123 456 7890

Veikkausliigan otteluohjelma kaudelle 2015 on nyt selvä. Kausi alkaa täydellä kierroksella 12.4. ja loppuu 25.10. SJK:n osalta ensimmäinen ottelu on Turun Veritas Stadionilla ja tuolloin kohdataan FC Inter. Kausi puolestaan päättyy kotikentällä Pohjanmaan derbyyn, kun Pietarsaaren FF Jaro tulee vieraaksi.

Veikkausliigakentillä nähdään runsaasti uutta väriä kaudella 2015, mutta otteluohjelman periaatteet ovat aiemmilta kausilta tuttuja.

Otteluohjelmassa huomio kiinnittyy jo vuosien takaa tuttuihin seuroihin, jotka kuitenkin Veikkausliigassa ovat uusia. FC KTP, HIFK ja Ilves ovat perinteisiä seuroja, jotka tuovat varmasti lisäväriä Veikkausliigaan. Otteluista noin puolet pelataan niin ikään perinteisenä pelipäivänä eli sunnuntaisin, mikä sopii tilastojen valossa yleisöllekin hyvin. Minkäänlaista kesätaukoa ei pidetä tänäkään vuonna, vaan kun kentät ovat kunnossa, Veikkausliiga on täydessä käynnissä, toteaa Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Osaltaan ohjelman laatimista ovat ohjanneet stadionien rakennus- ja kunnostustyöt kauden 2015 aikana.

Stadiontilanne on tulevalla kaudella aika haastava monella paikkakunnalla ja se asettaa omat reunaehtonsa ohjelmalle. Tämähän on myös myönteinen ilmiö, sillä taustalla on se, että nyt olosuhderintamalla tapahtuu paljon, Marjamaa muistuttaa.

Veikkausliigan otteluohjelma 2015 kokonaisuudessaan löytyy täältä.
SJK:n oma otteluohjelma puolestaan löytyy tämän uutisen alaosasta sekä nettisivujen otteluohjelma linkistä.

Otteluiden tarkat kellonajat eivät ole vielä tiedossa ja nämä kannattaakin tarkistaa aina SJK:n nettisivuilta. Myös mahdollinen menestys Europeleissä tai Suomen Cupissa saattaa aiheuttaa muutoksia otteluohjelmaan.

SJK:n viime kesän yleisöennätys Keskuskentällä oli yli 4000 katsojaa.

Olosuhteet puhuttaa myös Seinäjoella

SJK leirissä otteluohjelmaan ollaan yleisesti tyytyväisiä. SJK saa kotikentälle kahdesti HJK:n sekä VPS:n ja Tampereen Ilveksen, joka nousi Veikkausliigaan tälle kaudelle. Nämä pelit todennäköisesti keräävät etukäteen ajatellen myös suurimmat yleisöt, yhdessä kertaalleen Seinäjoella kohdattavan Pietarsaaren Jaron kanssa.

Keväällä SJK:lla on melko monta kotiottelua, joka tietenkin aiheuttaa hieman jännitettävää olosuhteiden puolesta.

Ensimmäinen kotiottelu on kun RoPS tulee tänne 19. päivä huhtikuuta ja se aiheuttaa tietenkin kevään suhteen vähän haasteita, mutta näilllä mennään. Tärkeintä on kuitenkin se että joukkueen valmennusjohto on tyytyväinen urheilullisesti otteluohjelmaan, sanoo SJK:n joukkueenjohtaja Jarmo Tervasmäki.

Aina näissä tulee tilanteita että pitää tehdä kompromisseja ja aina ei saa mitä halutaan. Meillä oli omat kriteerimme, joista aivan kaikki ei mennyt kuitenkaan kohdilleen, mutta noin yleisesti ohjelma on ok, päättää Tervasmäki.

Otteluohjelmassa on myös pitkiä reissuja keskellä viikkoa ja aiemmasta poiketen Eurojoukkueetkin aloittavat kautensa samaan aikaan muiden kanssa.

Ei nämä ammattilaisjoukkueelle merkitse mitään. Meille tulee myös otteluita Euroopassa ja välillä tulee myös otteluruuhkia. Ne kuuluu asiaan ja mehän olemme halunneet Eurooppaan, kuten haluaa kaikki muutkin. On mielestäni myös erittäin hyvä että koska puhutaan ammattilaissarjasta, aloittaa kaikki pelit yhtä aikaa. Näin se pitää ollakin, toteaa Tervasmäki lopuksi.

Myös Keskuskentän aurinkokatsomo pullisteli SJK:n peleissä viime kesänä.

Markkinointipuolella on omat haasteensa sekä positiiviset puolensa otteluohjelman suhteen.

Kauden alku on tietenkin olosuhteiden kannalta haasteellinen. Jouppilanvuoren kenttäkään ei täytä vaatimuksia ja vastustaja joukkueet voivat kieltäytyä pelaamasta siellä – joten mitäs sitten tehdään jos Keskuskenttä ei ole kunnossa, mietiskelee SJK:n markkinointijohtaja Teemu Virtanen.

