123 456 7890

SJK:n akatemiajoukkueet jatkoivat pisteputkiaan viime viikolla, kun molemmat joukkueet pelasivat tasapelit. SJK Akatemia pelaa tällä viikolla Ykkösliigassa kaksi ottelua kohdaten MP:n OmaSp Stadionilla tiistaina ja JäPSin vieraissa sunnuntaina. Tiistain ottelu alkaa kello 18.30. Liput myy Ticketmaster. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta. Kakkosessa pelaava SJK Akatemia 2 pelaa viikon ainoan ottelunsa sunnuntaina ja kohtaa vieraissa OTP:n.

SJK Akatemian pisteputki venyi viime viikolla jo neljän ottelun mittaiseksi, kun Kerho pelasi vieraissa Käpylän Pallon kanssa 1–1-tasapelin. SJK siirtyi ottelun avausjaksolla johtoasemaan KäPan oman maalin myötä, mutta johto ei pitänyt loppuun asti, kun Willem Haapiainen tasoitti pelin 68. minuutilla. 

Tasapelin ansiosta Akatemia nousi yhdeksään sarjapisteeseen, jolla yltää Ykkösliigassa kuudennelle sijalle. Akatemia on voittanut neljästä viime ottelustaan yhden (SalPan) ja pelannut kolme tasapeliä (KäPan, PK-35:n ja JIPPOn kanssa).

Tällä viikolla Akatemian urakka alkaa jo tiistaina kotiottelulla, jossa vastaan asettuu sarjajumbo Mikkelin Palloilijat. MP hakee yhä avausvoittoaan ja on kärsinyt kahdeksassa ottelussaan kuusi tappiota. Sarjapisteitä on kertynyt kaksi. Viime viikolla mikkeliläiset kokivat 1–4-tappion FF Jarolle, minkä myötä MP on kolmen ottelun tappioputkessa. Tänä aikana joukkue on tehnyt vain yhden maalin ja päästänyt peräti 11.

MP on tehnyt koko kaudella vain kaksi maalia ja päästänyt 22. Jaro-ottelussa joukkueen ainokaisen latoi Benjamin Urgenc. Joukkueen kauden ensimmäisen maalin latoi Benjamin Dahlström reilu kuukausi sitten.

Ennakkosuosikkina otteluun lähtevä SJK on tehtaillut kahdeksassa ottelussa seitsemän täysosumaa ja päästänyt 12. Seinäjokelaisten ainoa kahden maalin mies on Eemeli Honkola. Bob Nii Armah, Onni Hänninen, Emmanuel Anokye ja Elari Hautamäki ovat osuneet kertaalleen.

Viikon toisessa ottelussaan SJK Akatemia kohtaa Järvenpään Palloseuran vieraskentällä. Sunnuntaina pelattava ottelu alkaa kello 18. JäPS on uuden viikon alkaessa sarjan viidentenä, kaksi pistettä yhden ottelun vähemmän pelannutta Akatemiaa edellä.

Viime viikolla JäPS venyi 0–0-tasapeliin Jaron, ja joukkue lähteekin SJK-peliin kolmen ottelun pisteputkessa. Ennen Jaro-ottelua järvenpääläiset kaatoivat komeasti TPS:n 2–1 ja MP:n 3–0. JäPSiltä on löytynyt runsaasti tulivoimaa hyökkäyspäässä, sillä joukkue on takonut jo 15 maalia, joka on sarjan toiseksi suurin lukema. Suurimmat onnistujat ovat olleet Justus Holopainen ja Irfan Sadik, jotka molemmat ovat taituroineet kolme rysää.

Kyseessä on JäPSin ja SJK:n kauden toinen kohtaaminen, sillä joukkueet iskivät yhteen heti kauden avauksessa. Akatemia oli tuolloin vahvempi ja vei ottelun kotikentällään 2–1. Molemmat maalit syntyivät Honkolan toimesta.

Akatemia 2:lle kauden ensimmäinen tasapeli

Kakkosen C-lohkon kärkipäässä viihtyvä SJK Akatemia 2 oli voittanut ennen viime viikonloppua viisi ottelua ja kärsinyt yhden tappion. Nyt alla on myös yksi tasapeli, sillä SJK ja Kuopion Elo pelasivat lauantaina Seinäjoella 1–1-tasurin.

Leo Autti vei Akatemia 2:n 1–0-johtoon jo ottelun viidennellä minuutilla, mutta kotijoukkue ei onnistunut takomaan lisäosumia. Vierailija vastasi tasoituksesta ja illan viimeisestä maalista toisen jakson alussa. Asialla oli Kasper Kylen.

Kahden ottelun pisteputkessa oleva SJK on nyt C-lohkossa toisena kahden pisteen päässä kärkijoukkue GBK:sta, joka on kerännyt seitsemästä ottelusta 18 pistettä. 

Tällä viikolla Akatemia 2 kohtaa OTP:n Oulussa. Ottelu pelataan sunnuntaina. OTP on C-lohkon jumbona kerättyään kuudesta ottelustaan yhden sarjapisteen. Joukkue on onnistunut maalinteossa vain kahdesti.