123 456 7890

SJK:n 9.4. pelattu Veikkausliigan ottelu, on tuomittu Palloliiton päätöksen mukaisesti SJK:n 0-3 tappioksi. SJK voitti ottelun 2-0 -lukemin ja SJK:n saadut pisteet mitätöidään.

Palloliiton kurinpitovaliokunta katsoo että useampi SJK:n pelaaja oli ilman tälle kaudelle voimassa olevaa Pelipassia ja siten pelioikeudettomia ottelussa. Kaikki pelaajat olivat SJK:n vanhoja pelaajia ja mukana jo aiemmalla kaudella. Uusien pelaajien Pelipassit olivat voimassa.

Palloliiton pelipassi oikeuttaa pelaamisen kotimaisissa sarjoissa ja turnauksissa, se ei kuitenkaan toimi vakuutuksena tai joukkueeseen rekisteröitymisenä. Pelaajavakuutukset SJK:n pelaajilla ovat olleet kunnossa ja uusien pelaajien kohdalla Pelipassit on hoidettu pelaajien joukkueeseen rekisteröimisen yhteydessä. Myös kaikkien SJK-pelaajien pelaajasopimukset ja muut tiedot on toimitettu sääntöjen mukaisesti Palloliittoon.

Vanhat pelaajat on pelioikeudettomuudesta huolimatta pystynyt laittamaan Palloliiton uuteen Taso-järjestelmään pelaajiksi otteluun. Pelipassien puuttumisesta on huomautettu SJK:ta ensimmäisen kerran Palloliiton toimesta maanantaina 10.4. Palloliitto on vahvistanut pelipassit asianmukaisesti voimassa oleviksi kaikkien pelaajien osalta välittömästi tuon jälkeen, eli ennen Seinäjoella 14.4. pelattua IFK Mariehamn -ottelua.

SJK ei toistaiseksi kommentoi asiaa. Päätöksestä on mahdollista valittaa seitsemän päivän kuluessa, Palloliiton kilpailumääräysten 24:nen pykälän neljännen momentin mukaisesti.

Joukkue toivoo keskittymisrauhaa torstaina 21.4. pelattavaan Suomen Cupin 6.kierroksen otteluun, sekä sunnuntaina 24.4. pelattavaan Veikkausliigan SJK – Ilves otteluun.