123 456 7890

SJK Akatemia pelasi maanantaina 24.6. Suomen Cupin kuudennen kierroksen ottelun Turun Palloseuraa vastaan. Kamppailussa seinäjokisten ja turkulaisten panoksena oli paikka cupin kahdeksan parhaan joukossa.

SJK Akatemia-TPS 0–3 (0–2)
0–1 Muhammed 14′
0–2 Pitkälä 43′
0–3 Ikonen 75′

Ensimmäisen jakson alkuminuuttien jälkeen peli siirtyi TPS:n hallintaan. Se kykeni luomaan useahkoja uhkaavia tilanteita SJK Akatemian maalille, jossa kotijoukkue puolusti väkevästi. Kolmentoista peliminuutin jälkeen TPS sai kuitenkin runnottua pallon maaliin, kun vasemmalta laidalta maalille edennyt Umar Bala Muhammed laukoi, ja pääsi uudelleen SJK-vahti Juho Kaunismäen torjumaan palloon viimeistellen maalin. Osuman jälkeen turkulaisten voimakkain into laantui hieman, mutta peli oli silti paljolti raitapaitojen hallussa. SJK Akatemia ei päässyt paikoille vaikka teki töitä periksiantamattomasti. TPS teki 0-2-maalin, kun Oscar Häggström keskitti vasemmalta laidalta maalin edustalle, josta Eino-Iivari Pitkälä veti pelivälineen pompun kautta maaliin.

Toisella jaksolla SJK Akatemia jatkoi sinnikästä taisteluaan, ja koetti kaikin voimin saada kiinni omasta pelistään. TPS oli kuitenkin jatkuvasti niskan päällä. Vaikka Kerho pääsi monasti hyökkäysalueelle ja sai pari melko hyvää maalipaikkaakin, ei kavennusosumaa saatu aikaiseksi. TPS kuoletti pelin kun pelikellossa oli vartti jäljellä – vierasjoukkueen paikan rakentelun jälkeen Lasse Ikosen hieman heppoisen oloinen laukaus lirui Akatemian Kaunismäen hyvästä venytyksestä huolimatta juuri ja juuri oikeaan alanurkkaan. Enempää maaleja pelissä ei nähty, ja täten SJK Akatemian cup-taival päättyi tähän otteluun.

–Ensimmäisellä jaksolla olimme perässä vähän joka osa-alueella. Pystyimme silti puolustamaan boksia ja maalia kiitettävästi, ettemme antaneet vastustajalle maalien lisäksi montaa paikkaa. Maalit tietysti muuttavat peliä ja sitten peli kääntyy vähän meitä vastaan, kun vastustaja pääsee rokottamaan. Toisella jaksolla puolustettiin ja onnistuttiin prässäämään korkealta suhteellisen laadukkaasti. Saimme paljon riistoja yläauleella, mutta emme pystyneet luomaan niistä viimeistä kunnollista maalipaikkaa. Toisaalta meillä oli pari tilannetta joista olisi voinut maalin tehdä, ja ottelu olisi ollut taas täysin erilainen kun olisimme saaneet maaleista hieman uskoa peliimme, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Arttu Aromaa.

Joukkue voi olla kuitenkin ylpeä suorituksestaan, sillä jo pelaaminen Suomen Cupin 16 parhaan joukkueen joukossa on oivallinen suoritus reservijoukkueelle, jonka kokoonpano cup-matseissa on ollut kaiken lisäksi normaalia Ykkösliigan kokoonpanoa hieman kokemattomampi osan runkopelaajista oltua edustusjoukkueen mukana cupissa.

–Akatemiajoukkueena 16 parhaan joukossa – siihen voimme tietyllä tavalla olla tyytyväisiä. Totta kai haluamme voittaa jokaisen ottelun, ja se harmittaa, ettemme voineet tätä peliä viedä kotona. Kokonaisuutena suoritus Cupissa nuorella pelaajaryhmällä on kuitenkin suhteellisen positiivinen suoritus, jatkaa Aromaa.

SJK Akatemia: Kaunismäki Juho, Essel Emmanuel, Malik Ronal (Raiski Oskari 63′), Dos Santos Ribeiro Vinicius (Kangaskokko Taavi 68′), Hyytinen Elias (Lehto Eero 46′), Kyllönen Lucas, Löytökorpi Eemeli, Honkola Eemeli (Hakala Aatu 84′), Akansase Emmanuel, Cisse Ibrahim, Nikkilä Jore Vaihdossa: Kivelä Atte, Helle Topias

SJK Akatemia pelaa seuraavan ottelunsa Ykkösliigassa TPS:n vieraana 29.6. klo 18:00. Akatemian seuraava kotiottelu pelataan lauantaina JIPPOa vastaan 6.7. klo 16:00. Liput otteluun myy Ticketmaster.

Seinäjoen Jalkapallokerhon Suomen Cup jatkuu heti huomenna tiistaina 25.6. kun OmaSp Stadionille saapuu huikeatunnelmaiseen Pohjanmaan Derbyyn Vaasan Palloseura. Tuota ottelua ei kannata missata. Tule yhdessä kannustamaan Kerho seuraavalle kierrokselle! Liput otteluun voit ostaa tästä.