123 456 7890

SJK kohtaa AC Oulun OmaSp Stadionilla keskiviikkona klo 18:00 europudotuspelien puolivälierässä. Ottelu pelataan ratkaisuun saakka, ja voittaja jatkaa lauantaina 28.10. pelattavaan välierään FC Honkaa tai FC Interiä vastaan. Häviäjän kausi päättyy. Finaalit pelataan kaksiosaisena 1.11. ja 5.11., ja niiden voittaja saa paikan ensi kaudeksi eurokentille. Kauden tärkeimmät pelit ovat siten edessä, ja SJK:lla on niissä kotietu aina finaalin avauspeliin asti. SJK toivoo koko seuraväen löytävän suurella joukolla kannustamaan joukkuetta kohti Eurooppaa! Ennakkoliput keskiviikon otteluun edullisimmin ja ilman jonoja Ticketmasterin kanavista. Kaikki SJK:n kausikortit käyvät normaalisti myös europudotuspeleissä. Portit ja palvelut aukeavat OmaSp Stadionilla klo 16:30 ja katsomot palveluineen klo 17:00.

Carlsberg Sports Barissa on Tex-Mex-buffet kaikille 14,90 € hinnalla, ja terassilla on heti porttien auetessa kovan suosion aiemmin saanut SJK-Outlet, josta voit tehdä löytöjä SJK vaatteista ja tavaroista pienellä hinnalla. Voit lukea lisää keskiviikon ottelutapahtuman palveluista ja järjestelyistä tämän ennakon loppuosasta.

Keskiviikkona pelataan vain voitosta, eikä aiemmilla peleillä tai esityksellä ole käytännössä mitään väliä. Häviöllä kausi päättyy. Tarvittaessa voittajaa haetaan 2 x 15 min jatko-ottelulla tai jopa rangaistuspotkukilpailulla.

Se on all-in. Laitamme kaiken peliin. Olemme luoneet itsellemme mahdollisuuden, että pelaamme edelleen meidän kauden päätavoitteestamme, aina kauden viimeiseen sekuntiin ja henkäykseen asti. Ja sen me aiomme myös tehdä, vakuuttaa SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Annamme kaikkemme ja parhaamme näissä peleissä. Se on se asenne ja lähtökohta. Meillä on kaksi päivää laittaa itsemme siihen valmiiksi, ja olemme täysin sitoutuneita tähän. Meillä on energiaa jatkaa vielä kautta pidemmälle, ja painaa loppuun saakka, kunnes saavutamme tavoitteemme, Gómez jatkaa.

SJK:lla ei loukkaantuneena ole kukaan, eikä ole myöskään pelikieltoja. Korttitilit on myös nollattu kaikilta pelaajilta Eurolopputurnauksen alkaessa. Lisäksi SJK Akatemian kausi päättyi viime viikonloppuna Ykkösen Liigakarsintojen toisessa vaiheessa, joten siellä pelaavat alle 21-vuotiaaat pelaajat ovat tarvittaessa käytettävissä myös näissä peleissä. Ainakin SJK Akatemian pelaajia tulee mukaan harjoituksiin varmuudella, ja muutama heistä nousee pysyvästi ensi kaudeksi edustuksen rinkiin.

SJK lepuutti lauantain Veikkausliigan päätöskierroksen sarjataulukon kannalta merkityksettömässä ottelussa Jake Dunwoodya, ja osa avainpelaajista pelasi vain 30-45 minuuttia VPS:aa vastaan. Pidemmillä maajoukkuematkoilla vielä viime tiistaina olleet Jaime Moreno ja Nooa Laine pelasivat vain osan ottelusta ja parantelivat aikaerorasitusta. Tuomas Kaukua aloitti armeijan viime viikolla, mutta pääsi lomille reiluksi viikoksi tulevia pelejä varten. Kaukua ei pelannut lauantaina, mutta on käytettävissä tulevissa otteluissa.

SJK ja AC Oulu ovat kohdanneet Seinäjoella historian aikana 18 kertaa kaikissa kilpailuissa, ja voitot niistä on tasan 7-7. Neljä kertaa on pelattu tasapeli. Veikkausliigan peleissä SJK on niskanpäällä niukasti, kun se on voittanut kohtaamisista neljä kertaa, ja AC Oulu kolme. Veikkausliigassa peli ei ole koskaan päättynyt tasan, eikä koskaan olla jääty ilman maaleja.

