123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho päättää Ykkösen ensimmäisen kierroksen tänä perjantaina Joensuussa, paikallisen Jipon vieraana. Sen jälkeen on kaikki joukkueet kohdattu kertaalleen ja 18 ottelua sarjaa edessä.

Kerhon kausi on tähän asti sujunut mallikkaasti ja viime sunnuntain Haka-pelistä haettu vierastasurikin tyydyttää, kun ottaa huomioon että SJK pelasi suurimman osan ottelusta vajaamiehityksellä.

Kahdeksasta pelistä on voitettu kuusi ja neljästi on pidetty oma maali koskemattomana. Maalinteossakin on onnistuttu jo 15 kertaa tällä kaudella. Perjantaina Joensuussa maalinteko voi kuitenkin olla vaikeaa, sillä Jippo tunnetusti osaa puolustaa tiukasti ja koko joukkueen voimin.

Viime kaudella kotiottelu heitä vastaan voitettiin, mutta vierailut Joensuuhun olivat myrkkyä Kerholle. Ensimmäinen vierailu itärajalle päättyi 1-1 tasapeliin ja jälkimmäisessä kohtaamisessa kaikki pisteet jäivät isäntäjoukkueelle.

SJK on toki uudistunut noiden kohtaamisten jälkeen ja valmentajakin vaihtunut, joten toivotaan että Simo Valakarin onnistuu löytää ne oikeat taktiikat, joilla täydet pisteet tuodaan kotiin myös Joensuusta.

Löytääkö Valakari keinot joilla murtaa Jipon puolustumuuri ensi perjantaina?

Jippo ei tipu koskaan

Joensuun Jippo on sitkeä joukkue. Sitä on povattu jo kahdeksan kauden ajan mukaan tippumistaistoon, tai jopa suoraan varmaksi tippujaksi. Mutta aina sarjapaikkaan vaadittavat pisteet on kauden aikana löydetty ja siten Jippo onkin nyt yksi Ykkösen rutinoituneimmista joukkueista.

Tähän kauteen lähtiessä kaikissa ennakkoarvioissa Jippo oli jälleen sijoitettu viimeiseksi ja pitkään alkukaudesta näytti että tällä kertaa arvioissa on perääkin. Kausi alkoi neljällä tappiolla sekä kahdella tasapelillä ja näissä kuudessa ottelussa maalejakin Jippo onnistui tekemään vain yhden.
Viimeisessä ottelussa tuli sitten kunnon mahalasku Ilveksen vieraana ja isännät kuritti Jippoa peräti viidellä maalilla.

Tuon tappion jälkeen valmentaja Jarmo Korhonen päätti palata perusasioiden äärelle, eli äärimmäisen tiukkaan puolustamiseen. Heti seuraavassa pelissä Jippo onnistuikin nappaamaan avausvoittonsa sarjassa ja uhriksi joutui AC Kajaani. Tarvittava voittomaali syntyi kulmapotkusta ja oma pää pidettiin tiukasti ummessa.

Joukkueen keskikentällä dominoi kokenut Tarmo Koivuranta, joka tekee töitä kovalla asenteella, antaa erikoistilanteet ja jakaa nopeat pystysyötöt.
Jipon, ja todennäköisesti koko Suomen, tunnetuin aktiivifutaaja löytyy kuitenkin maalitolppien välistä, sillä temppuvideoistaan tunnettu Lassi Hurskainen torjuu palloja joensuulaisen puolustusmuurin viimeisenä lukkona.

Lisämielenkiintoa peliin tuo tälle kaudelle Jarosta SJK paitaan siirtyneen Timo Tahvanaisen paluu Joensuuhun, sillä ennen liigaympyröihin siirtymistään hän vietti suuren osan urastaan juuri Jipon paidassa. Vanhoilla pelikavereilla riittää varmasti näytettävää, mutta niin sitä on myös Tahviksella.

Ottelusta tulee myös iso tapahtuma, sillä samaan aikaan Joensuussa pelataan iso kansainvälinen junnuturnaus ja kaikki turnaukseen osallistuvat joukkueet saapuvat katsomaan ottelua.

Nykyään SJK:ta edustava Timo Tahvanainen on ehtinyt urallaan pelata 69 ottelua Jippo paidassa.

Matkaan lähdetään jo torstaina

SJK lähtee matkaan jo huomenna torstaina ja matka vie ensin Kuopioon, missä joukkue yöpyy ja vetää vielä perjantaina aamutreenit. Siitä matka jatkuu Joensuuhun ja pelin jälkeen yöllä takaisin Seinäjoelle.

Luottavaisin mielin lähdetään Joensuuhun. Takana on kahdeksan peliä joista ollaan saatu hyvät tulokset ja hyvä itseluottamus omaan tekemiseen. Joensuu on kuitenkin vaikea paikka vierailla, eikä sieltä haeta pisteitä helposti. Heillä on oma tapansa pelata futista ja meidän täytyy keksiä keinot sen avaamiseen. Mutta uskon että siinä onnistumme, arvioi päävalmentaja Simo Valakari tunnelmia ennen itärajan reissua.

Kerholta on sivussa varmuudella kapteeni Chris Cleaver, joka huilaa ottelun pelikiellon vuoksi. Loukkaantuneena on virolaispuolustaja Gert Kams, joka palasi maajoukkuereissulta Seinäjoelle eilen. Arviolta kuukausi menee, ennen kuin Kams on jälleen täydessä pelikunnossa. Myös Luis Fernando on edelleen sivussa.

JIPPO – SJK perjantaina 14.6. klo 18.30 Joensuun Mehtimäessä.

Seuraava kotiottelu on ensi viikon keskiviikkona, 19.6. klo 18.30 Seinäjoen Keskuskentällä ja silloin vastaan saapuu FC Viikingit Helsingistä.

Justin Moose on suuressa roolissa SJK keskikentällä.