123 456 7890

SJK Akatemia pelaa ensimmäisen nousukarsintasarjan pelinsä lauantaina 12.10. klo 15:00 OmaSp Stadionilla ja kohtaa KuFu98:n. SJK Akatemian sarjajohto ennen nousukarsintasarjan alkua on yhdeksän pistettä ja voitto tai tasuri varmistaa nousun Ykköseen, ilman että tarvitsee kyttäillä muiden joukkueiden tekemisiä. Liput otteluun portilta 5€ ja Carlsberg Sports Bar palvelee tapahtuman ajan. Lisäksi katsomomyynti- ja anniskelu, löytyy lohkosta 101, Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmasta. Muut katsomot eivät ole käytössä.

SJK Akatemia oli jo viime viikonloppuna Rovaniemellä paikassa jossa nousu olisi varmistunut tasapelillä. Rovaniemellä kuitenkin kävi niin, että SJK Akatemia loi lähes parikymmentä paikkaa, mutta ei saanut maalia aikaiseksi. Sitten yksi nukahdus omassa päässä, toi nuorelle joukkueelle vasta sen kauden toisen tappion.

Kolme peliä vielä jäljellä ja nämä loppusarjan pelit tulevat olemaan pelaajille hyviä otteluita. Uskoisin, että kauden aikana on ollut joitain pelejä, joissa on voinut ottaa vähän löysemmin, mutta nämä kolme ottelua on sarjan parhaita vastaan ja se itsessään on hyvä asia. Näillä peleillä on myös iso merkitys ja uskon myös, että pelaajatkin odottavat näitä. Ja ensimmäinen peli on vielä kotona, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentajana loppukauden toiminut Thomas Dunne.

Käytännössä SJK Akatemia voi siis nousta, vaikka se häviäisi kaikki loput ottelunsa, sillä sen piste-ero on jo niin suuri ja maalierokin paljon parempi kuin takana olevilla. Vain RoPS II voisi teoriassa tulla vielä maalieron turvin edelle. Koska nousukarsintasarjaan jää runkosarjasn pisteet ja maalit voimaan, tarvitsee SJK Akatemia siten vain yhden pisteen varmistaakseen nousun. Mieluusti nousu varmistetaan tietenkin voitolla lauantaina.

Olen luottavainen, että otamme tarvittavat pisteet, jos pelaamme kuten pelasimme edellisessä ottelussa Rovaniemellä. Me laitoimme itsemme siellä hieman vaikeaan asemaan, vaikka hallitsimme peliä lähes täysin. Me loimme valtavasti paikkoja, mutta emme vain saaneet maalia. Näin voi joskus käydä ja niin voi ihan hyvin käydä myös uudestaan. On vain pysyttävä positiivisena ja luoda niitä paikkoja. Ja kaikkein tärkein on lopulta, että pidät oman pään puhtaana. Pelkästään se auttaisi meitä nousuun vaadittavaan pisteeseen, Dunne jatkaa.

SJK Akatemia kohtaa lauantaina kolmanneksi Kakkosen C-lohkossa sijoittuneen KuFu98:n joka on Suomen mestaruutta havittelevan KuPS:n reservijoukkue. Kuopiossa pelattu keskinäinen ottelu päättyi 1-1 tulokseen ja Seinäjoelle SJK Akatemia voitti 3-1 luvuin. Muut joukkueet nousukarsintasarjassa on RoPS II ja JBK, joka sekin on Ykkösessä pelaavan Pietarsaaren Jaron reservijoukkue.

Jokainen peli on erilainen, mutta me katsomme vielä viime viikon peliä ja valmistaudumme hyvin tulevaan otteluun sen kautta. Rovaniemi on kova vastustaja ja varsinkin kotonaan. Mutta silti, me teimme mielestäni siinä tarpeeksi töitä voittaaksemme vaikka kolme ottelua. Niin paljon tilanteita me loimme, kertoo Dunne.

