123 456 7890

SJK Akatemia yrittää palata voittokantaan Ykkösliigassa  maanantaina OmaSp Stadionilla, kun TPS vierailee Seinäjoella. Ottelu alkaa kello 18.30. Liput myy Ticketmaster, ja ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta. Akatemia pelaa myös tämän viikon lauantaina, jolloin joukkue matkaa Joensuuhun JIPPOn vieraaksi. SJK Akatemia 2 puolestaan pelaa viikon ainoan ottelunsa kotikentällä, kun joukkue kohtaa OPS:n lauantaina. OmaSp Stadionilla pelattava ottelu alkaa kello 13.

SJK Akatemia sai Ykkösliigan kauteen erinomaisen alun, kun Kerho kaatoi kotikentällään JäPSin maalein 2–1. Kerhon sankarina hääri Eemeli Honkola, joka vastasi molemmista maaleista. 

Vahvan avausottelun jälkeen Akatemia on kuitenkin hävinnyt molemmat ottelunsa. Ensiksi FF Jaro haki voiton Seinäjoelta, ja viime viikolla KTP nappasi kotonaan SJK:lta täydet pisteet selvin lukemin. 

SJK antoi nimivahvalle Jarolle kovan vastuksen, mutta sarjan suosikkeihin lukeutuva pietarsaarelaisryhmä oli vahvempi maalein 1–0. Kotkassa Akatemialla ei ollut palaa toisen nimekkään ja kokeneen ryhmän kanssa, kun KTP vei voiton maalein 5–1. SJK:n Elari Hautamäki vei vieraat 1–0-johtoon ottelun 12. minuutilla, mutta sen jälkeen show jatkui kotkalaisten merkeissä: KTP iski kolmesti vielä avausjakson aikana ja kahdesti toisella jaksolla. Enoch Banza osui kahdesti, Armaan Wilson, Luca Weckström ja Alen Harbas kertaalleen per mies.

Maanantain vastustaja TPS on Jaron ja KTP:n tavoin laaturyhmä, jonka kärkiosaaminen on todella kovaa luokkaa. Joukkue avasi kautensa häviämällä Jarolle 0–2, mutta sen jälkeen alle on tullut voitto ja tasapeli. 

TPS juhli voittoa kauden toisessa ottelussaan, jossa se löi MP:n 1–0. Turkulaisten ainokaisesta ja samalla kauden avausmaalista vastasi Umar Muhamed. Viime viikolla Palloseura jäi vieraissa 1–1-tasapeliin PK-35:n kanssa. Helsinkiläisjoukkue oli voitossa kiinni Daniel Rantasen maalilla, mutta TPS nousi tasoihin 84. minuutilla syntyneellä Albijon Muzacin rysällä ja pelasti itselleen yhden sarjapisteen.

Miika Nuutisen valmentamassa TPS:ssä riittää paljon lahjakkaita nuoria pelaajia mutta myös mukavasti kokemusta esimerkiksi Veikkausliigassa pitkään pelanneiden Riku Riskin, Atte Sihvosen ja Riku Sjöörosin muodossa. Risk tosin ei ole vielä aloittanut kauttaan loukkaantumisen takia.

Maanantain ottelun jälkeen Akatemian katseet kääntyvät lauantain JIPPO-otteluun, joka pelataan Joensuussa lauantaina 4.5. klo 16:00. JIPPO lähtee uuteen viikkoon sarjakärjestä kerättyään neljästä ottelusta kolme voittoa, yhden tasapelin ja 10 pistettä. Ainoana joukkueena ilman tappioita oleva JIPPO on päästänyt koko kauden aikana vain yhden maalin. Joensuulaiset ovat kaataneet Jaron 2–0, KTP:n 1–0 ja SalPan 3–0. Joukkue jäi 1–1-tasapeliin MP:n kanssa.

SJK Akatemia 2 voittoputkessa

SJK:n toisen akatemiajoukkueen kausi on lähtenyt erinomaisesti käyntiin Kakkosessa, sillä Akatemia 2 on voittanut kaikki kolme otteluaan. Joukkue aloitti kauden kahdella kotiottelulla, joissa kaatuivat JPS 1–0 ja TP-47 2–0. Viime lauantaina Kerho hoiteli Herculesin vieraissa 4–2. SJK:n sankarina oli Leo Autti, joka iski kaksi maalia. Emmanuel Anokye ja Emmanuel Akanse latoivat maalin mieheen. Emmanuel Anokye on saapunut Seinäjoelle Ghanan Sporting Club Accrasta, ja hänen sopimuksestaan ja tulevaisuudestaan SJK:ssa tiedotamme lisää myöhemmin. Samasta seurasta SJK:hon on aiemmin saapunut myös Bob Nii Armah.

SJK Akatemia 2 on C-lohkon toisena, mutta Kerho ja lohkon kärkijoukkue GBK ovat molemmat pelanneet puhtaalla saldolla keräten yhdeksän sarjapistettä.

SJK:n tämän viikon vastustaja OPS hakee puolestaan kauden avausvoittoaan. Oululaiset ovat jääneet kahdesti tasapeliin ja kokeneet yhden tappion, minkä myötä joukkueella on kasassa kaksi sarjapistettä. Ottelu SJK Akatemia 2:n ja OPS:n välillä pelataan OmaSp Stadionilla lauantaina 4.5. klo 13:00. Otteluun on vapaa pääsy.