123 456 7890

SJK:n akatemiajoukkueet pelaavat tällä viikolla yhteensä kolmea ottelua. SJK Akatemia aloittaa pelinsä keskiviikkona Suomen Cupissa ja kohtaa vieraissa VIFK:n. Ottelua voi seurata Ruutu-palvelussa. Ykkösliiga jatkuu sunnuntaina, jolloin joukkue vierailee PK-35:n luona. SJK Akatemia 2 kohtaa puolestaan Kakkosessa JBK:n vieraskentällä.

SJK Akatemialla oli viime viikollakin kaksi ottelua, kun ohjelmistossa oli kaksi Ykkösliigan vääntöä. Tavoitteena oli napata kauden toinen voitto, mutta se jäi vielä saavuttamatta. Tappioputki kuitenkin katkesi, sillä Akatemia päätti viikon tasapeliin JIPPOn kanssa.

Akatemia on nyt pelannut Ykkösliigassa viisi ottelua ja kerännyt neljä sarjapistettä, jolla yltää sarjassa kahdeksannelle sijalle. Kausi alkoi 2–1-voitolla JäPSistä, mutta sen jälkeen FF Jaro, KTP ja TPS pieksivät nuoren seinäjokelaisryhmän. TPS haki viime maanantaina Seinäjoelta 3–0- voiton Riku Sjöroosin, Abijon Muzacin ja Aaro Soiniemen maaleilla. Lauantain ottelussa Akatemia ja JIPPO jäivät 0–0-tasapeliin Joensuussa.

SJK on onnistunut Ykkösliigassa maalinteossa vain kahdessa ottelussa, ja osumia on syntynyt yhteensä kolme. Eemeli Honkola on osunut kahdesti, Elari Hautamäki kertaalleen. 

Akatemialla on keskiviikkona erinomainen mahdollisuus päästä taas maalin makuun, kun joukkue kohtaa Suomen Cupin neljännellä kierroksella vaasalaisen VIFK:n. Kello 18.30 alkava ottelu pelataan Vaasassa Lemonsoft Stadionilla.

Seinäjokelaiset lähtevät koitokseen selvänä ennakkosuosikkina, sillä VIFK pelaa sarjaporrasta alempana Ykkösessä, jossa se on neljän ottelun jälkeen voitoitta. Vaasalaiset ovat kärsineet tappiot KuPS Akatemialle ja EPS:lle, mutta pelanneet tasan KPV:n ja JJK:n kanssa. Max Peltosen valmentamassa VIFK:ssa pelaa paljon mielenkiintoisia nimiä, joista tunnetuin on VPS-ikoni Steven Morrissey. Hän on paukuttanut Ykkösessä jo neljä maalia. Samaan on yltänyt Lubunga Etoka.

Akatemian sunnuntain Ykkösliigan ottelu pelataan Helsingissä Algeco Areenalla, jossa peli pyörähtää käyntiin kello 14. Kotijoukkue PK-35 lähtee koitokseen samankaltaisessa tilanteessa kuin SJK, sillä sekään ei ole voittanut kauden avauskierroksen jälkeen. 

PK-35 on pelannut viisi ottelua ja kerännyt viisi sarjapistettä, jolla se on pisteen edellä Akatemiaa. Joukkue voitti kauden avauksessaan KäPan 3–0, mutta sen jälkeen alle on tullut tappiot JäPSille ja KTP:lle sekä tasapelit TPS:n ja MP:n kanssa. Viime sunnuntaina PK-35 jäi 0–0-tasapeliin MP:n kanssa.

Akatemia ja PK-35 kohtasivat talvella Ykkösliigacupin välierissä, jossa seinäjokelaiset olivat vahvempia maalein 2–1. SJK:n maaleista vastasivat tuolloin Honkola ja Vinicius Ribeiro.

PK-35 ei kuulu Ykkösliigan suurimpiin suosikkeihin, mutta silläkin riittää kokoonpanossaan runsaasti laatua ja kokemusta Veikkausliigasta. Muun muassa Tiquinho, Tuukka Andberg, Foday Manneh, Xhevdet Gela ja Samba Sillah muistetaan Veikkausliiga-nurmilta.

SJK Akatemia 2 jatkaa puhtaalla pelillä

Miesten Kakkosessa pelaava SJK Akatemia 2 lähtee uuteen viikkoon erinomaisessa vedossa, sillä joukkue jatkoi komeaa voittoputkeaan viime lauantaina OmaSp Stadionilla. Tällä kertaa Akatemia 2 kaatoi OPS:n maalein 2–1. SJK:n maaleista vastasivat Leo Autti ja Emmanuel Anokye.

SJK on voittanut kauden kaikki neljä otteluaan ja on Kakkosen C-lohkossa toisena tasapisteissä kärkijoukkue GBK:n kanssa. Akatemia 2:n riveistä on löytynyt tehokkuutta, kun neljässä ottelussa on syntynyt yhdeksän osumaa, mutta myös puolustuspeli on ollut erinomaista: seinäjokelaisryhmälle on tehty vasta kolme maalia, joka on C-lohkon pienin lukema. 

Hyökkäyspäässä joukkueen peliä ovat johtaneet Autti ja Anokye, joilla molemmilla on kasassa kolme maalia.

Akatemia 2 kohtaa sunnuntaina JBK:n Pietarsaaressa. Ottelu alkaa kello 18.30. Kauden kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt JBK on löytänyt alun jälkeen vahvan vireen ja lähtee otteluun kahden ottelun voittoputkessa. Reilu viikko sitten joukkue kaatoi Närpes Kraftin 5–1, ja viime sunnuntaina TP-47 taipui pietarsaarelaisille 0–3.