123 456 7890

Tallinn Kalev kohtaa lauantaina SJK:n akatemian U23-joukkueen ystävyysottelussa Wallsportissa klo 19:30. Akatemian joukkuetta vahvistetaan myös muutamalla edustusjoukkueen pelaajalla. Kalev nousi viime kauden päätteeksi Viron pääsarjaan ja joukkue leireilee ennen ensi viikolla alkavaa sarjakautta Seinäjoella.

Kalev on täällä kauteen valmistavalla viimeistelytreenillä. Heillä alkaa kausi jo ensi viikolla viikonloppuna ja me toimimme heidän harjoitusvastustajana. He harjoittelevat täällä myös sunnuntaina ja saapuvat tänne jo perjantaina, kertoo SJK akatemian johtaja ja U23-joukkueen vastuuvalmentaja Jani Uotinen.

Viron pääsarja Meistriliigaan noussut Kalev, on entisen KTP:n ja FF Jaron hyökkääjä Argo Arbeiterin valmentama joukkue ja seuran taustoilla on Liverpoolin sekä Viron maajoukkueen tähtipuolustaja Ragnar Klavan. Klavan on seuran omistajia ja puheenjohtaja.

SJK Akatemian edustusjoukkue, eli SJK U23, valmistautuu keväällä alkavaan Kakkoseen ja joukkueen mukana on parhaillaan useita testipelaajia antamassa näyttöjä.

Meillä oli jo viime viikolla täällä neljä pelaajaa ja tämän viikonlopun jatkaa mukana edelleen Danny O’Brien, Diego Martins ja Aleksi Pöntinen. Meille on tullut mukaan myös englantilainen hyökkääjä James Sloane ja ranskalainen puolustaja Valentin Trouiller, Uotinen paljastaa.

James Sloane on 20-vuotias hyökkääjä, joka on kotoisin Manchesterista ja pelannut muun muassa Oldhamin akatemiassa. Valentin Trouiller on 19-vuotias puolustaja, joka tulee Seinäjoelle ranskalaisen Lillen akatemiasta.

SJK U23:lle ottelu on talven kolmas harjoitusottelu. Joukkue on käynyt kuluvan viikon aikana läpi flunssaepidemiaa, mutta sairastelut alkaa olla suurimmalla osalla takana ja pelaajat käytettävissä ottelussa. Ainoastaan Arttu Aromaa poti flunssaa vielä keskiviikkoiltana ja hänen pelaaminen lauantaina ei ole vielä varmaa. Vahvistuksia tulee mukaan myös SJK:n edustuksen puolelta. Ainakin maalivahdit tulevat varmuudella SJK:n edustuksesta.

Me halutaan jatkaa siitä viime viikonlopun OLS-pelistä, missä meillä oli hyvä ensimmäinen puoliaika. Halutaan saada nyt aikaan ehjä, kokonainen ja onnistunut peli. Ja vielä kovaa vastustajaa vastaan. Ensimmäisen jakson peliin olin viime viikolla tietenkin tyytyväinen. Ja mihin erityisesti, niin mielestäni me toimittiin siinä joukkueena hyvin. Puolustettiin joukkueena hyvin ja pidettiin OLS poissa maalipaikoilta. Sitten myöskin pallollisessa pelissä ensimmäisellä jaksolla, oltiin oikeinkin hyviä. Eli varmaan meillä isompana teemana on tähän peliin, että jatketaan näitä pelillisiä asioita siitä mihin jäätiin viimeksi ja yritetään saada ehjä yhdeksänkymmentäminuuttinen. Jos pystymme siinä, niin olemme menneet taas yhden pykälän eteenpäin meidän pelitavan kehittämisessä, kuvaa Uotinen SJK U23:n teemoja tulevaan otteluun.

Toivottavasti saadaan hyvä tapahtuma ja kansainvälinen ottelu on aina ekstraa, summaa Uotinen lopuksi.

Ystävyysottelu SJK U23 – Tallinn Kalev Wallsport Areenassa lauantaina 17.2. klo 19:30. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa!

SJK U17 pelaa samana päivänä B-nuorten SM-karsintaottelun Wallsport Areenassa, kun se isännöi klo 15:30 alkavassa ottelussa OLS:n U17-joukkuetta. Myös tuohon otteluun on vapaa pääsy. SJK U20 matkustaa puolestaan Jyväskylään sunnuntaina ja kohtaa siellä klo 12:30 alkavassa A-nuorten SM-karsintaottelussa JJK:n U20-joukkueen. Voit lukea sekä U17- että U20-joukkueiden omat otteluennakot ja otteluraportit SJK Akatemian omilta Facebook sivuilta.

