123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa lauantaina 6.5. klo 16:00 Ykkösen ottelussa sarjanousija KäPa:n OmaSp Stadionilla. Ennakkoliput Ticketmasterin kanavista ja SJK Storesta. Portit ja palvelut aukeavat klo 15:00. Löydät tarkemmin tietoa ottelutapahtuman järjestelyistä ja palveluista, tämän otteluennakon loppuosasta. Ottelu näkyy suorana myös Ruutu Urheilu-palvelusta.

Molempien joukkueiden kausi Ykkösessä on alkanut hyvin, sillä SJK Akatemia löytyy kolmen ottelun jälkeen taulukosta neljänneltä sijalta ja KäPa on kahden pisteen päässä kuudentena. Molemmilla joukkueilla on kuitenkin edellisestä pelistä tappio alla, joten kummankin tavoitteena on päästä nopeasti takaisin voittokantaan. SJK Akatemia kaatui edellisessä vierasottelussaan Jyväskylän JJK:lle ja KäPa Gnistanille Helsingin paikallisottelussa.

Odotamme heidän pelaavan 5-2-3 ryhmityksellä ja olevan vahvoja puolustussuuntaan, samalla kun he pyrkivät voittamaan palloja keskialueella vastaiskuja hakien. Siksi meidän tulee olla huolellisia palloa hallitessamme, että emme anna heille mahdollisuuksia noihin vastahyökkäyksiin, pohtii SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve tulevaa vastustajaa.

Viime viikon pelistä JJK:a vastaan, voimme olla tyytyväisiä siihen miten paljon tilanteita pystyimme luomaan boksin sisään ja sen ulkopuolelle, mutta meidän pitää olla niissä tilanteissa armottomampia ja käyttää ne mahdollisuudet paremmin, jos haluamme voittaa ottelun.

Uskon, että pystymme luomaan niitä tilanteita tässäkin pelissä KäPaa vastaan, joten meidän pitää nyt käyttää ne hyväksemme, ja siten kehittyä taas askeleen eteenpäin, muuten hyvistä viime viikkojen esityksistä, sanoo Grieve vielä lopuksi.

SJK Akatemian pelaajisto alkaa olla taas kunnossa, kun Borry Sabally ja Tuomas Koivisto ovat tulleet takaisin pelikentille pitkien loukkaantumisten jälkeen. Sabally pelasi juuri tiistaina mukana miesten Kolmosen ottelussa, kun SJK Akatemia kaatoi Sundom IF:n 4-1 luvuin, ja joukkue johtaa Kolmosen C-lohkoa kahden voiton ja 12-1 maalieron turvin. Sabally teki ottelussa 3-1 maalin. Puolustaja Joona Lahdenmäellä on ollut myös loukkaantuminen, mikä on pitänyt häntä sivussa tänä talvena, mutta hänkin alkaa pääsemään pian takaisin mukaan. Maalivahtiosastolla Topi Säilynoja ja Saku Kankaanpää ovat vielä varmuudella sivussa muutamia viikkoja loukkaantumisten vuoksi.

Lauantain ottelun jälkeen SJK Akatemia pelaa vierasottelut Kolmosessa ja Ykkösessä, kun se matkaa ensin Kolmosen ottelussa Mustasaareen ensi torstaina ja Ykkösessä Tammisaareen lauantaina 13.5. Löydät kaikki SJK Akatemian ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista, SJK Akatemian alasivulta. SJK U17-joukkueella ei ole tänä viikonloppuna otteluita B-nuorten SM-karsintasarjassa, joten joukkueen pelaajat ovat käytettävissä miesten sarjoissa.

Nuorten pelaajien kasvattajaseurana profiloitunut, Helsingistä tuleva Käpylän Pallo, nousi täksi kaudeksi Ykköseen 14 vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran KäPa pelasi Ykkösessä kaudella 2008 ja se on myös seuran ainoa Suomen toiseksi korkeimmalla tasolla. Pääsarjassa KäPa ei ole pelannut koskaan. KäPan selkeä painopiste on nuorimmissa junioreissa, ja siltä löytyy useita Suomen mestaruuksia sekä mitaleita juuri B- ja C-junioreiden tasoilta. KäPa Campus Kumpulassa on myös seuran oma harjoituskeskus, jonne sen koko toiminta on keskittynyt. Ykkösessä se pelaa kuitenkin kotipelinsä Kalliossa, Brahen kentällä.

