123 456 7890

Ykkösliigassa pelaava SJK Akatemia ja Kakkosessa pelaava SJK Akatemia 2 palasivat viime viikolla voittojen tielle. Akatemia kaatoi Ykkösliigassa SalPan 2-0, ja Akatemia 2 löi Kakkosen kärkikamppailussa GBK:n. Tällä viikolla SJK Akatemia pelaa ainoan ottelunsa KäPan vieraana, kun joukkueet iskevät torstaina yhteen Helsingissä. Ottelua voi seurata Ruutu-palvelusta. Akatemia 2 puolestaan pelaa lauantaina kotonaan ja kohtaa Kuopion Elon.

SJK Akatemia nappasi kauden toisen voittonsa sunnuntaina, mikä oli suuri helpotus nuorelle joukkueelle. SalPa kaatui Seinäjoella maalein 2–0 (2–0). Voittomaali syntyi heti ottelun alkutaipaleella, kun Bob Nii Armah osui kuudennella minuutilla. Isäntien toinen maali syntyi vielä ennen taukoa Onni Hännisen toimesta 38. minuutilla. SalPa painoi päälle toisella jaksolla, mutta SJK-puolustus ja maalivahti Hemmo Riihimäki kestivät ja nollasivat salolaisvieraansa.

Akatemia oli viimeksi juhlinut Ykkösliigassa voittoa reilu kuukausi sitten sarja-avauksessa, jolloin seinäjokelaiset kaatoivat JäPSin 2–1 Eemeli Honkolan maaleilla. Tuon voiton jälkeen Kerho hävisi kolme ottelua putkeen, mutta nyt alla on kolmen ottelun pisteputki, kun ennen SalPa-voittoa Akatemia oli pelannut tasurit PK-35:n ja JIPPOn kanssa.

Akatemia nousi voittonsa ansiosta kahdeksaan sarjapisteeseen ja Ykkösliigan viidennelle sijalle, mutta sarjatilanne on hyvin tasainen: SalPa ja JäPS hengittävät eteläpohjalaisten niskaan vain pisteen päässä. PK-35:lla on kasassa kuusi pistettä, ja ero SJK:hon on kaksi pistettä. KäPa on viidessä pisteessä. Ainoastaan sarjajumbo MP on yhä ilman voittoja, ja joukkue on kerännyt vasta kaksi sarjapistettä.

Sarjan neljän kärki on ottanut pienen hajuraon muuhun porukkaan, sillä SJK:n ja neljäntenä olevan TPS:n välinen ero on viisi pistettä. Kolmen kärjen muodostavat FC KTP (18 pistettä), JIPPO (17) ja FF Jaro (15).

Torstaina SJK:ta isännöivä Käpylän Pallo on väläytellyt potentiaaliaan alkukauden aikana ja haastanut myös sarjan kärkijoukkueita kelvollisesti. Voittaminen on kuitenkin osoittautunut haastavaksi, sillä KäPan kauden ainoa voitto on reilun viikon takaa sarjajumbo MP:stä. Se tosin tuli vakuuttavin lukemin 4-0, kun Aleksi Wahlman osui kahdesti sekä Toivo Valakari ja Miika Kauppila kertaalleen per mies.

KäPa on kerännyt pisteitä myös SJK:n jalkoihin jääneiltä JäPSiltä ja SalPalta, joiden kanssa helsinkiläiset päätyivät tasapeliin.

Akatemian on oltava tarkkana torstaina etenkin Wahlmanin kanssa, sillä hän on iskenyt kauden seitsemässä ottelussa neljä täysosumaa ja on Ykkösliigan maalipörssissä toisena. Sami Okkosen valmentamassa ryhmässä on seinäjokelaisille useita tuttuja pelaajia, kuten SJK:n organisaatiossa pelanneet Maximo Tolonen, Miro Turunen ja Toivo Valakari.

Torstain koitos pelataan Brahen kentällä. Ottelu alkaa kello 18.30.

Akatemia 2 vakuuttavassa vedossa

Kakkosessa pelaava SJK Akatemia 2 koki reilu viikko sitten kauden avaustappionsa, mutta joukkue palasi komeasti voittojen tielle viime viikonloppuna, kun sarjakärki GBK kaatui maalein 5–2. Voitto nosti SJK:n tasapisteisiin kokkolalaisten kanssa. Molemmilla on kasassa 15 sarjapistettä kuudesta ottelusta.

Akatemia 2:n sankarina oli Emmanuel Essel, joka takoi pallon kolmesti GBK:n maaliin. Eero Lehto ja Axel Ainasoja osuivat kertaalleen.

Tällä viikolla Akatemia 2 pelaa lauantaina OmaSp Stadionilla, jossa vierailee Kuopion Elo.

Myös Elon kausi on alkanut lupaavasti, sillä on joukkue voittanut viidestä ottelustaan kolme ja kerännyt 11 pistettä ollen yhä tappioitta. Viime viikonloppuna joukkue kaatoi OPS:n 5–2. Näytöstä johti Veeti Lehtimäki kahdella osumallaan.

SJK Akatemia 2:n ja Kuopion Elon välinen ottelu alkaa kello 16.