Mutta ollakseni reilu pelaajia kohtaan, niin he ovat tehneet tällä kaudella mahtavaa työtä ja he ovat saaneet meidät tähän tilanteeseen, että meillä on vielä varaa hukata pisteitä yhdessä pelissä. Mutta samalla sen sanottuani, haluan muistuttaa, että nyt on erittäin tärkeää saada se tarvittava piste näissä kolmessa tulevassa ottelussa. Mieluummin voittaa kaikki loput kolme ottelua. Tärkeintä on pysyä positiivisena, ja mennä nauttimaan näistä peleistä. Silloin tulee myös hyviä tuloksia.

Tässä vaiheessa kautta, varsinkin nuorilla pelaajilla, saattaa ajatukset jo pyöriä tulevassa kaudessa. Joku saattaa pelata edustuksessa vuoden päästä samaan aikaan tai olla vastustajajoukkueessa, Joku saattaa olla taistelemassa Europeleissä tai cup-finaaleissa. Siksi tässä vaiheessa pitää pelaajien muistaa myös nauttia näistä hetkistä, mutta olla samalla kurinalainen kentällä, muistuttaa Dunne.

SJK Akatemian joukkue onkin ollut todella nuori tällä kaudella, sillä keski-ikä on noin 20 ikävuoden kohdalla. Aikoinaan kun SJK:n edustusjoukkue nousi Kakkosesta Ykköseen kaudella 2011, se oli todella iso juttu koko kaupungille ja joukkueessa pelasi useita kokeneita, entisiä liigapelaajia. Nyt semmoisia ei kapteeni Ville Pajulaa lukuunottamatta ole. Kertookin paljon, että hänen varakapteeninsa Arttu Aromaa, on joukkueen vanhimpia Pajulan jälkeen ja hän täytti tänä vuonna vasta 24 vuotta.

Nouseminen Ykköseen on oikeasti massiivinen saavutus, jos sen saavuttaa. Sitä ei moni pääse kokemaan ja siksi moni ei tajua, että on kaikkein vaikeinta nousta sen rajan yläpuolelle, että varmistat sen mestaruuden. Oli sarja mikä tahansa. Ja meillä on joukkue myös sellainen, että se on muuttunut paljon kauden aikana. Alkukaudesta joukkueessa pelasi vähän enemmän kokeneempia pelaajia, mutta kauden loppua kohti joukkue on entisestään nuorentunut. Siksi se saattaa olla heille jopa vaikeampaa, koska he eivät ole koskaan aiemmin kokeneet miten mestaruuden voittaminen tai nouseminen hoidetaan. Lisäksi osa on pelannut rankan kauden A-nuorten SM-sarjasa ja välillä Kakkosessa. Sekin on monelle ihan uutta, sanoo Thomas Dunne.

Nuoren joukkueen menestys osoittaa, että SJK on oikealla tiellä nuoriin panostamisessa ja oman akatemiatoimintansa kehittämisessä. SJK ilmoitti kunnianhimoisesti aiemmin haluavansa olla paras mahdollinen paikka nuorille pelaajille pelata ja kehittyä, aina Veikkausliigaan ja siitä eteenpäin. Tällä hetkellä Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen keski-ikä on noin 26 vuotta ja SJK Akatemian noin 20 vuotta. Näiden lisäksi jo kautensa päättäneet A- ja B-juniorit, varmistivat jo aiemmin paikkansa talvella pelattaviin SM-karsintasarjoihin.

Toivon, että pystymme vetämään kurinalaisen loppukauden, pelaamme hyvin ja luomme samalla tavalla paikkoja kuin aiemmin. Jos teemme näin, niin me nousemme Ykköseen, sanoo Dunne vielä lopuksi.

Lauantaina 12.10. klo 15:00 Kakkosen nousukarsintaottelu SJK Akatemia – KuFu98.

Saman päivän iltana, klo 19:00, pelaa Suomen A-maajoukkue EM-karsintaa vierasottelussa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Suomi on menossa historiallisesti kohti EM-lopputurnausta. Ottelua katsotaan yhdessä OmaSp Stadionilla Carlsberg Sports Barissa, minne on vapaa pääsy ja kaikki tervetulleita. Ovet aukeaa klo 18:00.