Tämän kauden joukkueesta löytyykin useita nuoria, 17-19 vuotiaita lupaavia pelaajia, mutta heidän lisäkseen kokeneita sarjajyriä, kuten 33-vuotias Juri Kinnunen. Mukana on myös pari ulkomaalaisvahvistusta; japanilainen Takanori Yokochi ja italialainen Filippo Begliardi. Molemmat kokeneempia hyökkääjiä. Calvin N´Sombo ja Roope Huhtala tulivat vahvistamaan KäPaa viime kaudella Ykkösessä pelanneesta PePo:n joukkueesta. SJK näkökulmasta mielenkiintoisimmat pelaajat ovat keskikentän Omar Adawi ja Toivo Valakari. 22-vuotias Adawi on KäPa-kasvatti, joka pelasi kuitenkin kaudet 2020 ja 2021 SJK Akatemiassa. 19-vuotias Toivo ”Topi” Valakari taas on Käpylän Pallon lisäksi osittain SJK-junioreiden kasvatti, sillä hän pelasi SJK-junioreissa, isänsä Simo Valakarin toimiessa SJK:n päävalmentajana. Topi oli myös erittäin tuttu näky pikkupoikana SJK:n edustuksen treeneissä kentän laidalla, leikkimässä pallon kanssa, koko joukkueen maskottina. Viime kaudella Valakari pelasi uransa ensimmäisen kauden KäPa:n miesten joukkueessa Kakkosessa, pelaten 20 ottelua joukkueen keskikentällä.

KäPan valmentajana toimii 27-vuotias espanjalainen Jordi Aluja, joka nosti joukkueen Kakkosesta Ykköseen viime kauden päätteeksi. Ennen viime vuotta hän toimi kauden KTP:n fysiikkavalmentajana. Aluja on Ykkösen nuorin päävalmentaja. Keski-iältään KäPan joukkue on myös koko Ykkösen kolmanneksi nuorin joukkue, noin 23 vuotta. Se on kuitenkin lähes kolme vuotta enemmän, kuin Ykkösen nuorimman joukkueen, eli SJK Akatemian kokoonpanon keski-ikä, joka on tällä kaudella ollut lähellä 20 ikävuotta.

Lauantain ottelun järjestelyt ja lipunmyynti

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – KäPa lauantaina 6.5. klo 16:00 OmaSp Stadionilla. Portit ja palvelut aukeavat klo 15:00. Lippuja myydään portilla, mutta nopeutat sisäänpääsyäsi ostamalla liput ennakkoon Ticketmasterin kanavista tai SJK Storesta. Voit liittää SJK Akatemian kotipelit SJK:n edustusjoukkueen kausikorttiin 29€ hinnalla. Pelkkä Ykkösen kausikortti normaalisti 49€.

Lauantain ottelussa on auki OmaSp Stadionin Pääkatsomo, ja palvelut löytyvät Carlsberg Sports Barista. Pääkatsomon mustat penkit toimivat myös K18-anniskelukatsomona, jonne voi mennä juoman kanssa Carlsberg Sports Barista. Mustien penkkien keskiosassa, 105 L ja 106 R riveillä 8-10 ei ole anniskelua, ja siihen voi mennä myös lapset. Pääkatsomon keltaiset penkit eivät ole anniskelualuetta. SJK Akatemian kotiotteluissa kaikesta myynnistä vastaa SJK-juniorit, joten samalla tuet SJK-junioreiden toimintaa.

Paikalle mahdollisesti saapuvat vierasjoukkueen kannattajat sijoittuvat ottelussa Pääkatsomon Itäpäädyn puoleiseen reunaan. Liput he voivat ostaa pääportilta. Kotijoukkueen kannattajat sijoittuvat Pääkatsomon Kannattajapäädyn puoleiseen reunaan tai kulmaukseen.
Medialta edellytetään akkreditointi viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi. Median työskentelytilat ovat tässä ottelussa poikkeuksellisesti Pääkatsomon kolmannen kerroksen SJK Loungessa. Eli Pääkatsomon Kannattajapäädyn puoleisessa reunassa, pääportin yläpuolella. Kulku sinne on katsomon kautta, mutta akkreditointilista löytyy pääportilta.

Kaikki Ykkösen ottelut näkyvät suorina lähetyksinä maksullisesta Ruutu Urheilu palvelusta.