123 456 7890

SJK Akatemian Ykkösen ohjelma on nyt selvillä ja kausikorttimyynti alkaa maanantaina 10.2. klo 9:00. Ykkösen alkaa kotipelillä lauantaina 18.4. klo 17:00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu Mikkelin Palloilijat. Kauden kohokohtina on Ykkösessä tänä vuonna pelattavat Pohjanmaan derbyt SJK Akatemian, FF Jaron, KPV:n ja VPS:n välillä. Ykkönen myös pelataan tänä vuonna uudessa formaatissa sekä 12 joukkueen sarjana, Veikkausliigan tapaan. Elokuun jälkeen sarja jaetaan kahteen loppusarjaan, joissa ratkotaan nousijat Veikkausliigaan sekä Kakkoseen tippuvat joukkueet.

Mielestäni on erittäin tärkeää päästä aloittamaan kausi kotona. Se antaa mahdollisuuden aloittaa kausi hienosti ja tutussa ympäristössä, kommentoi SJK Akatemian vastuuvalmentaja Thomas Dunne.

Tällä kaudella jokainen ottelu tulee olemaan meille erittäin kova haaste. Tämä on sarja, jossa jokainen vastustaja on erittäin kovatasoinen. Mukana on seuroja joilla on pitkä kokemus tältä tai ylemmältä sarjatasolta. Samalla tässä tulee paljon paikallisotteluita, jotka varmasti kiinnostavat yleisöä. Meillä on myös monta lauantaiottelua. Voimme siten täyttää ihmisille lauantaipäivän matsin, kun edustusjoukkue ei pelaa kotona. Uskon, että moni tykkää käydä katsomassa pelejä lauantaipäivinä, Dunne jatkaa.

Tästä tulee kiinnostava sarja katsojille. Meillä on paljon hyviä nuoria ja heillä on valtava into ja halu mennä eteenpäin urallaan, ja he haluavat tehdä parhaansa näissä peleissä. Jos se halu säilyy koko kauden, niin nämä ovat hyviä ja energisiä otteluita. Uskon, että me kaikki odotetaan näitä otteluita innolla, pohtii Dunne.

Ykkösen kotipeleihin voi ostaa kausikortin edulliseen 59 € hintaan. Jos omistat jo kausikortin SJK:n edustusjoukkueen peleihin, on Ykkösen kausikortti mahdollista liittää suoraan samaan korttiin hintaan 49 €. Veikkausliigan kausikorttien upgreidaus onnistuu sekä Lippupisteen verkkokaupassa, että SJK Shopissa. Toimenpiteen jälkeen et tarvitse kahta erillistä kausikorttia, vaan Veikkausliigan ja Ykkösen ottelut ovat ladattuna samalle kortille. Mikäli et omista Veikkausliigan kausikorttia, toimittaa Lippupiste kotiisi erillisen SJK Akatemian kausikortin.

Kausikorttimyynti Ykkösen peleihin alkaa maanantaina 10.2. klo 9:00 Lippu.fi -kanavissa sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa. Ykkösen kausikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin kauden 2020 SJK Akatemian kotiotteluihin. Huomioithan, että Ykkösen kausikorttipaikat eivät ole numeroituja tai tiettyyn OmaSp Stadionin katsomoon sidonnaisia. Tiedotamme vielä ennen kauden alkua Ykkösen ottelutapahtumaan liittyvistä asioista, joten seuraa kanaviamme ja saat infon reaaliajassa.

Alustavasti Ykkösen otteluissa käytössä ovat OmaSp Stadionin pääkatsomon myyntipisteet sekä Carlsberg Sport Bar. Lippuja otteluihin myydään myös ovelta. SJK Akatemian kausikortilla pääsee myös joukkueen talven aikana pelattaviin Ykkösen Cupin kotiotteluihin sekä mahdollisiin harjoitusotteluihin ennen kauden alkua.

