123 456 7890

SJK Akatemia sai hioa kuviotaan rauhassa viime viikolla, kun seinäjokelaisten kalenterissa ei ollut ainuttakaan ottelua, mutta tällä viikolla joukkue iskee nurmelle kahdesti. Keskiviikkona Akatemia kohtaa Ykkösliigassa FF Jaron Pietarsaaressa (kello 18.30), ja sunnuntaina Kerho isännöi P-Iiroja Suomen Cupin ottelussa (kello 14.00). Liput myy Ticketmaster. Molempia otteluita voi seurata Ruutu-palvelusta

SJK Akatemia lähtee keskiviikon vieraskoitokseen mielenkiintoisesta tilanteesta, sillä Kerho on yltänyt Ykkösliigassa jo kuuden ottelun mittaiseen pisteputkeen. Tänä aikana joukkue on napannut yhden voiton ja peräti viisi tasapellä keräten kahdeksan sarjapistettä.

Viimeisin ottelu on reilun viikon takaa, jolloin Akatemia tasasi pisteet JäPSin kanssa maalein 1–1. Seinäjokelaisten ainokaisen iski Eemeli Honkola. Kyseessä oli SJK:n kolmas peräkkäinen tasapeli. 

Viimeisen kuuden ottelun jakson ainoa voitto tuli kolmisen viikkoa sitten SalPasta lukemin 2–0. SJK:n kauden toisen voiton varmistivat Bob Nii Armah ja Onni Hänninen osumillaan. Kerhon kauden avausvoitto tuli puolestaan JäPSistä Ykkösliigan avauskierroksella. 

SJK on kerännyt kauden 10 ottelustaan 11 sarjapistettä, jolla irtoaa sarjan kuudes sija. Keskiviikon vastustaja Jaro on puolestaan 19 pisteessä ja Ykkösliigan kolmantena KTP:n ja JIPPOn takana.

Akatemia ja Jaro iskivät yhteen jo kauden toisella kierroksella, ja Jaro oli tuolloin vahvempi OmaSp Stadionilla 1–0. Kareem Michael Marcus Moses vastasi ottelun ainokaisesta 63. minuutilla ja tuotti seinäjokelaisille kauden avaustappion. Sen jälkeen SJK koki kaksi tappiota lisää, kunnes Akatemia aloitti kuuden ottelun mittaisen pisteputkensa. Jaro puolestaan aloitti kauden kolmen ottelun voittoputkella, mutta sen jälkeen seitsemästä ottelusta on irronnut vain kolme voittoa. Viime ottelussaan punapaidat hävisivät TPS:lle 0–1 ja jäivät toisessa pelissä putkeen ilman voittoa. TPS-ottelua edelsi 0–0-tasapeli JäPSin kanssa.

Sunnuntaina SJK pääsee takaisin kotikentälleen ja kohtaa Suomen Cupissa raumalaisen Pallo-Iirot, joka pelaa Akatemiaa pari sarjaporrasta alempana Kakkosessa. Kyseessä on Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelu.

Tähän mennessä Akatemia on lähettänyt Kolmosessa pelaavan SIFin ja Ykkösessä pelaavan VIFK:n laulukuoroon. SIFillä ei ollut mitään palaa Kerhon kanssa, kun Hänninen, Axel Ainasoja, Eero Lehto, Aniis Machaal ja Elari Hautamäki värkkäsivät Akatemialle 6–0-voiton. VIFK-puolestaan kaatui tiukan taiston jälkeen 2–1. SJK:n molemmat osumat olivat Hännisen käsialaa, ja voittomaali syntyi vasta lisäajalla.

Sunnuntain vastustaja P-Iirot pelaa Kakkosessa B-lohkossa, jossa joukkue majailee sarjan viidentenä. Raumalaiset aloittivat kautensa väkevästi, mutta neljästä viime ottelusta on kertynyt vain yksi voitto ja kolme tappiota maalierolla 6–11. Viime ottelussaan joukkue koki 2–1-tappion FC Hongalle. Suomen Cupissa P-Iirot ovat kaataneet tähän mennessä Kolmosessa pelaavan NoPSin 3–1 ja Nelossa pelaavan VaKP:n 4–2.

SJK Akatemia 2:lle kauden toinen tappio

Kakkosessa pelaava SJK Akatemia 2 joutui lähtemään puolentoista viikon mittaiselle ottelutauolleen tappio niskassaan, sillä joukkue koki viime lauantaina kauden toisen tappionsa. Närpes Kraft oli vahva vierailija ja nappasi Seinäjoelta 3–2-voiton. Tobias Björkqvist iski kahdesti, Sami Isanovic kertaalleen. SJK:n maaleista vastasivat Hermanni Honkola ja Emmanuel Akansase.

Akatemia 2 on voittanut kauden yhdeksästä ottelustaan kuusi ja pelannut kertaalleen tasan. Pisteitä on kasassa 19, jolla yltää C-lohkon toiseksi. Kärkijoukkue GBK on kerännyt kaksi pistettä enemmän mutta on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Akatemia 2 pelaa seuraavan kerran 19. kesäkuuta, jolloin joukkue kohtaa vieraissa JPS:n.