123 456 7890

Suomen nuorisomaajoukkueiden 19-vuotias hyökkääjä Kasper Paananen siirtyy SJK:n riveihin kahden vuoden sopimuksella. Sopimuksessa on myös optio kolmannesta kaudesta. 16-vuotiaana Italian pääsarjaseura Bolognan riveihin siirtynyt oululaislähtöinen Paananen liittyy Seinäjoen Jalkapallokerhoon vapaalla siirrolla. Italiassa hän ehti viettää kolme ja puoli kautta, pelaten Italian nuorten pääsarjassa ja cup-kilpailuissa.

–Tuntuu hyvältä vihdoin saada sopimus pitkän preseasonin loppupuolella. Olen ehtinyt jonkin aikaa treenata joukkueiden mukana, ja fiilis treeneistä on ollut hyvä. Niissä on kova tempo ja vaatimustaso. Minut on otettu hyvin joukkueeseen mukaan, sanoo Kasper Paananen.

Uuden hyökkääjän tähtäimessä siintävät edelleen kentät ulkomailla.

–Olen vielä nuori pelaaja, joten totta kai tavoite on edelleen pitkän tähtäimen tavoitteena on vielä päästä isommille kentille, mutta nyt haluan luoda keskittyä tähän ja haluan luoda ammattilaisuran alkuni täällä ja lyödä läpi ensin Veikkausliigassa, valottaa Paananen tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Paananen on treeneissä vakuuttanut myös valmentajat.

–Kasper on ollut nyt meidän ja SJK Akatemian mukana muutamat viime viikot, ja hän janoaa päästä mukaan ammattilaiskentille. Hänellä on siihen myös kaikki ominaisuudet, ja juuri ne ominaisuudet, joita me haluamme nuorelta pelaajalta hänen pelipaikallensa. Kasperilla on vielä varaa kehittyä entisestään tulevaisuudessa. Uskonkin, että meidän olosuhteissamme ja meidän systeemissämme hänestä kehittyy erittäin tärkeä pelaaja seuralle tulevaisuudessa, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Uskon, että Kasper tulee olemaan heti vahvistus akatemiajoukkueellemme, tuoden joukkueeseen saman tien lisää voimaa ja laatua. Sitä kautta hän tulee ansaitsemaan myös paikan edustusjoukkueessa, kenties jo tämän kauden aikana, Gómez pohtii.

Oulussa 16. maaliskuuta vuonna 2003 syntynyt Kasper Paananen on OLS-kasvatti. Pelipaikaltaan hän on hyökkääjä, mutta pystyy pelaamaan myös laidalla tai kärjen alapuolella. Paananen on edustanut Suomea poikamaajoukkueissa ja viimeksi 2021 Suomen U19-maaoukkueessa. Maajoukkuepeleissä hän pelannut yhteensä 16 ottelussa ja iskenyt niissä 8 maalia. Hän siirtyi Italian pääsarjaseura Bolognan akatemiaan 16-vuotiaana pelattuaan sitä ennen Suomessa kasvattajaseuransa OLS:n B-nuorten joukkueessa. Italiassa Paananen pelasi Bolognan Primavera-joukkueessa Italian nuorten pääsarjaa sekä nuorten cup-kilpailuja. Näissä pelejä kertyi yhteensä 48 ja niissä Paananen viimeisteli 12 maalia. Lisäksi hän pelasi Bolognan U17-joukkueessa 13 ottelua ja teki niissä 8 maalia. Kaikkiaan Paananen vietti italiassa kolme ja puoli kautta, pelaten yhteensä 61 ottelua. Nyt solmittu sopimus SJK:n kanssa kattaa kaksi seuraavaa kautta ja lisäksi sopimuksessa on optio kauden 2025 loppuun saakka. Sopimuksen ehtona on kansainvälisten pelilupa- ja rekisteröintimenettelyiden sujuminen normaaliin tapaan.