123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho testaa viittä uutta pelaajaa. Pelaajat ovat mukana jo tänään ja tuleva testijakso kestää reilun viikon. Ensisijaisesti nyt katsastetaan urallaan vielä kehittymään pyrkiviä lupauksia sekä laitapelaajia. Mahdollisista sopimuksista neuvotellaan pelaajien kanssa testijakson jälkeen.

SJK pelaa myös tämän viikon perjantaina Wallsport areenalla klo 14.30 testiottelun, jossa se kohtaa Veikkausliigan JJK:n. Kaikki uudet testimiehet ja omat pelaajat ovat tuossa ottelussa mukana.

– Mielenkiintoista saada nämä nuoret pelaajat mukaan koko viikoksi. Viikon aikana oppii kuitenkin enemmän pelaajista ja heidän potentiaalistaan. Näkee miten miehet treenaavat sekä miten he mahdollisesti sopivat meidän rinkiin. Samoin pelaajat itse pääsevät tutustumaan meidän seuraan. On tärkeää nähdä pelaajat myös testipelissä, sillä peli on kuitenkin se tärkein juttu, kommentoi päävalmentaja Simo Valakari testimiehiä.

SJK vahvistui jo aiemmin 21 vuotiaalla Johannes Laaksosella, joka siirtyi Seinäjoelle FC KooTeePeen riveistä.

SJK:lla on koossa 12 pelaajasopimusta ensi kaudelle.

Testiin tulevat pelaajat

Ruotsista testiin tulee 19 vuotias lupaavaa maalivahti Joakim Jans, joka on IFK Norrköpingin kasvatti. Hän on pelannut pääosin Ruotsin 2.divaria IFK:n yhteistyöseura Tenhults IF:n paidassa ja oli siellä jo 16 vuotiaana ykkösmaalivahtina. Yli 190 senttinen Jans, on herättänyt kiinnostusta myös Ruotsin Allsvenskan seuroissa sekä eurooppalaisissa suurseuroissa.

Suomen itänaapurista Kerhon testiin saapuu Viron Maajoukkueen 27 vuotias Gert Kams, jolla on urallaan mm. 192 pääsarjamatsia Tallinnan FC Floran paidassa, sekä 23 Viron Maajoukkuepeliä. Hän on voittanut Viron Mestaruuden kahdesti, Viron Cupin kolmesti ja Super Cupin kahdesti. Lähes täydellistä suomea puhuva Kams pelaa laitapakkina tai keskikentän oikealla laidalla.

Viron U21 Maajoukkueen vasenjalkainen laitapelaaja tai hyökkääjä, vasta 20 vuotias Stanislav Goldberg, tulee Viron Barcelonaksi tituleeratun Paide Linnameeskondin riveistä. Paidessa hänellä on tillään jo yli 30 pääsarjaottelua ja näissä 7 maalia, mutta alunperin hän on FC Floran kasvatti.
Ennen U21 Maajoukkuetta Goldberg on pelannut parisenkymmentä Viron poikamaajoukkueen peliä.

Suomen U21 Maajoukkueen ja Helsingin IFK:n lupaava vasen laitapakki Marcus Heimonen saapuu myös Kerhoon. Vasta 18 vuotias Heimonen pelasi viime kaudella Ykköstä kolmessa ottelussa HIFK:n paidassa ja suuren osan kautta lainalla PK-35/VJS:n Kakkosdivarijoukkueessa. Heimonen pystyy pelaamaan myös keskikentällä

Toinen Suomen U21 Maajoukkueen pelaaja, hyökkääjä tai vasemman laidan pelaaja Kim Alonen, tulee testiin Kakkosen Å;IFK:sta. 21 Vuotias Alonen on iästään huolimatta jo ehtinyt kartuttaa kokemusta Veikkausiigastakin 33 pelin verran RoPS:n Mypan ja JJK:n paidassa.
RoPS:ssa pelejä tuli kaudella 2011 enemmänkin, mutta kun RoPS tippui Ykköseen haki Alonen peliaikaa kotikaupunkinsa Å;IFK:sta. Alunperin Alonen on Turun Palloseuran kasvatti.