, molemmat kotikentällään 1-0 luvuin. Uhreiksi joutui naapuriseura KPV ja nousijajoukkue SalPa.

Joukkueelta löytyy kärjestä kuitenkin mielenkiintoinen nimi, kun Englannin ja Skotlannin alemmista sarjoista tullut David Carty yllätti kaikki epäilijät, ja hän on ollut erittäin vaarallinen pelaaja varsinkin boksissa. Tilillä on jo neljä maalia, mikä on puolet Jaron kaikista maaleista. 29-vuotias Carty on lisäksi antanut syötön yhteen osumaan.

Keskiviikon ottelusta Jarolta puuttuu ainakin puolustaja Kareem Moses, joka lähti CONCACAF alueen mestaruusturnaukseen Yhdysvaltoihin Trinidad & Tobagon joukkueen mukaan, pikakomennuksella. Samaisessa Gold Cup turnauksessa piti alun perin pelata SJK:n edustusjoukkueen Jaime Morenon edustaman Nicaraguan, mutta Trinidad sai paikan protestin jälkeen. SJK-laisittain mielenkiintoinen pelaaja on keskikentällä pelaava entinen SJK-pelaaja Sergey Eremenko, joka teki paluun kasvattajaseuraansa, vietettyään viime kauden HIFK:ssa Veikkausliigassa.

SJK Akatemia ja FF Jaro kohtasivat toisensa jo kauden avausottelussa huhtikuussa OmaSp Stadionilla. Tuolloin SJK Akatemia otti voiton 1-0 tuloksella.

Ykkösen ottelu FF Jaro – SJK Akatemia keskiviikkona 28.6. klo 18:30 Pietarsaaren Keskuskentällä. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. 

SJK Akatemian seuraava kotiottelu Ykkösessä on ensi viikon tiistaina 4.7. klo 18:30 pelattava SJK Akatemia – JJK. Mielenkiintoa peliin lisää JJK:n päävalmentajana toimiva Seinäjoen futiksen legenda Toni Lehtinen. Ensi viikolla SJK Akatemia pelaa myös toisen ottelun Ykkösessä, kun se matkaa lauantaina SalPa:n vieraaksi. Kolmosessa ensi viikolla SJK Akatemia kohtaa Vaasan Pallo-Veikot vierasottelussa. Löydät kaikki SJK Akatemian tulevat Ykkösen ja Kolmosen ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista, SJK Akatemian alasivulta. Liput Ykkösen kotiotteluihin Ticketmasterin kanavista ja Kolmosen kotiotteluihin on vapaa pääsy.