123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen laitapuolustaja Lewis Strappin kanssa. Sopimus sisältää lisäksi option vuodelle 2025.

Lewis Strapp, 24, on kotoisin Skotlannista ja on tehnyt uraa kotimaassaan toiseksi korkeimmalla Championship-sarjatasolla. Hän on pelannut yli 160 ottelua Greenock Morton FC:n paidassa, ja aloitti ammattilaisuransa saman seuran akatemiassa 16-vuotiaana. Strapp on aiemmin lyhyesti edustanut myös Annan Athletic FC:tä ja Elgin Cityä.

–Olen yllättynyt jalkapallon tasosta täällä. Kotopuolessa ihmiset ihmettelivät, miksi lähtisin tänne. Hämmästyin todella siitä, miten hyviä pelaajat teknisesti täällä ovat. Skotlannissa peli on vähän aggressiivisempaa ja rouheampaa. Täällä peli on paljon järjestelmällisempää ja taktisempaa, ja aion itsekin kehittyä siinä, kertoo tuore hankinta Lewis Strapp.

Brittiläiseen pelityyliin tottunut Strapp on kentällä kova tekemään töitä, ja hänen pyrkimyksenään on ensin auttaa SJK:ta, ja jossain vaiheessa myöhemmin edetä vielä pidemmälle urallaan.

–Olen itse aika aggressiivinen pelaaja ja annan aina 100% itsestäni. Olen pelannut 200 peliä Skotlannissa ja se on ikäiselleni aika paljon. Haluan oppia täällä toisen tyyppisen pelityylin ja edetä vielä eteenpäin maailmalle urallani, sanoo Strapp.

Strapp on otettu joukkueessa vastaan hyvin, ja hän on jo ehtinyt myös tutustua Seinäjokeen.

–Odotan innolla että pääsen kunnolla sisään joukkueeseen ja seuraan ja suomalaiseen kulttuuriin. Täällä on aika hiljaista, mutta niin on myös kotikaupungissani, joten se sopii minulle hyvin. Kaikki on täällä tähän mennessä ollut aivan valloittavaa, luonnehtii Strapp.

Myös valmennuksessa ollaan iloisia uudesta hankinnasta. Päävalmentaja Stevie Grieven mukaan Strapp on erittäin kova tekemään töitä ja erittäin omistautunut auttamaan joukkuetta löytämään tavat voittaa pelejä. Hän on tottunut toimimaan paineessa puolustuksessa ja kykenee pelaamaan useampaa pelipaikkaa vasemmalla laidalla. Strapp antaa pelaajavaihtoehtoja ja rotaatiomahdollisuuksia sekä tarjoaa kilpailuasetelman vasemman laidan pelipaikoista.

–Lewis suoritti hyvin testijaksollaan täällä. Hän on todella kova pelaaja, sillä hän on pelannut haastavassa sarjassa Skotlannissa. Hänellä on paljon kokemusta ja hän on todella vahva ja kilpailuhenkinen, sekä hän omaa hyvän pelitilannetajun. Hänen tulee kuitenkin sopeutua fyysisesti erilaiseen tapaan pelata, jota täällä tarvitaan. Hän on hyvä 1vs1-puolustaja, hän on hyvä pallon kanssa ja kykenee murtamaan linjoja sekä tarjoilemaan palloja molemmilla jaloillaan. Hän on hyvä pelaaja, mutta hän voi vielä kehittyä urallaan ja aiomme auttaa häntä, sanoo SJK-päävalmentaja Stevie Grieve.

Lewis Strapp voi edustaa SJK:ta välittömästi siirtoikkunan auettua 2.7., ja odotammekin innolla näkevämme skotin tositoimissa OmaSp Stadionilla. SJK:n seuraava kotiottelu on lauantaina 29.6. pelattava Provinssi-peli SJK-FC Haka. Ottelu alkaa jo kello 12:00, ja liput peliin voit ostaa Ticketmasterista.