123 456 7890

Voitto veisi jo lähelle
Seinäjoen Jalkapallokerhon A-junioreilla on lauantaina aivan erinomainen tilaisuus ottaa iso askel kohti ikäluokkansa SM-sarjaa kun vastaan Keskuskentälle saapuu Rovaniemi A.

Tilanne ei todellakaan voisi olla paljonkaan kihelmöivämpi ennen kahta viimeistä kierrosta, sillä Lohko C:n kärjessä ovat tasapistein maalierolla sarjaa johtava Kerho, kakkosena oleva Rovaniemi A ja Kokkolan Pallo-Veikot. Koko kolmikko on saalistanut kahdeksasta ensimmäisestä pelistään kuusi voittoa, tasapelin ja kärsinyt yhden tappion.

Kerhon maaliero on tällä hetkellä +24, Rovaniemen +19 ja KPV:n +17. Koko kolmikko otti myös viime viikonloppuna voitot Kerhon kaadettua lauantaina Siilinjärven Palloseuran vieraissa 10-1, Rovaniemen voitettua kotonaan OLS:n 3-1 ja KPV:n murjottua omassa kotiottelussaan OPS-juniorit 7-0.

Kolmikosta kaikkein edullisin tilanne on ehkä juuri Kerholla, jolle lauantain ottelu on elintärkeä. Kerho kohtaa kotonaan kärkikolmikosta Rovaniemen KPV:n joutuessa matkustamaan viimeisellä kierroksella juuri Napapiirille. Näin vaikuttaisi siltä, että rovaniemeläisten ohjelma on haastavin, sillä viimeisellä kierroksella Kerho kohtaa OPS-juniorit ja tänä viikonloppuna KPV saa kotikentälleen OLS:n.

Kerho on siis muiden kärkijoukkueiden tavoin hävinnyt vain yhden ottelun. Kauden toisessa kamppailussa KPV oli Kipparihallissa parempi numeroin 3-1. Tuon kamppailun lisäksi Kerho on menettänyt pisteitä vain Rovaniemellä taistellun 1-1 -tasapelin myötä. Muissa otteluissa OLS kaatui kotona 2-1 ja vieraissa 5-3, SiPS kotona 6-0 ja vieraissa 10-1, sekä OPS- j kotona 10-3 ja KPV kotona 2-1.

A-junioreiden maalinteosta ovat pääasiassa huolehtineet jo 11 osumaa tulittanut Juho Pajula, neljä maalia viimeistellyt Tommi Kukila, kolme maalia mieheen tehneet Ville Luomapuro, Teemu Penninkangas, Aleksi Rouhiainen ja Saku Koskinen, sekä pari nyyttiä iskeneet Jaakko Vähäpesola, Eero Rantanen ja Kalle Taimi. Loput neljä maalia ovat maalanneet Juuso Koskela, Santtu Kimpimäki, Jarno Takamäki ja Miika Korpela.

Joukkueiden ensimmäinen ottelu jätti ainakin varsin harvalukuisena Napapiirillä vierailleen Kerhon väen hiukan harmittelemaan, vaikka pinna mukaan lähtikin 1-1 -numeroin. Tasapeli kiukuttaa ehkä edelleen sen verran, että nyt taistelutahtoa löytyy samaan malliin kuin tärkeässä kamppailussa KPV:ta vastaan, jonka Kalle Taimi lopulta ratkaisi 2-1 -maalillaan.

Jos nuoret kerholaiset pystyvät puristamaan täyden pistepotin, on Oulussa heinäkuun alussa mahdollisuus tehdä historiaa ja nostaa SJK ensimmäistä kertaa A-junioreiden SM-sarjaan!

Lauantain ottelu Rovaniemi A:ta vastaan alkaa klo 15.00 ja se pelataan Keskuskentällä.