Lisää spekulointia alkavista europudotuspeleistä, sekä keskiviikon SJK – AC Oulu pelin asetelmista SJK:n asiantuntevassa Ennakkostudiossa, jonka tarjoaa Kouvolan Lakritsi ja Luova Tehdas. Videolla analysoimassa SJK:n stadiontirehtööri Arttu Seppälä, sekä entinen huippupelaaja Tero Mäntylä.

 

Sen jälkeen, kun SJK ja AC Oulu ovat viimeksi kohdanneet, on AC Oulun riveissä tapahtunut paljon muutoksia. Päävalmentaja Ricardo Duarte erotettiin, koska hänen omien sanojensa mukaan motivaatio jatkaa AC Oulun valmentajana oli kateissa. Hänet korvasi kakkosvalmentajana ollut, SJK:n A-junioreita kaudella 2018 valmentanut Rauno Ojanen. 58-vuotias Ojanen on käytännössä ollut suurimman osan urastaan AC Oulun valmennustehtävissä, jo kaudesta 2011 lähtien, piipahtaen ainoastaan tuon yhden kauden Seinäjoella. AC Oulun päävalmentajana hän toimi kaudet 2013-2017 ja on nyt jo kolmatta kertaa urallaan korvaajana kesken kauden erotetulle päävalmentajalle.

Päävalmentajan lisäksi AC Oulusta lähti juuri kesän siirtoikkunan päätteeksi Portugalin pääsarjaan superlahjakas Otso Liimatta. 19-vuotias Liimatta oli yksi Veikkausliigan parhaimpia pelaajia, ja yksi syy AC Oulun vahvaan alkukauteen. Kauden 19:sta pelaamassaan virallisessa pelissä, hän teki 7 maalia ja antoi 6 maaliin johtanutta syöttöä. Lisäksi Liigacupissa tuli yksi maali ja yksi syöttö. Nyt hän on pelannut Portugalin pääsarjassa Famalicáon riveissä kuudessa ottelussa. Pelkästään SJK:a vastaan Liimatta teki tämän kauden kolmessa pelissä kolme maalia ja antoi kaksi syöttöä.

Ennen Ricardo Duarten ja Otso Liimatan lähtöä, AC Oulu oli Veikkausliigassa vielä neljäntenä, ja parhaimmillaan jopa toisena 16 kierroksen jälkeen. Silloin SJK voitti keväällä Oulussa pelatun Veikkausliigan ottelun 3-0 luvuin, mutta Seinäjoella Suomen Cupissa ja uudelleen kesäkuussa Veikkausliigassa, AC Oulu otti vahvat 4-1 voitot. Ennen runkosarjan päättymistä, muutoksien jälkeen, AC Oulu valahti kuitenkin seitsemänneksi sekä ulos ylemmästä loppusarjasta. Eurolopputurnaukseen se pääsi oltuaan seitsemäs.

Hyökkääjä ja kapteeni Rasmus Karjalainen loukkasi itseään Veikkausliigan päätöskierroksen matsissa lauantaina Hakaa vastaan. Karjalainen ehti tehdä ensimmäisellä puoliajalla maaliin, ja missata pilkun, kun FC Hakan Anton Lepola aavisti sen oikein. Tunnin pelin jälkeen hän tuli kuitenkin vaihtoon. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa valmentaja Rauno Ojanen kertoi, että Karjalaisen lisäksi mahdollisesti myös joku toinen pelaaja olisi loukkaantunut ottelun aikana, ja kaksikon pelikuntoa katsotaan lähempänä keskiviikon ottelua. AC Oulu oli päätöskierroksen ottelussa altavastaajana toisella puoliajalla, mutta onnistui pitämään 1-1 tasapelin. Sinänsä ottelu oli taulukon kautta merkityksetön, sillä AC Oulu oli jo loppusarjan alkaessa varmistanut seitsemännen sijan.

Keskikenttäpelaaja Magnus Breitenmoserin kausi on loukkaantumisen vuoksi ohi ja myös ilmeisesti Yassin Daoussi on sivussa loppukauden ajan. Calum Ward, Jere Kallinen ja Ashley Coffey olivat sivussa Hakaa vastaan pelatussa ottelussa, mutta he palaavat nyt taas tuoreina kehiiin.

Paikalle keskiviikkona saapuvat AC Oulun kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionilla Itäpäädyn Vieraskatsomoon, jonne liput myydään ainoastaan ennakkoon tästä linkistä. Linkki on toimitettu myös AC Oululle, joka jakaa linkkiä omissa kanavissaan. Vieraskatsomoon sisäänkäynti on katsomon takaa, omasta portistaan ja siellä on omat palvelut anniskeluineen.