Kaudella 2020 Ykkönen pelataan ensimmäistä kertaa 12 joukkueen sarjana ja samalla mallilla kuin Veikkausliiga. Eli ensin pelataan kaksinkertainen runkosarja ja sen jälkeen joukkueet jaetaan kahteen kuuden joukkueen ylä- ja alaloppusarjaan. Yläloppusarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2021. Sijoille 2.-4 päätyneet joukkueet karsivat paikasta Veikkausliigaan kolmivaiheisessa loppusarjassa.

SJK Akatemian lisäksi sarjassa pelaa AC Kajaani, AC Oulu, EIF, FF Jaro, Gnistan, KPV, KTP, MP, MuSa, MYPA ja VPS.

Vaikka olemmekin aloittaneet Ykkösen Cupin joukkueella hienosti, niin en vertaisi näitä talven cupin pelejä kesällä tuleviin otteluihin. Monelta joukkueelta puuttuu vielä pelaajia ja moni on vielä ihan eri tilanteessa valmistautumisessa. Eli ei kannata liikaa innostua niistä tuloksista. Haluan, että menemme sarjaan kunnolla keskittyneenä ja sillä ajatuksella että jokaisesta pelistä tulee meille kova, muistuttaa Dunne.

Meillä on myös A- ja B-juniorien sarjat ja välillä joukkueeseen tulee mukaan edustuksen pelaajia, joten meillä on jokainen viikko hieman erilainen. Se tuo oman haasteensa, mutta jos olemme keskittyneitä ja teemme aina parhaamme, niin on mahtava päästä haastamaan joukkueita tässä sarjassa, sanoo Dunne vielä lopuksi.

Ykkösen ylempi loppusarja pelataan siten, että ensin sijoille 3. ja 4. päätyneet joukkueet pelaavat yksiosaisen karsintaottelun 3. sijoittuneen kotikentällä. Ottelun voittaja etenee toiseen vaiheeseen, missä se kohtaa sarjassa 2. tulleen joukkueen tämän kotikentällä yksiosaisessa karsintaottelussa. Tuon ottelun voittaja jatkaa vielä varsinaiseen Veikkausliigan nousukarsintaan, joka pelataan kaksiosaisena europelisäännöillä, Veikkausliigan 11. sijoittunutta vastaan. Alaloppusarjassa taistelu sarjapaikasta tulee olemaan kova, sillä peräti puolet joukkueista tippuu suoraan Kakkoseen kaudeksi 2021. Alaloppusarjan kolme parasta säilyy ja kolme heikoiten menestynyttä tippuu. Loppusarjojen ohjelmat ovat selvillä runkosarjan päättymisen jälkeen, syyskuun alussa.

Ykkösen runkosarjan ohjelmassa runkopäivä on Veikkausliigan tapaan selvästi lauantai, mutta pelejä on myös viikonlopun ympärillä perjantaina ja sunnuntaina. Näiden lisäksi SJK Akatemialla on viisi arkipäivän peliä, joista kolme pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Yleisöä eniten kiinnostaa Pohjanmaan paikallisottelut, joissa kohdataan naapuriseurat FF Jaro, KPV ja VPS. SJK Akatemian ensimmäinen Pohjanmaan derby KPV – SJK Akatemia, osuu kuitenkin harmillisesti samaan aikaan Seinäjoella pelattavan SJK – HJK Veikkausliigaottelun kanssa. Ensimmäinen OmaSp Stadionilla pelattava Pohjanmaan derby on keskiviikkona 20.5. ja silloin Seinäjoelle saapuu FF Jaro. Heti siitä seuraavana maanantaina 25.5. matkustetaan Vaasaan VPS:n vieraaksi ja kotipelit VPS:aa ja KPV:ta vastaan pelataan myöhemmin heinäkuussa.

SJK Akatemian otteluohjelma SJK:n nettisivuilla, tästä linkistä.