123 456 7890

SJK Akatemia matkustaa lauantaiksi Helsingin Kallioon, missä se kohtaa Brahen Kentällä Käpylän Pallon Ykkösen ottelussa. Peli alkaa klo 16:00, ja se näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. 

Ykkösen taulukossa kolmantena, vain viiden pisteen päässä kärjestä oleva SJK Akatemia, lähtee hakemaan sarjanousija KäPa:lta lisäpisteitä. Mitään tarvetta ei ole nousta sen ylemmäksi sarjassa, mutta tavoitteena on saada paikkaa kuuden parhaan joukosta runkosarjan päätteeksi. Ja kun runkosarjaa on jäljellä vielä kahdeksan ottelua, on piste-ero seitsemäntenä olevaan joukkueeseen jo 15 pistettä. Samalla SJK Akatemia lähtee hakemaan jatkoa neljän ottelun tappiottomalle putkelle ja viimein hyvin sujuneisiin vierasotteluihin. Kotikentällä SJK Akatemia ei ole hävinnyt yhtään ottelua. Vieraskentällä tappioita on neljä.

Viime ottelumme KäPaa vastaan oli melkoinen vuoristorata, kun voitimme 5-3, ja joidenkin mielestä se peli olisi voinut päättyä jopa 8-8 tulokseen. Toivomme samanlaista peliä myös nyt, ja että voitamme myös tämän kohtaamisen, naurahtaa SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve. 

Sen ottelun jälkeen olemme kyllä kehittyneet paljon joka osa-alueella, erityisesti puolustuspäässä, joten kenties kuitenkin pyrimme välttämään noin suurimaalisen ottelun, Grieve jatkaa vakavampana.

Tiedämme, että KäPa on erittäin hyvin valmennettu joukkue, hyvä hallintajoukkue, joka voi avata vastustajan peliä pienistä tiloista. Lisäksi heillä on erittäin lahjakkaita nuoria pelaajia joukkueessaan. 

Menemme sinne kuitenkin hyvällä itseluottamuksella, ja nostamalla rinkiin seuraavaa uutta miestä mukaan. Joten jos meidän täytyy hieman sovittaa meidän avauskokoonpanoamme, niin meillä on sitten pelaajia valmiina vastaamaan haasteeseen sekä jatkamaan hyvää formiamme, sanoo Grieve.

Kuluvalla viikolla myös SJK Akatemian pelaajat ja valmentajat, aina U17-joukkueeseen asti, saivat oppia maailman huipulta, kun entinen Liverpoolin rajaheittospesialisti Thomas Grønnemark vieraili vetämässä harjoituksia.

Se oli mahtava päivä Thomasin kanssa, joka on maailmankuulu rajaheittovalmentaja, Grieve sanoo.

Hän auttoi pelaajiamme ymmärtämään erilaisia tilanteita, liikkeitä sekä yhdistämään niitä, saavuttaakseen laadukkaampia rajaheittoja. 

Uskomme, että tämä auttaa meitä kehittämään pelimme marginaaleja entisestään, ja antaa pelaajille paremmat lähtökohdat organisoida ne noin 60 rajaheittotilannetta, joita pelin sisällä voi parhaimmillaan olla, Grieve jatkaa lopuksi.

Uutta oppia täynnä olevasta SJK Akatemian ryhmästä puuttuu muutamia pelaajia, pienten loukkaantumisten vuoksi. Lisäksi maalitykki Weslen Júnior on nostettu mukaan edustusjoukkueen ryhmään. Se ei ole menoa haitannut, sillä uusia nuoria ottaa heidän paikkansa ja esimerkiksi Eemeli Honkola on nyt osunut jo kahdesti Ykkösessä. Keskikentälle tekee myös paluun pelikiellosta Salim Yussif.

Lauantain kotijoukkue KäPa on sarjanousija Ykkösessä, ja paremmin tunnettu nuoremman pään juniorikasvattajaseurana. Sarjataulukossa KäPa on nyt toiseksi viimeisenä, mutta toisaalta vain kahden pisteen päässä sarjan keskikastista. Joukkuetta valmentaa vasta 27-vuotias espanjalainen Jordi Aluja.

Joukkueen maalitykki on viisi maalia iskenyt Roope Huhtala ja hänen perässään tulee kolme maalia mieheen osuneet Marius Söderbäck ja Niilo Heikurinen. Myös joukkueen vanhin ja kokenein pelaaja Juri Kinnunen on osunut kolme kertaa. SJK:n Akatemiasta ja SJK-junioreista on ennestään tutut Omar Adawi ja Toivo Valakari.

Kun SJK Akatemia ja KäPa kohtasivat toukokuun alussa OmaSp Stadionilla, ottelu päättyi kotijoukkueen 5-3 voittoon. Siinä ottelussa Roope Huhtala vei ensin KäPan johtoon, mutta SJK Akatemia nousi edelle 3-1 tilanteeseen asti. Sitten Huhtala iski toistamiseen ja Thomas Lahdensuo vielä 3-3 lukemiin. SJK Akatemia nousi kuitenkin voittoon ottelun loppupuolella, Denis Cukicin ja Babacar Fatin maaleilla.

Ykkösen ottelu KäPa – SJK Akatemia lauantaina 15.7. klo 16:00 Helsingin Brahen Kentällä. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. 

SJK Akatemia pelaa ensi tiistaina vielä Kolmosessa vierasottelun Alexei Eremenko seniorin valmentaman Esse IK:n vieraana. Kolmosessa SJK Akatemia johtaa sarjaa seitsemän pisteen erolla. Seuraava kotiottelu SJK Akatemialla on Ykkösessä sunnuntaina 23.7. klo 18:00 kun EIF saapuu vieraaksi OmaSp Stadionille. Löydät kaikki SJK Akatemian tulevat ottelut Kolmosessa ja Ykkösessä SJK:n nettisivujen otteluohjelmista, SJK Akatemian alasivuilta.