123 456 7890

IFK Mariehamn onnistui ottelun ensimmäillä puolituntisella kertaalleen ja tuo osuma jäi Jouppilanvuoren tekonurmella pelatun ottelun ainoaksi osumaksi. Maalista vastasi hyvällä yksilösuorituksella Derver Orgill. SJK sai ottelun lopussa vielä paineen vastustajan päätyyn ja muutama hyvä puskupaikkakin saatiin aikaiseksi, mutta kiri ei riittänyt ja pisteet lähtivät Ahvenanmaalle. Tällä tietoa ottelu oli viimeinen kyseisellä alustalla ja ainakin alustavasti seuraava kotiottelu pelataan jo Keskuskentän nurmella. Sitä ennen SJK pelaa kaksi tärkeää vierasottelua, kun se matkustaa ensin maanantaiksi HJK:n vieraaksi huippuotteluun ja torstaina on vuorossa Suomen cupin 6.kierroksen ottelu Mustasaaren ulkotekonurmella Vaasan Palloseuraa vastaan. Molempiin otteluihin lähtee Seinäjoelta bussikuljetukset ja voit lukea niistä lisää tästä linkistä.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty

SJK – IFK Mariehamn 0-1 (0-1)
0-1 25 min Derver Orgill

Ottelu alkoi IFK:n hallinnassa. Ensimmäinen kunnon paikka tuli kuitenkin SJK:lle. Yhdeksännellä minuutilla Alexei Eremenko ja Matti Klinga pelasivat vasemmassa laidassa hyvin Teemu Penninkankaalle, joka keskitti boksiin Tucolle. Tuco pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta hän ei saanut riittävästi voimaa puskuunsa ja Walter Viitalalla oli helppo työ torjua.

23. minuutilla Henri Aalto pudotti hyvin Tucolle, joka pääsi laukomaan 20 metristä. Ulkosyrjälaukauksessa oli kuitenkin liikaa kierrettä ja pallo viuhui ohi maalin. Pari minuuttia tämän jälkeen IFK Mariehamn siirtyi ottelussa johtoon. Dever Orgill sai pallon boksiin Bobbie Friberg da Cruzin esityöstä ja laukoi vasurillaan pallon maaliin.

42. minuutilla Philip Sparrdal Mantilla rikkoi Tucoa aivan rangaistusalueen rajalla ja SJK sai vapaapotkun. Alexei Eremenkon vapaapotku meni vain hiukan yli maalin. SJK:lla oli vielä makoisa tasoituspaikka ensimmäisen puoliajan viimeisillä sekunneilla. Eremenko keskitti boksiin Roope Riskille, joka ei kuitenkaan saanut kunnon kontaktia palloon ja Viitala liimasi pallon hyppysiinsä.

55. minuutilla Alexei Eremenko antoi hyvän vapaapotkun takatolpalle Elhadji Kanelle, jonka pusku suuntautui kuitenkin ohi maalin. Viitisen minuuttia tämän jälkeen Tarmo Kink keskitti hyvin maalille, mutta IFK:n puolustus pystyi lopulta selvittämään tilanteen. Kymmenisen minuuttia tämän jälkeen Diego Assis laukoi noin 20 metristä hyvän vedon, mutta Mihkel Aksalu torjui.

84. minuutilla Jani Lyyski rikkoi Tucoa ja SJK sai vapaapotkun, jota asettui luonnollisesti antamaan Alexei Eremenko. Eremenkon vapaapotku tavoitti Teemu Penninkankaan, jonka uran ensimmäinen Veikkausliigamaali oli äärimmäisen lähellä. Gabriel Petrovic pelasti kuitenkin maaliviivalta. Jatkopallosta Roope Riski pääsi laukomaan kahdesti, mutta Friberg da Cruz blokkasi molemmat ja tuloksena oli vain kulmapotku.

Hyvä esitys meiltä, loistavaa puolustusta koko joukkueelta. Ensimmäistä kertaa SJK:ta vastaan, meidän peli oli valmiimpaa kuin heillä. Ollaan oltu yhdessä tammikuusta asti ja tehty hyvin töitä. Hyvä esitys joukkueelta, sanoi IFK Mariehamnin Jani Lyyski.

Puolustimme erittäin hyvin koko 90-minuuttisen. Pelasimme viisaasti, kun saimme pallon. Emme ottaneet turhia riskejä. Meidän hyökkäyspään pelaajamme voittivat monia ykkös- ja kakkospalloja. Loimme etenkin ensimmäisellä puoliajalla hyviä paikkoja ja teimme maalin. Lopussa SJK oli lähellä tasoitusta, sanoi IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg.

Päällimmäisenä pettymys. Pelattiin joukkueena ihan hyvin. Usein pelit ratkeavat yksilösuorituksiin. Ei pelattu paskasti, vaan tämä ratkesi yksilösuoritukseen, sanoi SJK:n Jarkko Hurme.

Maalit muuttaa pelejä. IFK teki alussa maalin ja sen jälkeen he puolustivat johtoaan. Ottelun alussa IFK oli vaarallinen vastahyökkäyksissä. Heidän kärkiparinsa aiheutti meille ongelmia. Maalin jälkeen meillä kesti hetken aikaa päästä peliin mukaan. Toisella jaksolla löydettiin tiloja ja luotiin riittävät paikat maaleihin. Pelaajat antoivat kaikkensa, mutta tänään ei vaan saatu sitä maalia. Tämä harmittaa, mutta nyt kerätään itsemme maanantaiksi, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelun parhaana palkittiin maalin tehnyt Dever Orgill. Kaksi tähteä sai kotijoukkueen El-Hadji Kane ja yksi tähti lähti Maariahaminaan Kristian Kojolan mukana.

SJK: Mihkel Aksalu MV, El-Hadji Kane, Henri Aalto, Johannes Laaksonen, Jussi Vasara (65› Matej Hradecky), Alexei Eremenko, Ariel Tuco Ngueukam, Roope Riski, Matti Klinga (45› Tarmo Kink), Teemu Penninkangas ja Jarkko Hurme.


Kuvat Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty

Ottelun lehdistötilaisuus videolla:

Ottelun videokooste: