123 456 7890

SJK Akatemialla on edessään kova viikko, kun joukkue kohtaa TPS:n sekä maanantaina että lauantaina. Maanantaina kohdataan Seinäjoella Suomen Cupin ottelussa (kello 19) ja lauantaina Turussa Ykkösliigan ottelussa (kello 18). Liput Suomen Cupin otteluun myy Ticketmaster. Molempia otteluita voi seurata myös Ruutu-palvelusta.

SJK Akatemia lähtee maanantain Cup-otteluun tappio niskassaan, sillä joukkue koki viime viikolla 0–3-tappion KTP:lle Ykkösliigan kamppailussa. Samalla Akatemialla katkesi seitsemän ottelun tappioton putki. KTP:n voittomaalin kiskoi Joni Mäkelä avausjakson lopussa. Toisella jaksolla Omar Todua ja Luca Weckström kasvattivat johtoa ja karistivat kotijoukkueen kotkalaisten kannoilta.

Ennen KTP-ottelua Akatemia oli pelannut seitsemän viime sarjaottelunsa aikana kuusi tasapeliä ja napannut yhden voiton. Joukkue nappasi pisteen FF Jarolta, JäPSiltä, MP:ltä, KäPalta, PK-35:lta ja JIPPOlta. Ainoa voitto irtosi SalPasta.

SJK on kerännyt Ykkösliigassa 12 ottelustaan yhtä monta pistettä ja on sarjan seitsemännellä sijalla. TPS puolestaan on 23 pisteessä ja taistelee sarjan kärkisijoista ollen tällä hetkellä kolmantena tasapisteissä toisena olevan Jaron kanssa. Sarjakärki KTP on kerännyt jo 31 pistettä.

SJK:n ja TPS:n kauden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin huhtikuussa, jolloin turkulaiset hakivat lakeuksilta 3–0-voiton Riku Sjöroosin, Albijon Muzacin ja Aaro Soiniemen maaleilla.

Viime pelissään TPS jäi 2–2-tasapeliin PK-35:n kanssa, mutta sitä ennen joukkue nappasi voitot putkeen MP:stä, JIPPOsta ja Jarosta maalierolla 6–0. Suomen Cupissa turkulaiset ovat tiputtaneet Kolmosen KaaPon, Ykkösen FC Jazzin ja Ykkösliigan MP:n.

SJK Akatemia puolestaan on lyönyt Cupissa Kolmosen SIFin, Ykkösen VIFK.n ja Kakkosen Pallo-Iirot, joka kaatui vasta rangaistuspotkuilla. SJK:n suurin onnistuja on ollut Cupissa Onni Hänninen, joka on tehnyt jo neljä täysosumaa. Axel Ainasoja, Eemeli Honkola, Eero Lehto, Aniis Machaal ja Elari Hautamäki ovat onnistuneet kertaalleen. Ykkösliigassa Akatemian paras maalintekijä on Honkola kolmella osumallaan.

TPS:n ykköstykkinä on häärinyt Muzaci, joka jakaa seitsemällä rysällään Ykkösliigan maalipörssin kärkipaikan. Hän on onnistunut maalinteossa kolmessa viime ottelussa putkeen. Myös Umar Bala Muhammed on ollut hyvässä iskussa ja tehnyt sarjapeleissä jo neljä maalia. Joukkueen muita runkopelaajia ovat muun muass Atte SIhvonen, Sjöroos ja Soiniemi.

SJK Akatemia 2 palasi voittokantaan

Kakkosessa pelaava SJK Akatemia 2 palasi viime viikolla voittojen tielle kaataessaan JPS:n vieraissa 2–0. Voittomaalista vastasi Taavi Kangaskokko ottelun 9. minuutilla. Illan toisen ja viimeisen maalin latoi Ronal Malik 27. minuutilla.

Akatemia 2 nousi voittonsa myötä 22 sarjapisteeseen, jolla irtoaa Kakkosen C-lohkossa toinen sija. Kärkijoukkue GBK on viiden pisteen päässä.

Tällä viikolla SJK pelaa vieraissa TP-47:tä vastaan. Torniossa pelattava ottelu on ohjelmassa sunnuntaina. TP-47 on saalistanut 11 ottelustaan neljä voittoa, kolme tasapeliä ja 15 sarjapistettä, jolla yltää C-lohkossa viidenneksi.

SJK ja TP-47 kohtasivat ensimmäisen kerran huhtikuussa, jolloin seinäjokelaiset olivat kotonaan vahvempia maalein 2–0. Tuolloin verkkoa heiluttivat Emmanuel Anokye ja Axel Ainasoja.