JK Tallinn Kalev – Kuva: jkkalev.ee

Perinteinen urheiluseura Tallinn Kalev vieraaksi

JK Tallinna Kalev, on perustettu alunperin nimellä Jalgpalliselts Meteor -nimellä jo vuonna 1909. Nykyiseen nimeen se vaihtoi kuitenkin jo kaudella 1911. Joukkueen värit ovat musta ja valkoinen. Alkuaikoina se pelasi nimenomaan mustilla paidoilla ja valkoisilla housuilla kotiottelunsa, mutta värit vaihtui myöhemmin toisinpäin. Nykyään valkoinen on kotiväri ja musta vierasasuissa.

Kalev on yleisseura, jolla on muitakin lajeja valikoimassaan. Se on yksi Viron tunnetuimpia yleisurheiluseuroja sekä koripalloseura. Jalkapallossakin se oli historiassaan suurseura ja ainoa virolaisseura joka hyväksyttiin mukaan Neuvostoliiton aikaiseen pääsarjaan. Kalev pelasi Neuvostoliiton pääsarjassa kausilla 1960 ja 1961. Se on voittanut myös Viron mestaruuden kahdesti, kausilla 1923 sekä 1930 ja aikoinaan sen pelaajat muodostivat Viron maajoukkueen rungon. Viime vuosikymmenet ovat kuitenkin olleet Kaleville jalkapallopuolella vaikeita ja se on välillä vajonnut alasarjoihin.

Viime vuosina Kalev on aloittanut uuden nousun jalkapalloseurana ja kaudella 2017 se sijoittui Viron toisella sarjatasolla toiseksi ja nousi sitä myöden pääsarjaan, Meistriliigaan.

Seuran taustoilla häärii jalkapalloa seuraaville tuttu mies, sillä Kalevin puheenjohtajana sekä omistajana toimii Liverpoolin ja Viron maajoukkueen puolustaja Ragnar Klavan. Uutena päävalmentaja aloitti viime kauden jälkeen Argo Arbeitar, joka tunnetaan entisenä Viron maajoukkueen hyökkääjänä. Arbeiter pelasi urallaan myös Suomessa, KTP:n ja FF Jaron paidassa kausilla 1998-2000. Peliuransa jälkeen hän on niittänyt mainetta valmentajana ja toiminut Viron nuorten alle 18-vuotiaiden valmentajana sekä Viron suurseura FC Floran päävalmentajana kaudella 2016. Kalevissa hän aloitti juniorivalmentajana heti Flora-pestin jälkeen ja hän toimii edelleen Viron U19-maajoukkueen päävalmentajana. Hänet kiinnitettiin Kalevin päävalmentajaksi nousun varmistuttua viime kauden lopussa.

Kalevin joukkue on varsin nuori, keski-ikä on 22 ikävuoden tienoilla ja joukkueen pelaajista moni on Argo Arbeiterille ennestään tuttu Viron nuorisomaajoukkueista ja seuran omasta juniorituotannosta. Joukkuetta on vahvistettu viidellä uudella pelaajalla nousun jälkeen ja jo viime kauden lopussa, kun nousu alkoi olla lähellä, hommasi seura kuusi uutta pelaajaa, joilla on kokemusta Viron pääsarjasta. Ulkomaalaisvahvistuksia on viisi.

Suomalaiselle jalkapalloväelle on tuttu joukkueen kapteeni Hidetoshi Wakui. Japanilainen Wakui pelasi viime kaudella vielä Suomen Ykkösessä Gnistanin paidassa. Sitä ennen hän oli pitkään Viron Nömme Kaljun riveissä ja vieraili Seinäjoella joukkueen mukana Komia-turnauksessa. Hän on ainoa 30 vuotta täyttänyt pelaaja Kalevin joukkueessa. Kokenut Wakui täytttää jo 36 vuotta ja urallaan hän on pelannut Nömme Kaljun lisäksi Slovenian ja Tshekin pääsarjoissa, Valko-Venäjällä ja Itävallassa. Hänen lisäkseen joukkueessa on toinenkin japanilainen, Takuya Matsunaga, joka on 27-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja.

Levadiasta liittynyt laitapuolustaja Daniil Sheviakov on 18-vuotias venäläispelaaja ja Trans Narvasta mukaan tuli 20-vuotias venäläinen Ioan Yakolev, joka pelaa laitahyökkääjänä. Senegalista joukkueeseen liittyi 18-vuotias keskikenttäpelaaja Abdoul Conte.

Pelityyliltään joukkue pelaa hyökkäävää jalkapalloa ja ryhmitys on yleensä muodossa 4-3-3, siten että yksi pelaaja pelaa keskikentän pohjalla.

Tallinn Kalev pelaa pelinsä Tallinnassa, Kalevin Keskusstadionilla. Seura suunnittelee yhdessä Viron Palloliiton ja Tallinnan kaupungin kanssa kymmenien miljoonien urheilukompleksia Tallinnaan, jossa on yleisurheilustadion ja jalkapallostadion yhdessä. Siitä tulisi samalla Viron maajoukkueen uusi kotistadion. Hanke on toistaiseksi vielä suunnittelupöydällä.