 

KESKIVIIKON OTTELUN JÄRJESTELYT SEKÄ PALVELUT OMASP STADIONILLA

Eurolopputurnauksen puolivälieräottelu SJK – AC Oulu pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla keskiviikkona 25.10. klo 18:00. Stadionin portit, lipunmyynti ja palvelut päärakennuksessa aukeaa aukeavat ennen ottelua jo klo 16:30. Katsomot ja katsomoiden alla olevat palvelut aukeavat aina tuntia ennen ottelua, eli klo 17:00. Ottelun jälkipelit pelataan tuttuun tapaan toisen kerrosen Carlsberg Sports Barissa.

Liput otteluun edullisimmin ja ilman jonoja ennakkoon Ticketmasterin kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Kaikki SJK:n kausikortit käyvät normaalisti myös Eurolopputurnausessa. Portilla lipunmyyntikoju aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelua. Ennakkoon Ticketmasterista ostetut liput ovat aina edullisimmat ja ostamalla liput Ticketmasterin kanavista, välttä mahdolliset jonot lippuluulukulla. Palvelu toimii vielä kun ottelu on jo alkanut. Myynnissä on myös Kulta- ja VIP-liput, joilla pääsee ottelun lisäksi herkuttelemaan ja nauttimaan OmaSp Stadionin palveluista.

Löydät kaikki lippujen hinnat Ticketmasterin kanavien lisäksi tästä linkistä. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä.

OmaSp Stadionille pääsee Lontoon Bussilla, joka kulkee Vekselin ja OmaSp Stadionin väliä ennen ja jälkeen ottelun. Lontoon bussi on ilmainen kaikllle Vekselin asiakkalle. Stadionbussit eivät kulje tähän otteluun.

Parkkitila OmaSp Stadionin alueella on rajallinen, mutta tilaa löytyy Jääurheilukeskuksen parkkipaikoilta, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkipaikoilta, tien varresta ja hyödyntää voi myös Framin parkkihallia sekä Seinäjoki Areenan parkkipaikkoja. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan edessä. OmaSp Stadionin piha-alueet on täysin suljettu autoliikenteeltä.

Ottelussa on avoinna kaikki OmaSp Stadionin katsomot, ja ne ovat katetut ja niissä on istumapaikat kaikille katsojille. Pääkatsomon mustat penkit ovat osakkaiden sekä VIP-asiakkaiden käytössä. Pääkatsomosta on pääsy toisen kerroksen Carlsberg Sports Bariin sekä kolmannen kerroksen Atria Loungeen, joka toimii VIP-tilana. Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa on K18-anniskelukatsomo. Pääkatsomoon ja Kannattajapäätyyn kulku on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta löytyvästä pääportista. Kulku myös Eteläkatsomoon tapahtuu pääportista.

Kannattajapäädyn keskisektorit ovat SJK:n kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoa, ja siellä on myös anniskelu, joten se on kielletty alle 18-vuotiailta.

Eteläkatsomossa anniskelu ja kioskipalvelut löytyvät katsomon takaa. Juniorit ja lapset sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn Junnupäätyyn, jonne sisäänkäynti on Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta löytyvästä Itäportista. Sieltä löytyy omat räätälöidyt palvelut lapsille ja lapsenmielisille. Myös SJK-junioreiden paikat löytyvät sieltä. Junnupäädyssä ei ole anniskelua.

Ruokaa saa OmaSp Stadionin ravintoloista, Carlssberg Sports Barissa on saatavana texmex buffet 14,90 € hinnalla. Katsomoiden alla on kioski- ja makkaramyynti. Hetki-Areenan myyntipisteet eivät ole auki tässä ottelussa.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeita ottelutapahtumissa. Voit tutustua sääntöihin tästä linkistä.

Kaikki Veikkausliigan ottelut näkyy suorana maksullisesta Ruutu Urheilu -palvelusta.

Jos SJK voittaa keskiviikkon ottleun, kohtaa SJK seuraavaksi Veikkausliigan Eurolopputurnaukssa välierässä voittajan otteluparista FC Honka – FC Inter lauantaina 28.10. klo 16:00. Kaikki europudotuspelit pelataan ratkaisuun saakka, ja voittaja jatkaa Eurolopputurnauksen kaksiosaiseen finaaliin missä se kohtaa VPS:n. Finaalin voittaja saa paikan ensi kaudelle UEFA Europa Conference League-peleihin. Jos SJK pääsee finaliin, kohtaa se VPS:n ensin kotona keskiviikkona 1.11. klo 18:00 ja sunnuntaina 5.11. Vaasassa ratkaisevassa ottelussa.