123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho palaa juhannuksen jälkeen tositoimiin heti tiistaina, jolloin Kerho isännöi kotonaan Vaasan Palloseuraa Suomen Cupin kuudennen kierroksen ottelussa. Voittaja etenee Suomen Cupin puolivälieriin. Ottelu alkaa kello 19. Liput myy Ticketmaster. Lisätietoa ottelun järjestelyistä, median akkreditoinneista ja OmaSp Stadionin palveluista löydät täältä. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta. VPS-kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionilla Itäpäädyn kannattajanurkkaukseen. Mikäli haluat olla lähellä VPS-kannattajia, muttet itse laulukuorossa, suosittelemme ostamaan liput viereiseen Eteläkatsomon lohkoon 115.

Kauden toisesta Pohjanmaan derbystä ei voi odottaa kuin huipputasokasta ja -tasaista vääntöä, sillä vastakkain on kaksi Veikkausliigan kärkipään joukkuetta. Joukkueiden kauden toistaiseksi ainoa kohtaaminen on Veikkausliiga-kauden alkupuolelta, jolloin pisteet jaettiin Vaasassa maalein 1–1.

SJK aloitti Cup-taipaleensa huhtikuussa kolmannelta kierrokselta ja kaatoi vieraissa Kolmosessa pelaavan Rollon Pojat. SJK poistui Rovaniemeltä  8–0-voiton kera. SJK:n sankareita olivat Kasper Paananen ja Otto Kemppainen, jotka molemmat iskivät kaksi osumaa. Neljännellä kierroksella SJK joutui tiukille Ykkösessä pelaavan OLS:n kanssa mutta onnistui kairaamaan 2–1-voiton Tuomas Koiviston viime hetken ratkaisumaalilla.

Viidennellä kierroksella seinäjokelaiset joutuivat todella kovaan paikkaan kohdatessaan hallitsevan Cup-mestari Ilveksen Tampereella. Reilu viikko sitten pelattu ottelu oli täynnä draamaa, kun Kerho menetti ottelussa 2–0-johtoaseman mutta onnistui nousemaan vielä 4–2-voittoon Rasmus Karjalaisen ja Markus Arsalon osumilla.

Viime viikolla SJK pelasi yhden Veikkausliigan ottelun, ja tälläkin kertaa tie vei Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Hyvä asia oli se, että Kerho takoi pallon kahdesti Ilveksen verkkoon, mutta johtoaseman menettäminen kahdesti jätti jossiteltavaa. Ottelu päättyi lopulta 2–2.  Jaime Moreno vei SJK:n johtoon avausjaksolla, mutta Oiva Jukkola toi isännät tasoihin vielä ennen taukoa. Kelvin Pires vei vieraat uudelleen johtoon noin vartti ennen päätösvihellystä, ja Lauri Ala-Myllymäki tasoitti muutamaa minuuttia myöhemmin rangaistuspotkun jälkitilanteesta.

Tasapelistä huolimatta SJK lähtee Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle erinomaisista asetelmista: Cupin pelit huomioiden alla on kolmesta viime ottelusta kaksi voittoa ja peräti yhdeksän tehtyä maalia. 

VPS aloitti Suomen Cup -taipaleensa viidenneltä kierrokselta, joten se on pelannut vasta yhden ottelun. Tuossa väännössä vastassa oli FC Interin kakkosjoukkue, joka taipui vaasalaisille maalein 1–5. VPS:n näytöstä johti Kalle Multanen kahdella osumallaan. Maalinteossa onnistuivat myös Ahiabu, Riku Jääskä ja Gleofilo Vlijter.

Veikkausliigassa VPS on kerännyt kolme pistettä Kerhoa enemmän ja on sarjassa kolmantena. Vaasalaisilla on kasassa yhtä monta pistettä kuin kärkikaksikolla HJK:lla ja KuPSilla. 

Vepsu on kuitenkin kärsinyt kesäkuussa yllättävistä ongelmista sarjapeleissä, sillä se on jäänyt kolmessa viime ottelussaan tasapeliin. Joukkue aloitti kesäkuun kaatamalla EIFin 2–1, mutta sen jälkeen alle on tullut 1–1-tasapeli Ilveksen kanssa, 0–0-tasapeli IFK Mariehamnin kanssa ja 1–1-tasapeli AC Oulun kanssa.

VPS:n alkukauden suurimpiin onnistujiin on lukeutunut hyökkääjä Mads Borchers, joka on iskenyt jo kahdeksan täysosumaa ja johtaa Veikkausliigan maalipörssiä. Borchersin takaa ei ole kuitenkaan löytynyt liikaa tulivoimaa, sillä Teemu Hytönen on ainoa kolmen maalin mies. Joukkueen muihin runkopelaajiin lukeutuvat muun muassa kahden maalin miehet Martti Haukioja ja Jevgeni Bashkirov.

Kaikki ovat innoissaan derbystä. Stadion täyttyy faneista, ja vastassa on todella fyysinen joukkue. Laitoimme hallitsevan mestarin Ilveksen pihalle Cupista, ja nyt edessä on uusi haaste, mutta pidämme haasteista. Tykkäämme pelata maan parhaita joukkueita vastaan. Olen hyvin luottavaisin mielin. Meidän täytyy vain liikuttaa palloa nopeasti ja päästä boksiin aiheuttamaan ongelmia vastustajalle, kiteytti SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Seuraa heitä:

Ville Tikkanen: SJK:n kapteeni on pelistä toiseen joukkueensa kantavia voimia – olin hän sitten puolustuslinjassa tai keskikentän pohjassa. Kerho tarvitsee Tikkasen johtajuutta vaarallisen VPS-hyökkäyksen edessä, jotta seinäjokelaiset selvittävät tiensä jatkoon.

Jaime Moreno: Hyökkääjä Moreno ei tarvitse montaa paikkaa maalatakseen, ja viime aikoina ruuti on ollut todella kuivaa, sillä hän onnistui molemmissa Ilves-otteluissa sekä tuplaa edeltäneessä EIF-koitoksessa. Alla on Veikkausliigassa jo kuusi maalia, jolla hän taistelee koko sarjan maalipörssin kärkipaikoista.