123 456 7890

SJK Akatemia koki kauden avaustappionsa Ykkösliigassa lauantaina, kun sarjan suosikkeihin kuuluva FF Jaro haki niukan voiton Seinäjoelta. SJK Akatemia 2 jatkoi puolestaan voitokkaana lyödessään TP-47:n OmaSp Stadionilla. Tällä viikolla molemmat akatemiajoukkueet pelaavat vieraissa: SJK Akatemia kohtaa KTP:n Kotkassa keskiviikkona, Akatemia 2 matkaa puolestaan lauantaina Ouluun Herculesin vieraaksi.

SJK Akatemia aloitti kautensa Ykkösliigassa erinomaisesti, kun Kerho voitti kotonaan JäPSin 2–1. Kotijoukkueen molemmat maalit värkkäsi hyökkääjälahjakkuus Eemeli Honkola

Hyvät otteet jatkuivat myös viime lauantaina Jaroa vastaan, mutta kokenut vierasjoukkue vei täyden pistepotin Pietarsaareen maalein 1–0. Ottelun ainokainen syntyi tunnin pelin jälkeen Kareem Mosesin toimesta. 

Arttu Aromaan valmentama SJK Akatemia esitti kuitenkin erinomaisia otteita ja osoitti jälleen kerran pystyvänsä haastamaan kokeneemmat ja nimekkäämmät niput. Akatemia näytti potentiaalinsa jo talven Ykkösliigacupissa, jossa joukkue eteni aina finaaliin asti, mutta tuolloinkin Jaro osoittautua kompastuskiveksi ja nappasi cup-mestaruuden 1–0-voitollaan.

Akatemialla on jälleen keskiviikkona vastassaan kokenut ja nimivahva nippu. Mielenkiintoista on myös nähdä, mille tasolle seinäjokelaisryhmä yltää kauden ensimmäisessä vierasottelussaan.

KTP avasi kautensa komealla 4–0-voitolla MP:stä. Maaliverkkoa heiluttivat Aleksi Tarvonen, Santeri Stenius, Enoch Banza ja Alen Harbas. Viime viikonloppuna joukkue koki kuitenkin kauden avaustappionsa JIPPOn napattua kotonaan 1–0-voiton kotkalaisista. 

KTP ei onnistunut nousemaan huipputasolleen talven Ykkösliigacupissakaan, jossa se jäi B-lohkon neljänneksi viidellä pisteellään. SJK Akatemia keräsi A-lohkossa yhtä monta pistettä mutta eteni silti välieriin. Kotkalaiset voittivat cupissa vain MP:n ja pelasivat tasan JIPPOn ja JäPSin kanssa. Joukkue kärsi ainoan tappionsa PK-35:lle, joka puolestaan hävisi SJK:lle cupin välierissä. 

Se on kuitenkin selvää, että KTP:llä on heittää nurmelle todella laadukas miehistö, jonka potentiaali on pilvissä. Suurimpia nimiä ovat muun muassa entiset HJK-lupaukset Banza ja Valtteri Vesiaho, Saksan kenttiä kiertänyt Mikko Sumusalo ja hyökkääjä Tarvonen, jotka kaikki muistetaan myös Veikkausliiga-nurmilta. KTP:n riveissä pelaa myös pitkään SJK:ta edustanut Johannes Laaksonen, mutta hän ei ole vielä avannut sarjakauttaan loukkaantumisen takia.

Ottelu alkaa kello 18.30, ja sitä voi seurata Ruutu-palvelusta.

Akatemia 2:lla onnistunut kauden alku

SJK Akatemia 2 voitti myös kauden toisen ottelunsa, kun TP-47 kaatui Seinäjoella maalein 2–0. 

SJK:n voittomaali oli Axel Ainasojan käsialaa, ja se syntyi jo ottelun 9. minuutilla. Toisella jaksolla Emmanuel Anokye lisäsi kotijoukkueen johtoa.

Akatemia 2 voitti kauden avauksessaan JPS:n 1–0. Tuolloinkin ratkaisijana oli Ainasoja, joka vastasi ottelun ainokaisesta. Juho Kaunismäki on torjunut molemmissa otteluissa ja on yhä nollaputkessa.

Tällä viikolla Akatemia 2 pelaa sarjakauden ensimmäisen vieraspelinsä ja kohtaa Herculesin Oulussa lauantaina. Oululaiset avasivat kautensa 0–1-tappiolla Närpiön Kraftille, mutta nappasivat ensimmäisen voittonsa viime lauantaina, kun JBK kaatui kotonaan 2–0. Herculesin ratkaisijana oli Julius Yliniemelä, joka iski joukkueensa molemmat osumat.