123 456 7890

SJK otti niukan 1-0 voiton TPV:stä Maximo Tolosen maalilla. SJK hallitsi peliä ja piti palloa, TPV:n sumputtaessa varsinkin keskustan. Tilaa löytyi laidoista, mutta jälleen kerran viimeisissä syötöissä on vielä toivomisen varaa. Paikkoja oli kuitenkin lisämaaleihinkin ja ainakin SJK pääsi iloitsemaan voitosta kotikentällään ennen kauden alkua. Dion Acoff otettiin vaihtoon kentältä toisella puoliajalla, mutta ottelun jälkeen heti tehtyjen tarkistusten jälkneen näyttää, että mistään vakavammasta ei ole kyse. Myös Moshtagh Yaghoubi tuli vaihtoon, loukattuaan kättään kaksinkamppailutilanteessa. Hänenkään vamma ei ole ilmeisesti niin paha, että kauden avaus vaarantuisi. Erityisen mukavaa oli nähdä kentällä tositoimissa hyökkääjä Billy Ions, joka tuli ottelun lopussa kentälle ja näytti pirteältä. Veikkausliiga alkaa ensi lauantaina 6.4. klo 15:00 OmaSp Stadionilla, kun SJK isännöi HIFK:a. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

SJK – TPV 1-0 (0-0)
1-0 66 min Maximo Tolonen (Dion Acoff)

Ensimmäisellä puoliajalla lähimpänä maalintekoa oli Moshtagh Yaghoubi, jonka laukaus kolahti tolppaan neljännellä minuutilla. SJK hallitsi ottelua alusta lähtien, mutta varsinaiset maalipaikat olivat varsinkin ensimmäisellä puoliajalla vähissä. Jeremiah Strengin ja Maximo Tolosen yritykset viuhuivat yli maalin. SJK:n pallonsiirtely oli turhan hidasta, joten TPV pystyi helposti pysymään muodossa.

Toisella puoliajalla SJK pystyi luomaan hieman enemmän hyviä hyökkäyksiä. Dion Acoffin nopeus tuotti ongelmia TPV:n puolustukselle. Reilun puolen tunnin kohdalla Acoff järjesteli ottelun voittomaalia syöttämällä pallon Maximo Toloselle. Tolonen pelasi tilanteen rauhassa, harhautti vielä TPV-puolustajan, ja laukoi pallon alakulmaan.

Jeremiah Strengillä oli muutama kelvollinen paikka kasvattaa tämän vuoden maalisaldoaan. Streng teki hyvällä liikkeellä itsensä pelattavaksi boksissa ja sai hyvän syötön Dion Acoffilta. Veto meni kuitenkin ohi maalin. Vähän myöhemmin Strengin syöksypusku ei aivan ylettynyt palloon.

SJK:n parhaimmistoon kuuluneet Dion Acoff ja Moshtagh Yaghoubi joutuivat jättämään kentän jonkinlaisten iskujen tai loukkaantumisten takia. Ensiarvioiden mukaan molemmat kuitenkin selvisivät säikähdyksellä. Kymmenen minuuttia ennen nähtiin odotettu paluu kentälle, kun Billy Ions pelasi ensimmäisen ottelunsa 239 päivään. Ionsin edellinen ottelu oli viime vuoden elokuun alussa.

Pitkä poissaolo ei Ionsin pelaamisessa näkynyt. Ions tulo auttoi myös Strengin pelaamista ja kaksikko loi lopussa hyviä hyökkäyksiä. Ionsilla oli muutama vetopaikka, mutta TPV:n puolustus pystyi blokkaamaan hänen yrityksensä.

Mielestäni tämä oli paljon parempi peli meiltä, kuin kaksi edellistä. Vastassa oli toki alemman sarjan joukkue, mutta meillä oli aika hyvin peli kontrollissa ja hyvä kenttäbalanssi. Edelleen meillä oli vaikeuksia löytää tilaa hyökkäyspäässä. Liikkua viime hetkillä oikein tai tehdä viime hetkillä oikeita ratkaisuja. Siinä meillä on edelleen työtä edessä. Tiedämme sen, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Meidän pitää edelleen liikuttaa palloa nopeampaa. Ja meidän pitää lähteä vastahyökkäyksisiin myös nopeampaa. Viimeinen tilanne, missä Billy Ions oli vapaana, oli hyvä esimerkki siitä miten sen pitäisi toimia. Kolme syöttöä ja hyvä tilanne. Viimeinen syöttö jätti siinäkin toivomisen varaa. Joka tapauksessa se oli puolustajille vaikea tilanne heti. Muutamaan kertaan meillä oli hyvä hitaampi hyökkäys, mistä paremmalla viimeisellä syötöllä, olisi voinut saada jotain aikaan, Eremenko jatkoi.

Erityisesti olen iloinen Billyn ensimmäisistä minuuteista. Maximo Tolonen teki maalin ja oli aktiivinen. Hänen täytyy kuitenkin olla tarkempi juuri viimeisissä syötöissä, mutta muuten oikein hyvä esitys häneltä. Myös Dion Acoff oli vaarallinen, varsinkin toisella jaksolla, kiitteli Eremenko.

Ensi viikolla saamme mukaan lisää sivussa olleita pelaajia. Sergei Eremenkon kohdalla katsomme tarkemmin viikolla, mutta Denys Oliinyk on alkuviikosta taas mukana. Billykin sai nyt tärkeät ensi minuutit, joten kohti avausottelua, päätti Eremenko.

SJK: Jesse Öst MV (46’ Mihkel Aksalu MV), Dani Hatakka, Jude Arthur (60’ Obed Malolo), Moshtagh Yaghoubi (80’ Billy Ions), Jere Streng, Joonas Sundman, Dion Acoff (70’ Joona Lautamaja), Boris Kadio, José Nadson, Mehmet Hetemaj (88’ Joel Mero)

Videokooste ottelusta. (Videomateriaalin kuvasi Henri Kilpinen. Koostaminen SJK mediatiimi.)