123 456 7890

SJK Akatemia päätti kesäkuun tappioputkeen, kun joukkue kärsi kuukauden viimeisellä viikolla tappiot TPS:lle niin Suomen Cupissa kuin Ykkösliigassa. Tällä viikolla Akatemia pelaa yhden ottelun ja kohtaa Seinäjoella Joensuun Jipon lauantaina. Kello 16 alkavan ottelun liput myy Ticketmaster. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta

SJK Akatemia aloitti viime viikkonsa kohtaamalla TPS:n OmaSp Stadionilla Suomen Cupin kuudennen kierroksen merkeissä. Samalla sarjatasolla pelaava turkulaisjoukkue oli kuitenkin askeleen edellä ja nappasi jatkopaikan selvin lukemin 3–0. TPS:n voittomaalin takoi Umar Bala Muhamed ottelun 14. minuutilla, ja Eino-Iivari Pitkälä lisäsi johtoa vielä ennen taukoa. Lasse Ikonen iski viimeisen niitin toisella jaksolla 75. minuutilla.

SJK Akatemia pelasi Cupissa yhteensä neljä ottelua ja lähti laulukuoroon juuri ennen puolivälieriä, jossa nähdään Kerhon edustusjoukkue. Akatemia tiputti ennen TPS-ottelua Kolmosessa pelaavan SIFin 6–0, Ykkösessä pelaavan VIFK:n 2–1 ja Kakkosessa pelaavan P-Iirot 6–5 rp.

Akatemian suurin Cup-onnistuja oli Onni Hänninen, joka tehtaili kilpailussa yhteensä neljä maalia. Axel Ainasoja, Aniis Machaal, Elari Hautamäki, Eemeli Honkola ja Eero Lehto tekivät kaikki yhden maalin per mies.

SJK koki pettymyksen myös lauantaina Ykkösliigassa, jolloin vastassa oli jälleen TPS mutta pelipaikkana toimi Turku. Tälläkin kertaa Kerho jäi nollille, mutta lukemat olivat viikon ensimmäistä kohtaamista tasaisemmat, kun turkulaiset nappasivat voiton maalein 1–0. Ottelun ainokaisesta vastasi Joonas Lakkamäki, joka ohitti SJK-vahti Miquel Rodriguezin tunnin paikkeilla.

Kyseessä oli Akatemialle kolmas tappio ja kolmas nollan maalin peli putkeen, jos Cupin TPS-peli lasketaan mukaan. Ennen TPS-tuplaa seinäjokelaiset hävisivät Ykkösliigassa KTP:lle 0–3. Ennen tappioputkea Akatemia pelasi sarjapeleissä noin puolitoista kuukautta ilman tappioita ja keräsi pisteitä seitsemästä ottelusta putkeen (1 voitto, 6 tasapeliä).

Akatemia pitää Ykkösliigassa kahdeksatta sijaa, mutta on yhä hyvällä iskuetäisyydellä, sillä joukkue on 12 pisteellään vain neljän pisteen päässä viiden parhaan joukosta. Viidentenä olevan JäPSin ja SJK:n väliin mahtuvat SalPa ja PK-35. 

Tällä viikolla Akatemia joutuu taas todella kovaan testiin, sillä vastassa on sarjan neljäntenä oleva Jippo, jolla on kasassa 22 pistettä. Joensuulaisten kesäkuu oli kuitenkin haastava, sillä se ei voittanut viidestä ottelustaan ainuttakaan. Alle tuli tappiot TPS:lle, KTP:lle ja Jarolle eli kaikille sen kärkivastustajille. Jippo jäi puolestaan MP:n ja SalPan kanssa tasapeliin. Viime viikolla joukkue hävisi Jarolle 0–1, kun Albin Björkskog ratkaisi pelin 87. minuutilla syntyneellä maalillaan.

Akatemia ja Jippo kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella toukokuun alussa, jolloin pisteet jaettiin maalein 0–0. SJK tuli tuohonkin otteluun tappioputkessa ja aloitti tasurin myötä seitsemän ottelun mittaisen pisteputkensa. 

Jipon kauden suurimpiin tähtiin on kuulunut Yoshiaki Kikuchi, joka on takonut tällä kaudella viisi maalia. Terrence Smith ja Nuutti Tykkyläinen ovat kolmessa maalissa. Joukkueesta löytyy myös seinäjokelaisille hyvin tuttuja pelaajia, kuten SJK:n organisaatiosta tutut Oskar Pihlaja ja Jyri Kiuru.

Akatemia 2:lle kauden kolmas tappio

Myös Kakkosessa pelaava SJK Akatemia 2 joutui pettymään viime viikolla, kun joukkue koki tappion Torniossa TP-47:lle, joka oli vahvempi maalein 2–1. Kotijoukkueen sankari oli Ville Moilanen, joka tehtaili torniolaisten molemmat maalit avausjaksolla. SJK:n ainokaisen iski Lassi Harju 69. minuutilla.

Tappio oli Akatemia 2:lle kauden kolmas. Alla on myös seitsemän voittoa ja yksi tasapeli, jotka ovat tuoneet 22 sarjapistettä. SJK on Kakkosen C-lohkossa kolmantena tasapisteissä toisena olevan JBK:n kanssa. Kärkijoukkue GBK on jo kahdeksan pistettä edellä.

Tällä viikolla SJK pelaa kaksi ottelua: torstaina Akatemia 2 isännöi Herculesia Seinäjoella kello 18 alkavassa ottelussa, ja sunnuntaina seinäjokelaiset vierailevat OPS:n luona. Molemmat oululaisjoukkueet kuuluvat C-lohkon häntäpäähän, sillä Hercules on 10 pisteellään lohkon kolmanneksi viimeisenä ja OPS kuudella pisteellään lohkon toiseksi viimeisenä. 

SJK on lyönyt molemmat joukkueet jo kertaalleen tällä kaudella. Hercules kaatui huhtikuussa 4-2 kaksi maalia latoneen Leo Autin johdolla. OPS kaatui toukokuussa 2–1 Autin ja Emmanuel Anokyen osumilla.