Meillä on nyt paljon otteluita sunnuntaina, mitä kautta koitetaan suunnata tapahtumia paljon lapsiperheille. Lisäksi yritystapahtumia ja otteluisännyyksiä pystytään järjestämään viikkopelien yhteyteen.

Meillä ei ole nyt myöskään päällekkäisyyksiä Seinäjoen isojen tapahtumien kanssa, mikä on ehdottomasti hyvä asia. Aikaisempiin vuosiin nähden nyt tulee kuitenkin joitain uusia haasteita, mutta markkinoinnin ollessa kohdallaan, uskon että saamme paljon väkeä katsomoon tänä kesänä, pohtii Virtanen.

SJK aikoo parantaa ottelutapahtumaa sekä palveluita Keskuskentällä.

Itse ottelutapahtumaa tullaan parantamaan entisestään ja parantelemme muun muassa palveluiden sijoittelua. Lisäksi tuomme stadionin alueelle langattoman internetin katsojien käytettäväksi. Vastaavia tapahtumia kuin viime kaudella pyritään järjestämään lisää. Toivon mukaan saamme ensi kesälle ainakin vastaavan musiikkitapahtuman kuin oli viime kesänä Softengine. Tämähän riippuu toki paljon siitäkin, että kuka Seinäjokea tänä vuonna edustaa Euroviisuissa, Virtanen naurahtaa.

Myyntiin tulee nyt myös perheliput ja kaveriporukkaliput. Ennakkolipunmyyntipisteitä tulee lisää ja tänä kesänä meillä on käytössä oma verkkokauppa, josta saat kaikki otteluliput kätevästi ja nopeasti.

Toivon mukaan kaupunki myös järjestää lisää pyytämiämme sosiaalitiloja ottelutapahtumaan, sillä esimerksi WC-tiloja on kohtuuttoman vähän. Kaupungin puolella pitäisi ottaa huomioon tämä väkimäärä meidän ottelutapahtumissamme, Virtanen korostaa lopuksi.

SJK:n markkinointijohtaja Teemu Virtanen (vas.) Argentiinan suurlähettiläs

Daniel Pierini ja Seinäjoen Kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki (oik.) SJK vs. KuPS -ottelussa viime kesänä.

Kannattajien osalta lauantaipelien puuttuminen harmittaa.

Lauantai olisi kannattajien kannalta paras pelipäivä, varsinkin vierasreissujen suhteen. Sunnuntaikaan ei olisi muuten huono, mutta pelit on usein vasta illalla ja töissäkäyvien kannattajien on vaikea lähteä vierasreissuihin. Ja kun kotipelejäkään ei ole lauantaina, voi tämä vaikuttaa taas täällä vierailevien kannattajaryhmien kokoon. Olisihan se hienoa jos olisi molemmilla puolin kenttää isot ryhmät pitämässä tunnelmaa, kertoo SJK Kannattajien vastuuhenkilö Lari Paski.

SJK Kannattajat järjestää joka tapauksessa bussireissuja ensi kaudella tuttuun tapaan ja ainakin kauden avaukseen lähtee taatusti bussi. Myös kaikki Pohjanmaan derbyt ja Ilves pelit tullaan reissaamaan isoilla ryhmillä. Vierasreissuilla ne kannattajat tehdään, mutta kyllä kaikki on Keskuskentälläkin tervetulleita mukaan. Ääneen kannattaminen on todellakin sallittua SJK:n peleissä. Se on jopa suotavaa, toteaa Paski lopuksi painokkaasti.

SJK Kannattajat Pietarsaaressa viime kesänä

SJK:n otteluohjelma Veikkausliigassa 2015:
Su 12.04 FC Inter – SJK
Su 19.04. SJK – RoPS
To 23.04. FF Jaro – SJK
Su 26.04. SJK – KuPS *
Su 03.05. SJK – HIFK
Pe 08.05. FC Lahti – SJK
Ma 11.05. SJK – KuPS
To 14.05. SJK – VPS
Su 17.05. KTP – SJK
Ke 20.05. SJK – Ilves
Su 24.05. SJK – HJK
Ke 03.06. FK Mariehamn – SJK
Su 07.06. SJK – RoPS
Ke 17.06. HJK – SJK
Ma 22.06. SJK – VPS
To 25.06. IFK Mariehamn – SJK
Ma 06.07. FC Lahti – SJK
Su 12.07. SJK – KTP
Su 19.07. SJK – HIFK
Su 26.07. Ilves – SJK
Su 02.08. SJK – FC Inter
Su 09.08. FF Jaro – SJK
Ke 12.08. RoPS – SJK
Su 23.08. VPS – SJK
Su 30.08. SJK – IFK Mariehamn
To 10.09. KuPS – SJK
Su 13.09. SJK – FC Lahti
Su 20.09. KTP – SJK
Ke 23.09. SJK – HJK
Ma 28.09. HIFK – SJK
Su 04.10. SJK – Ilves
Su 18.10. FC Inter – SJK
Su 25.10. SJK – FF Jaro

* = Jos jompikumpi mukana Suomen Cupissa, peli pelataan to 20.08.

Pelkät SJK:n kotiottelut kaudella 2015