123 456 7890

Voitto takaa nousujuhlat
Seinäjoen Jalkapallokerhon A-junioriella on erinomainen tilaisuus tuoda kirkasta aurongonpaistetta Kerho-perheen kevätkauteen lauantaina Oulussa. A-junioreiden Ykkösen kevätkierroksen viimeisessä ottelussa on nimittäin tarjolla nousu SM-sarjaan.

Nousu vaatii toki sen, että joukkue pelaa kuten on pelannut viimeiset ottelunsa, eli voitollisesti. Vastaan asettuva OPS-juniorit ei mikään mahdoton vastustaa ole, sillä sarjassa se on jumbona saatuaan kasaan vain yhden pisteen tasapelillä Siilinjärven Palloseuran kanssa.

OPS-juniorit kävi pelaamassa Seinäjoella Kerhon A:ta vastaan Wallsport Areenassa ja joukkue sai kylmää kyytiä numeroin 10-3. Huhut ovat myös kertoneet, että OPSD-j ei ole edes lähdössä syyskierrokselle, joten luovutusmentaliteetti on eittämättä hiukan näkynyt peleissä viime kierroksilla. SiPS kävi nimittäin hakemassa voiton Oulusta lukemin 8-2 ja juuri tuota ottelua ennen SJK kaatoi puolestaan SiPS:n vieraiss peräti 10-1.

Kerhon A-junnut olivat jo pudota nousutaistelusta ulos edellisessä ottelussaan Rovaniemi A:ta vastaan oltuaan vielä 86. minuutilla tappiolla. Sen jälkeen pieni tuuri ja Tommi Kukilan kylmäpäisyys riittivät siihen, että joukkue iski minuutin sisään kahdesti voittaen ottelun Kukilan maaleilla 2-1.

Kerhon nousun ainoa uhka on se, että samaan aikaan Rovaniemellä isäntiä vastaan pelaava sarjakakkonen, Kokkolan Pallo-Veikot, innostuisi takomaan taululle mielikuvitukselliset numerot, luokkaa kymmenen maalin voitto. Nähdyn perusteella sitä on kuitenkaan vaikea kuvitella. Joka tapauksessa asetelma on se, että ennen viimeisiä otteluita Kerhon maaliero on +25 ja KPV:n +18. Jos Kerho siis voittaa, vaikka vain maalilla, se vaatii KPV:lta yhdeksän maalin vierasvoittoa Rovaniemestä.

Jos sairauslomalta penkin päähän palaava Esa Haanpää johdattaa joukkonsa SM-sarjaan, tarkoittaa se samalla sitä, että yksi niistä tavoitteista on saavutettu, mitä seuran uusiutunut hallitus puheenjohtajansa, Raimo Sarajärven, johdolla kirjasi tavoitteeksi, on saavutettu.

Ei pidä kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa, vaan peli on hoidettava tyylillä. Kerhon A saa mukaansa edustusjoukkueen mukana olevat Teemu Penninkankaan ja Saku Koskisen, joten joukkueen pitäisi olla ihan hyvässä iskussa ennen kevään ratkaisevaa koitosta.

Peli alkaa Oulussa klo 15.00.